Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.    dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci u 18.00 sati-dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje za Istanbul u 20h30 (let TK 1056) s dolaskom u 23h40 po lokalnom vremenu.

2.    dan: TEHERAN – doručak, večera

Nastavak putovanja za Teheran u 01h00 (let TK 878).Slijetanje u Teheran u 04h35 po lokalnom vremenu, Prijevoz do hotela na doručak i odmor nakon kojeg počinje razgled : Arheološki odjel Nacionalnog muzeja, palača Golestan (nekadašnja kraljevska palača danas pod zaštitom UNESCO-a). Povratak u hotel. Večera, noćenje.

3.    dan: TEHERAN – QOM – KASHAN – ISFAHAN – doručak, ručak

Nakon doručka razgled muzeja čuvenih perzijskih tepiha,a potom vožnja prema Isfahanu. Usputno zaustavljanje u drugom po važnosti religijskom centru Qomu (vanjski razgled svetišta Fatime) i Kashanu, gradu kojeg zovu i "pustinjskim biserom": posjećujemo čuvene vrtove Fin (UNESCO) s paviljonima i hamamom kao i jednu od povijesno zaštićenih palača u gradu (kuća Tabatabae ili kuća Borujerdi). Stanka za ručak.U večernjim satima dolazak u Isfahan, smještaj u hotel i noćenje.

4.    dan: ISFAHAN – doručak, večera

Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled jednog od najljepših gradova svijeta. Prijestolnica šaha Abbasa I sa džamijom Imam koja dominira gradom, ogromnom kupolom od zelene keramike i dva minareta, remek djelo islamske arhitekture, smještena na 500 m dugom trgu Nasq-e-Jahan. Tu se nalazi i palača A'li Qapu te džamija Sheikh Lotfollah. U poslijepodnevnim satima posjet Armenskoj četvrti s katedralom Vank i obližnjim biskupskim dvorom, slijedi veličanstvena Jome džamija (UNESCO) a mostovi na rijeci Zayande zaokružit će sliku ovog grada iz bajki tisuću i jedne noći. Večera u domu lokalne obitelji, noćenje.

5.    dan: ISFAHAN-YAZD – doručak, večera

Nakon doručka slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Polazak autobusom prema još jednom dragulju iranske kulture- drevnom gradu Yazdu. Usputno razgled Narin Qate (utvrda,čiji ostaci su visoki 40 metara). Unatoč tome što je građena prije 2000 godina, može se vidjeti sustav dovoda vode ugrađen u masivne zidove) ili džamije Jame ( jedna od prve četiri džamije izgrađene u Iranu nakon islamskog osvajanja) i tradicionalne kuće Pirnia (primjer pustinjske kuća ove regije u smislu arhitekture i umjetnosti) . Po dolasku u Yazd večera, noćenje.

6.    dan: YAZD – doručak, večera

Poslije doručka cjelodnevni razgled grada, središta Zoroastrizma, vjere koja slavi vatru. Posjet suvremenom hramu Zaratustre gdje gori vječni oganj, zatim Kule tišine gdje su pticama izlagana tijela mrtvih Zoroastrijaca (pokop mrtvih nije dozvoljen jer bi zemlja bila onečišćena). Razgled veličanstvene Jamme džamije iz 14.stoljeća s najvišim minaretima i lijepom keramikom, svetište "dvanaest Imama". Razgled čuvenog "muzeja vode" u kojem je prikazana višetisućljetna tradicija vodoopskrbnih sustava iranskih gradova. Šetnja starim dijelom Yazda sa Badgirima (rashladnim tornjevima) i labirintom uskih ulica, posjet gradskom bazaru. Večera, noćenje.

7.    dan: YAZD – PASARGADE-SHIRAZ – doručak, ručak

Nakon doručka polazak autobusom prema Shirazu. Zaustavljanje u Pasargade-u (UNESCO), prijestolnici Arhemenidskog carstva koju je utemeljio Kir Veliki. Stanka za ručak. Po dolasku u Shiraz, razgled mauzoleja-džamije Shah-e-Cheragh ili svetišta Ali ebn e Hamze. Smještaj u hotel, noćenje.

8.    dan: SHIRAZ – PERSEPOLIS-NAGSH E ROSTAM – doručak, večera

Doručak u hotelu: odlazak u Persepolis, veličanstveno sjedište najvećeg perzijskog kralja Darija I. Razgled ruševina s kraljevskom palačom i bas-reljefima iz 4.st.p.n.e. Slavu Persepolisa prekinuo je Aleksandar Veliki razorivši ga 330 godine p.n.e. Nastavak autobusom preko planinskih prijevoja do starih središta Perzijskog carstva: Nagsh-e-Rostam, ogromnih grobnica posljednjih Ahemeniskih vladara Darija I, Darija II i Kserksa I uklesanih u stijene. Povratak u Shiraz , posjet slavoluku posvećenom kuranu. Putnici i hodočasnici vjeruju da prolazeći ispod slavoluka primaju blagoslov svete knjige koji ih štiti na putovanju. Večera u gradu, noćenje.
 
9.    dan: SHIRAZ – doručak, večera

Poslije doručka polazak na cjelodnevni razgled Shiraza, grada vrtova i pjesnika: posjet jednom od čuvenih gradskih vrtova (Eram garden ili Narenjestan garden). Nastavljamo posjetom mauzoleju pjesnika Hafeza kao i džamiji Nasir ol-Mulk sa fasadom obloženom raznobojnim komadićima stakla. Razgled džamije Vakil (površine 8.660 m²) i šetnja čuvenim Vakil bazarom, jednim od najljepših u Iranu. Oproštajna večera u gradu, prijevoz do zračne luke.

10.    dan: SHIRAZ – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje za Istanbul u 01h45 ujutro (let TK 885) s dolaskom u Istanbul u 05h20 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 06h55 sati, dolazak u Zagreb u 08h00.


Fotografije & video

01


7

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, poznata turistička mjesta Shiraza

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Shiraz, džamija i mauzolej Shah Cherag, poznata turistička mjesta Shiraza

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran

Iran, Pistacije u žutim ljuskama, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Pistacije u žutim ljuskama pečene sa šafranom, Iran je najveći svjetski proizvođač pistacija

Iran, pistacije na grani drveta, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, pistacije na grani drveta u regiji Kharanagh

Iran, Teheran, glavni grad, putovanje u Iran, vođena tura, putovanje s pratiteljem

Iran, Teheran, glavni grad Islamske republike Iran u podnožju planine Alborz

Doplata za jednokrevetnu sobu:    2.335,69 kn / 310,00 eur

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom prema programu
  • smještaj u hotelima 4*, (8 noćenja + 8 obroka – ručak ili večera, prema programu)
  • prijevoz udobnim autobusom
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • razglede s ulaznicama prema programu
  • hrvatskog vodiča-pratioca tijekom čitavog putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe: cca 2.071,98 kn / 275,00 eur (podložne promjenama-točan iznos na dan pisanja karata)
  • troškovi vize: ca. 50 Eur (podložno promjeni),
  • obavezno zdravstveno putno osiguranje

Fiksni tečaj 7,53450.

Informacije:

VIZA: Hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Iran koja se dobija u Iranskom veleposlanstvu u Zagrebu ili po ulasku u Iran . Detalje oko ishođenja vize dat će vam vaša agencija a prema trenutnim pravilima iranskih vlasti. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka.

Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa i ne odgovara za eventualne promjene reda letenja. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter