Mondotravel

O putovanju:

Kada:

17.11.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Dobro došli u zemlju Malog princa, šarenih začina, deva, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, romantičnih plaža i jedinu zemlju na svijetu gdje u istom vidnom polju vidite palme koje se njišu na pustinjskom pijesku i snježne vrhove planine Atlas.

1. dan        ZAGREB – ISTANBUL 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 19.55 h s dolaskom u 00.10 h po lokalnom vremenu. Prijevoz do hotela i prijava. Noćenje.

2. dan        ISTANBUL - CASABLANCA 

Nakon doručka prijevoz do zračne luke te nastavak putovanja prema Casablanci na liniji TK 617 u 11.40 h. Očekivani dolazak u Casablancu u 14.30 h po lokalnom vremenu. Obavljanje pograničnih formalnosti, sastanak s lokalnim predstavnikom te odlazak do hotela. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora, po želji, odlazak na ručak u jedan od lokalnih restorana. Kasnije odlazak do La Corniche, duge šetnice koja počinje sjeverno od stare medine te se proteže nekoliko kilometara uz obalu Atlantika, pored znamenitosti uključujući džamiju Hassana II., povijesni svjetionik El Hank, trgovački centar Anfaplace, kino Megarama, plaže Lalla Meryem i Ain Diab i završava kod trgovačkog centra Morocco Mall. Večera, noćenje.

3. dan         CASABLANCA – RABAT – CHEFCHAOUEN (cca. 335 km)

Nakon doručka odlazimo na razgled veličanstvene džamije Hassana II koja je građena od 1986. do 1993. godine na obali Atlanskog oceana. Džamija je izgrađena u modernističkom maurskom stilu, površine 40.000 m² što je čini jednom od najvećih na svijetu, a može primiti 22.500 vjernika. Njen je minaret visok 210 m te je zanimljivost da se hodža na njega vozi liftom kada poziva na molitvu. Slijedi prijevoz prema plavom biseru Maroka, Chefchaouenu sa zaustavljanjem u Rabatu, današnjoj prijestolnici Maroka, prepoznatoj od UNESCO-a (2012.). Zanimljivost grada je Medina – dio grada na kojem se nalaze mnogobrojne atrakcije: Hassan Toranj, nedovršeni minaret koji bdije nad gradom više od osam stoljeća; mauzolej Mohameda V kao posveta arapsko-islamskoj umjetnosti koja prikazuje sve čari ove baštine; Oudaya Kasbah, oaza mira okružena prekrasnim vrtovima i umjetničkim galerijama. Nastavak prema Chefchaouenu. Prijava i smještaj u riad. Večera i noćenje.

4. dan        CHEFCHAOUEN –  MEKNES (cca. 194 km)

Doručak.  Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Osnovali su ga 1471. godine u planinama Rif Židovi i Mauri koji su bježali iz Španjolske. Neki kažu da su ga u plavo obojali Židovi koji su se tamo naselili nakon što su pobjegli od Hitlera, drugi kažu kako bi otjerali komarce, a neki samo da predstavlja boju mora. Posjetit ćemo medinu koja se smatra jednom od najčišćih u državi u kojoj se nalazi: Kasbah crvenih zidova, izgrađena 1471. godine koja je obnovljena i u njoj se nalazi mali Etnografski muzej. Prije je služila kao obrambena utvrda na čijim su šarenim zidovima malog zatvora još uvijek lanci koji su nekoć držali zatvorenike; Velika džamija koju je sagradio Moulay Mohamed 1560. godine, čiji je osmerokutni minaret naknadno izgrađen u 18. stoljeću inspiriran Torre de Orom u Sevilli. Prijevoz do Meknesa, kraljevskog grada u unutrašnjosti Maroka čija je, zidom od 40 kilometara okružena, stara jezgra (medina) dio UNESCO-ve svjetske baštine. Meknes je bio prijestolnica sultana Ismaila, najstrožeg vladara marokanske povijesti koji je iza sebe, između ostaloga, ostavio podzemni zatvor Qara izgrađen početkom 18. stoljeća čije najneobičnije obilježje je to što nije imao vrata i rešetke, a i vjeruje se da nitko nikada nije od tamo uspio pobjeći. Posjetit ćemo Bab al Mansour, glavni svečani ulaz te prijestolnice, medinu te židovsku četvrt. Prijava i smještaj u riad. Večera i noćenje.

5. dan        MEKNES –  FÈS (cca. 64 km)

Doručak. Nastavak putovanja do Fésa, najstarijeg kraljevskog grada kojeg je osnovao Moulay Idriss II. u 8. stoljeću, vjerskog i kulturnog središta čitavog arapskog svijeta. Slijedi obilazak stare jezgre (medine) u kojoj se nalazi Kraljevska palača izgrađena 1960-ih i židovska četvrt Mellah; Medresa Bou Inania najbolje je i najveće sveučilište u Fesu te ikona graditeljstva u Maroku. Sagradio ju je sultan Bou Inan u razdoblju od 1351. do 1357. godine. Obnovljena je i ukrašena šarenim geometrijskim mozaicima i izrezbarenom žbukom. Zanimljiva činjenica je da se unutar njegovih zidina nalazi čitava džamija; mauzolej Moulaya Idrissa II, džamija s grobom istoimenog sultana utemeljitelja islama u Maroku. Prijava i smještaj u riad. Večera i noćenje.

6. dan        FÈS – IFRANE – MIDELT – ZIZ GORGES – ERFOUD – MERZOUGA PUSTINJA (cca. 463 km)

Doručak. Polazak prema Efoudu kroz planine i šume cedrovine prolazeći kroz Ifrane, koji se često naziva “Švicarska Maroka”, šarmantan ski centar i Azrou u kojem, ako imamo sreće, možemo sresti majmune koji žive u obližnjim šumama. Zaustavljanje u Mideltu u kojem ćete imati stanku za odmor i individualni ručak. Nastavak prema Erfoudu preko Errachidije i doline Ziz prošarane palmama koja je domaćin godišnjeg festivala datulja u Erfoudu. Po dolasku u Merzouga pustinju popit čemo šalicu čaja od mente, ostaviti prtljagu u sigurnoj sobi, a zatim se uputiti devama do berberskog kampa. Putovanje devama traje oko 1.30 h do kampa. Nakon večere okupit ćemo se oko vatre i uživati u zvuku tradicionalnih berberskih bubnjeva ispod bezbroj zvijezda na nebu. Noćenje.

7. dan        MERZOUGA PUSTINJA – RISSANI – TINGHIR –  AIT-BEN-HADDOU – OUARZAZATE (cca. 378 km)

Doručak. Odlazak jeep-ovima prema Erfoudu gdje nas čeka autobus. Odlazak do grada Rissani, temelja dinastije Alaouite iz koje je potekla sadašnja vladajuća kraljevska obitelj gdje ćemo prošetati njegovom otvorenom tržnicom. Nastavak prema Tinghiru gdje mnogi već tada ostaju zadivljeni veličanstvenim pogledom na zelene, bujne vrtove i bezbroj palmi datulja koje rastu u dolini. Iz grada oaze put nas vodi do veličanstvenih kanjona Todre čije stijene dosežu visinu od 250 m. Mogućnost ručka u lokalnom restoranu. Nastavljamo do Ouarzazatea, Hollywood-a Afrike. Posjetit ćemo: Ksar of Ait-Ben-Haddou, povijesna kasbah (utvrđeno selo), tradicionalno presaharsko stanište napravljeno od gline u 17. stoljeću.  Na UNESCO-vom popisu svjetske baštine je od 1980-ih i smatra se najspektakularnijom tvrđavom na jugu Maroka, koja je služila kao kulisa za mnoge sjajne filmove kao što su Laurence od Arabije, Troja, Gladijator, Igre prijestolja itd.. Prijava u riad, večera i noćenje.

8. dan        OUARZAZATE – VISOKI ATLAS – MARRAKECH (cca. 316 km)

Nakon doručka krežemo u vožnju prema Marrakechu preko prijevoja Tizi N’tichka uživajući u panoramskom pogledu na planinski masiv Visoki Atlas, kao i plodne doline, sela od plave i crvene gline i druga živopisna okruženja. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, prijava i smještaj u riad. Predlažemo odlazak u jedan od marokanskih hammam-a: stoljetni rituali kupanja odvijaju se u prostoriji punoj pare i u kojoj vam domaćini priređuju piling s crnim sapunom lokalnog porijekla i khmiss rukavicama za “ribanje”. Večera i noćenje.

9. dan        MARRAKECH - ISTANBUL

Doručak. Odjava iz riada. Predlažemo fakultativni odlazak do Muzeja Yves Saint-Laurenta i Le Jardin Majorelle (Botanički vrt Majorelle), umjetničkog krajolika u Marrakechu. Vrt je osmišljen i dizajniran od strane francuskog umjetnika Jacquesa Majorellea u 1920-im i 1930-im, tijekom kolonijalnog razdoblja kada je Maroko bio protektorat Francuske. Od 1947. godine, vrt je otvoren za javnost, a od 1980. godine vrt se nalazi u vlasništvu Yves Saint-Laurenta i Pierra Bergéa. Nakon što je Yves Saint Laurent umro 2008. godine, njegov pepeo je prosut po botaničkom vrtu. Nakon muzeja krećemo u razgledavanje Marrakecha, drugog najstarijeg kraljevskog grada, prozvanog „biserom juga“. Obilazak povijesnog dijela grada: Saadijske grobnice u Marrakechu jedini su ostaci dinastije Saadian, osnivača Marrakecha, budući da je ostale građevine uništio sultan Moulay u 18. stoljeću. Grobnice su izgrađene u vrijeme sultana Ahmada al-Mansura (1578.-1603.) i zaboravljene stoljećima prije nego što su otkrivene oko 1917.; Vrtovi Menara stvoreni su u 12. stoljeću na zahtjev osnivača Almohadove dinastije sultana Abd al-Mumina; palača Bahia u kojoj možemo vidjeti kako se živjelo na visokoj nozi u 19. stoljeću; džamija Koutoubia sa 77 m visokim minaretom iz 12 stoljeća koji je simbol grada; Dar Si Said je povijesna palača iz kasnog 19. stoljeća i današnji muzej. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 620 u 16.00 h. Očekivani dolazak u 23.00 h po lokalnom vremenu. Prijevoz do hotela. Prijava i noćenje.

10. dan        ISTANBUL - ZAGREB

Nakon doručka predlažemo fakultativni poludnevni razgled grada. Odlazak javnim prijevozom do Sultanahmeta gdje se nalaze; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. godine ponovo bio vraćen status džamije; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Povratak do hotela i prijevoz do zračne luke te prijava na let prema Zagrebu na liniji TK 1055 u 19.00 h. Očekivani dolazak u Zagreb u 19.05 h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Fotografije & video

01


7

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

džamija Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci, garantirani polasci

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

arhitektonski detalji džamije Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci

Maroko, Casablanca - arhitektonski detalji džamije Hassana II

Putovanje u maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš Medina, pogled na krovove grada

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš, glavni trg- Jamaa el Fna

Tvornica kože Fez, putovanje maroko, mondo travel, putovanje zrakoplovom, garantirano putovanje

Maroko, Fez - tvornica kože

Pustinja Sahara, Maroko, Mondo travel,putovanje u Maroko, grupni polasci

Maroko, pustinja Sahara

Pustinja Sahara u Maroku, Putovanje u Maroko, putovanje zrakoplovom, mondo travel

Maroko, pustinja Sahara

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

17.11.2024.

FIRST MINUTE

1.597 €

1.637 €

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 290 €):

 

 

EUR

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi    

1.557 €

First minute cijena aranžmana po osobi     

1.597 €

Redovna cijena aranžmana po osobi

1.637 €

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Pristojbe zračnih luka od 290 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu Holiday Inn Istanbul City 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom; 
 • Smještaj u Casablanci u hotelu Idou Anfa 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Chefchaouenu u riad-u Dar Laman ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona; 
 • Smještaj u Meknesu u riad-u Riad Yacout ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;  
 • Smještaj u Fesu u riad-u Riad Fes Nass Zmane ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona; 
 • Smještaj u Merzougi u Ideal Desert Camp ili sl. u dvokrevetnoj sobi/ šatoru na osnovi 1 polupansiona; 
 • Smještaj u Ouarzazateu u riadu Riad Dar Chamaa ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona; 
 • Smještaj u Marrakechu u riad-u Riad Les Remparts De La Kasbah ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona; 
 • Prijevoz autobusom i jeep-om prema programu;
 • Ulaznica za džamiju Hassana II u Casablanci;
 • Razgledi prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku u Rabatu, Chefchaouenu, Meknesu i Fesu;
 • Jahanje deva u pustinji;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.
 • *riad: tradicionalni marokanski smještaj unutar vrta opasan zidinama

Cijena aranžmana ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu od 216 €; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gore navedenih); obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca. 10 EUR po osobi i danu; doplate za fakultativne sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popust:

 • Dijete od 6 do 11,99 godina na pomoćnom ležaju: 65 €

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijena po osobi, min. 10 osoba (prijava obavezna prije polaska, uključena agencijska usluga posredovanja):

 • Hammam u Marrakechu: 75 €
 • Muzej Yves Saint-Laurenta i Le Jardin Majorelle u Marrakechu: 35 €
 • Poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: 20 €

Informacije:

Red letenja (sve lokalna vremena):

 • TK1056 17NOV  ZAGREB ISTANBUL               1955 0010+1
 • TK 617 18NOV  ISTANBUL CASABLANCA     1140 1430
 • TK 620 25NOV  MARRAKECH ISTANBUL     1600 2300
 • TK1055 26NOV  ISTANBUL ZAGREB              1900 1905

Minimalni broj putnika: 15

Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.  
Kategorizacija smještaja  odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz veljače 2024. i mogu biti podložne promjeni. 
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/ 

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter