Mondotravel

10 dana

30.07.2021.

Kuba

od 6.990 kn

O putovanju:

Kada:

30.07.2021.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Kuba.

1.DAN (30.07.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 20:15h. Dolazak u Istanbul u 23:30h. Prijava na noćni let za Havanu u 02.35h. Noćni let.

2.DAN (31.07.) HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 08:o5 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom gradu radničke klase, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3.DAN (01.08.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

4.DAN (02.08.) VARADERO – TRINIDAD – CIENFUEGOS -VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace«, te odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Ručak. Na povratku usputno zaustavljanje u gradiću Cienfuegos kojeg su 1819. godine osnovali francuski doseljenici i ubrzo je postao središte trgovine šečernom trskom, duhanom i kavom. Bogati grad se razvio u neoklasicističkom stilu te je danas pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Varadero u večernjim satima. Noćenje.

5.DAN (03.08.) VARADERO – CAYO BLANCO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete uživati u bijelom pijesku, tirkiznom moru ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN (04.08.) VARADERO – HAVANA city tura
Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Po dolasku predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel u Old Havani. Noćenje.

7.DAN (05.08.) HAVANA – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Vinales – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.DAN (06.08.) HAVANA
Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupovinu suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo glazbenika i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

9. DAN (07.08.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

10.DAN (08.08.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 08:25h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.20h.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.07.2021.

POSEBNA PONUDA

cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta.

6.990 kn

prije 8.190 kn

Zrakoplovne pristojbe (obavezno kod prijave, podložne promjenama) - 2.950 kn

30.07. – 08.08.2021.

 • PROMO CIJENA: 6.990,00 kn (do popunjenja kapaciteta)
 • First minute cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 7.590,00 kn
 • Redovna cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.190,00 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
 • smještaj u dvokrevetnim sobama:
  – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
  – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • transfer Havana – Varadero – Havana
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Doplate i popusti:

Nadoplate:

 • zrakoplovne pristojbe 2.950 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
 • jednokrevetna soba 1.950 kn
 • Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a  720,00kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • Havana City tura 460 kn,
 • Vinales tura 590 kn,
 • kuća Hemingwaya 100 kn,
 • Trinidad i Cienfuegos 670 kn,
 • Cayo Blanco 690 kn

Informacije:

Napomene:

 • u cijenu svakog izleta uključen je ručak
 • izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:
Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje
2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.
Ukoliko je za destinaciju potreban COVID-19 test, te prije samog putovanja putnik napravi test, te isti bude pozitivan, agencija mora priložiti pozitivan PCR COVID-19 test avio kompaniji, hotelima, lokalnim agentima, te prema odobrenju putnik dobiva Voucher na 1 godinu za istu destinaciju.

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


11

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Santa Clara

Kuba - Santa Clara

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Vinales

Kuba - Vinales

Kuba - Varadero

Kuba - Varadero

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba

Kuba

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter