Mondotravel

O putovanju:

Kada:

09.10.2023. | 16.10.2023. | 23.10.2023. | 30.10.2023. | 06.11.2023. | 13.11.2023. | 20.11.2023. | 27.11.2023.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: Dolazak u Istanbul
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Slijedi prijava za let na relaciji Zagreb-Istanbul*. Po dolasku u zračnu luku Istanbul slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Posjetit ćemo i svjetski poznatu baziliku i 4. najveću crkvu na svijetu, Aja Sofiju. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je 1453., nakon pada Carigrada, pretvorena je u džamiju. Od 1934.,služila je kao poznati muzej te je 2020. ponovno proglašena džamijom. Potom odlazite do palače Topkapi , koja je služila kao rezidencijalna palača i sjedište dinastije u Istanbulu, glavnom gradu Osmanskog carstva, neposredno nakon osvajanja Istanbula od strane Fatiha sultana Mehmeda 1473. godine. Palača Topkapi nalazi se na vrhu Serail, jednom od sedam brda Istanbula između Zlatnog roga, Bospora i Mramornog mora. U poslijepodnevnim satima prošetajte čuvenim Grand Bazarom, ogromnom zgradom bazara u starom gradu s labirintom uličica i prolaza. Smatra se jednom od najstarijih i najvećih natkrivenih tržnica na svijetu. Zatim posjetite egipatski ili bazar začina i uživajte u orijentalnim mirisima i bojama. Povratak u hotel, večera te noćenje.

3. dan: Fascinantna plovidba po Bosporu - vožnja prema Ankari – muzej Anatolijskih civilizacija
Nakon doručka imate priliku uživati (fakultativno uz doplatu) u fascinantnoj vožnji brodom po Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača. Zatim slijedi vožnja autobusom do Ankare, glavnog grada Turske. Posjetit ćete Ankarsku utvrdu i Muzej Anatolijskih civilizacija s hetitskim nalazima. Smještaj u hotel na području Ankare. Večera i noćenje.

4. dan: Kapadokija
Nakon doručka slijedi vožnja u unutrašnjost prema gorju. Pokrajina Kapadokija je krajolik neodoljive ljepote, sa svih strana okružena impozantnim planinama. Kapadokija se sa svojim neobično oblikovanim krajolikom, podzemnim crkvama i naseobinama može usporediti s površinom Mjeseca. Stijene raznih oblika izviru iz zemlje poput predimenzioniranih gljiva, a kuće i otmjeni hoteli uklesani u stijene promatraju vas sa svih strana. Prve izbjeglice naselile su ovu pokrajinu u 7.st. Nakon njih ovdje dolaze redovnici koji su crkve, kapele i samostane isklesali u mekim stijenama. Smještaj u hotel na području Kapadokije. Večera i noćenje.

5. dan: Kapadokija - Göreme – Uchisar
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete muzej na otvorenom i jamsku crkvu ukrašenu freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput kakva mravinjaka. Potom ćemo Vas uz zaustavljanje za foto stanke provesti ovim nestvarnim krajolikom sa neobičnim kamenim oblicima koji sežu i do 10 metara u visinu i stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će Vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju dana prošetat ćemo Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel na području Kapadokije. Večera i noćenje.

6. dan: Konya – Mevlana – Antalija
Nakon doručka, putovanje nastavljamo kroz raznolike krajolike prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavak puta preko gorja Taurus do Antalije. Smještaj u hotel na području Antalije. Večera i noćenje.

7. dan: Antalija i vodopad Karpuzkaldiran
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere - Antaliji. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: Povratni let
Nakon doručka, sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija-Zagreb.
Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

*Na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb - Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul


Fotografije & video

01


9

Turska, Kapadokija- let balonom je doživljaj za pamćenje

Putovanje u Kapadokiju, mondo travel, garantirani polasci, europa zrakoplovom

Turska, Kapadokija- let balonom je doživljaj za pamćenje

Plava Džamija, putovanje zrakoplovom u Istanbul

Istanbul Plava džamija

grand bazar, istanbul, mondo travel

Istanbul, Grand bazar

hagia sophia, putovanje zrakoplovom u istanbul

Istanbul, Hagia sophia

Turska,Kapadokija, mondo travel, kružna tura

Kapadokija, grad Goreme - špiljski hoteli

Kapadokija, Nazar, putovanje sa pratiteljem, vođene ture, garantirani polasci

Kapadokija, Nazar (boncuğu u Turskoj), ogrlica u obliku oka koje štite od zla

Kapadokija, mondo travel, kružna tura

Turska, Kapadokija - regija vilinskih dimnjaka i podzemnih gradova

Antalija, Turska, ljetovanje, mondo travel

Turska, Antalija -šarmantno ljetovalište

Antalija, Turska, ljetovanje, mondo travel

Turska, Antalija- šarmantno ljetovalište

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

09.10.2023.

RASPRODANO

799 € / 6.020,07 kn

16.10.2023.

RASPRODANO

799 € / 6.020,07 kn

23.10.2023.

RASPRODANO

779 € / 5.869,38 kn

30.10.2023.

STOP BOOKING

749 € / 5.643,34 kn

06.11.2023.

RASPRODANO

729 € / 5.492,65 kn

13.11.2023.

RASPRODANO

709 € / 5.341,96 kn

20.11.2023.

RASPRODANO

689 € / 5.191,27 kn

27.11.2023.

FIRST MINUTE

589 € / 4.437,82 kn

689 € / 5.191,27 kn

* Cijene su izražene u € / kn po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni let Zagreb – Istanbul i Antalija – Zagreb u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim pristojbama (na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb – Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul)
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb / Istanbul / Antalija
 • 7 noćenja hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x polupansion (7x doručak i 7x večera)
 • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Hagia Sophia, palača
  Topkapi, Muzej Anatolijskih civilizacija, Göreme - muzej na otvorenom uz razgled jamske crkve
 • Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete 
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 160 € (1.205,52 kn)

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji**

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca. 40 € po osobi

Ovim fakultativnim izletom doživite putovanje između dvije obale koje razdvajaju Europu i Aziju. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkovodnim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Na brodskoj vožnji otkrit ćete mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača.

 • Istanbul po noći: cca. 25 € po osobi

Istražite Istanbul noću pod svjetlima. Obilazak Plave džamije i veličanstvene Aja Sofije. Doživite živahnu ulicu Istiklal i Kumkapi. Uživajte u noćnoj turi Istanbulom autobusom i pješice. Prođite osvijetljenim ulicama Istanbula kako biste doživjeli noćni život lokalnih stanovnika te otkrili skrivene točke njihova života.

 • Kuća Djevice Marije: cca. 30 € po osobi

Posjetite kuću Djevice Marije koja se smatra posljednjim domom Djevice Marije. Ovo mjesto prihvaćeno je kao sveto mjesto hodočašća, a posjetila su ga i posljednja ti poglavara rimokatoličke crkve. Izvan kuće nalaze se tri fontane za koje se vjeruje da donose zdravlje, ljubav i bogatstvo. Ovdje možete vidjeti i zid želja.

 • Akvarij: cca. 40 € po osobi

Posjetite akvarij koji je najpoznatiji po najvećoj izložbi podvodnog tunela na svijetu. Akvarij u Antaliji obiteljsko je odredište na turskoj obali Sredozemnog mora. Osim tunela duljine 131 metara te visine 3 metra, centar atrakcije sadrži kuću tropskih reptila, 3D kino te muzej na temu snijega.

 • Jeep Safari 4x4 (Kapadokija): cca. 60 € po osobi

Safari se smatra jednom od najzanimljivijih aktivnosti za raditi u Kapadokiji. Možete doživjeti avanturu zemljanim, prašnjavim i kamenim popločanim cestama, kanjonskim stazama, slikovitim mjesečevim brežuljcima ili crvenom dolinom. Ako želite iskoristiti što je više moguće od nevjerojatnih pogleda na krajolik, prirodnih ljepota, bajkovitih dimnjaka, okolice kuća uklesanih u stijene i obližnjih sela, onda Vam preporučujemo uputiti se na Kapadokija 4x4 Jeep Safari. Izvedba ovisi o vremenskim prilikama.

 • Vožnja balonom: cca. 240-280 € po osobi

Čarobno jedinstveni krajolik Kapadokije nalikuje nečemu što još do sada niste vidjeli. Dok se balon diže pri izlasku sunca, nadrealni lunarni krajolik koji se pruža ispod jednostavno će Vas zapanjiti. Balon tiho i bez napora leti kroz doline i iznad poznatih vilinskih dimnjaka, vinograda i voćnjaka. Zapanjujuće boje stijenskih formacija oduzet će Vam dah. Bez obzira koliko dugo planirate ostati u Kapadokiji, let balonom jedinstveno je iskustvo koje ne smijete propustiti. Cijena ovisi o potražnji, dok izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima. Više informacija na destinaciji.
*Napomena: djeca mlađa od 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom uzletu.

**Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Informacije:

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

Molimo Vas da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.

Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter