Mondotravel

O putovanju:

Kada:

06.10.2023.

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

Vodimo vas u Maroko-zemlju duginih boja, brojnih znamenitosti , tradicionalne kulture,šarenila u svakom pogledu..Zemlju začina,ljubaznih ljudi i neprestanog sunca. Kraljevski gradovi će vas oduševiti palačama,džamijama ,tržnicama, starim gradskim jezgrama - medinama. Neke od njih su i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine    

1. dan: ZAGREB – PARIS – CASABLANCA  
Sastanak grupe u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Pariz na liniji AF 1561 u 15h15, sa slijetanjem u 17h25. Nastavak leta za Casablancu na liniji AF 1496 u 18h50, slijetanje u 21h00. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela. Noćenje.

2. dan : CASABLANCA – MARRAKECH  - (doručak, večera)
Nakon doručka razgled najvećeg grada Maroka, ekonomskog centra i glavne luke: trg Ujedinjenih naroda, gradska četvrt Habous, kraljevska palača, razgled izvana velike džamije Hasana II (fakultativno razgled unutrašnjosti), rezidencijalne četvrti Anfa i Ain Diab, Trg Ujedinjenih naroda..... Slobodno za ručak. U  poslijepodnevnim satima vožnja prema Marrakechu (cca 260 km/4 sata). Po dolasku smještaj u hotel.Večera.

3. dan : MARRAKECH - (doručak, večera)
Doručak te razgled drugog po starosti kraljevskog grada, kojeg još nazivaju i „Perlom juga„ ili „Crveni grad“. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u XI. st. Obići ćemo vrtove Menara, palaču Bahia, grobnice Saadijske dinastije, džamiju Koutoubia (izvana) te Dar Si Said muzej. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo sa razgledom – slijedi središnji trg Jemaa El Fna sa sukovima u staroj medini koji nude svu egzotiku Orijenta: od tepiha, kože, mirisa, začina... blještavilo boja. Slobodno vrijeme za kupnju te povratak u hotel. Večera.

4. dan : MARRAKECH -  (doručak, večera)
Doručak.Posjet muzeju Dar el Bacha  („pašina kuća” ) koji predstavlja prekrasan primjer marokanske arhitekture, s fontanama i stablima naranči u središnjem dvorištu, tradicionalnim prostorima za sjedenje i hamamom.Osim tradicionalnih marokanskih obilježja, palača također pokazuje utjecaje europske arhitekture i bila je jedna od najranijih palača u Marakešu koja je imala razmetljivu vanjštinu. Nekoliko izvornih značajki unutarnjeg dizajna je održano i restaurirano, uključujući izrezbarena i oslikana vrata od cedrovine, crno-bijele mramorne podove, stropove prekrivene šarenim zellij mozaicima i stupove oslikane prirodnim pigmentima kao što su indigo, šafran i mak..Ostatak dana slobodno.Fakultativno razgled vrtova Majorelle.Botanički vrt i umjetnički krajolik u Marrakechu osmišljen i dizajniran od strane francuskog umjetnika Jacquesa Majorellea. U njemu se nalaze biljke sa svih pet kontinenata, uglavnom su to kaktusi i bugenvilije. Danas je  u vlasništvu  Yves Saint-Laurenta i Pierra Bergéa. U njemu se  nalazi i muzej, u čijoj kolekciji je skupocjeni sjevernoafrički tekstil iz Saint – Laurentove  osobne zbirke, kao i razne keramike, nakit i umjetničke slike Majorellea. Posebna nijansa podebljane plave boje koju je u velikoj mjeri koristio u vrtu Jacques Majorelle, dobila je ime po njemu -bleu Majorelle.Večera.

5. dan : MARRAKECH – AIT BEN HADDOU – OUARZAZATE  - (doručak, večera)
Doručak. Vožnja prema Ouarzazateu (220 km) preko planinskog lanca Visokog Atlasa i prijevoja Tizi N'Tichka (2260 mnv, najviši vrh Sj. Afrike koji je većinu godine pod snijegom). Po dolasku u slikoviti Ait Ben Haddou razgled Kazbe, koja je na popisu svjetske baštine. Nekada je Ait Ben Haddou bio jedno od najvažnijih utvrđenih uporišta na staroj Cesti soli. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak prema Ouarzazateu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera.

6. dan : OUARZAZATE – TINEGHIR – ERFOUD – MERZOUGA  - (doručak, večera)
Doručak. Ourzazate se nalazi na nadmorskoj visini od 1160 metara. Nastanjuju ga Berberi koji su zaslužni za njegovu jedinstvenu arhitekturu.  Posjet Kazbi Taourirt - sjedištu Paše Glaouia. Mali dio kazbe obnovljen je 1990-ih uz pomoć UNESCO-a i sada je otvoren kao povijesna atrakcija. Nastavak puta za Erfoud preko Tineghira. Vožnja cestom „Tisuću kazbi“. Dolazite do klanca Todra čije se strme stijene uspinju i do 400 m i koje su služile kao pozadina mnogim filmovima. Nakon slobodnog vremena polazak prema Erfoudu, poznatom kao „vrata Sahare” jer se nalazi u blizini dina Erg Chebbi, a potom do Merzouge. Smještaj, večera.

7. dan :  MERZOUGA – MIDELT – FES - (doručak, večera)
Rano ujutro krećemo na izlet posebnim vozilima u pustinju, kako biste doživjeli izlazak sunca nad pješčanim dinama Merzouge. Povratak u hotel na doručak. Polazak u smjeru Fesa (460 km/8 sati). Na pola puta zastat ćemo u gradiću Midelt, smještenom između Srednjeg i Visokog Atlasa. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak prema Fesu preko berberskog sela Azrou poznatog po izradi tradicionalnih rukotvorina. Zaustavljanje u Irfanu, marokanskom skijaškom centru, smještenom u šumi cedrova poznat kao „Marokanska Švicarska“. Dolazak u Fes. Smještaj u hotel. Večera.                              

8. dan : FES-  (doručak, večera)
Doručak i razgled Fesa, najstarijeg kraljevskog grada. On je religijski i kulturni centar Maroka, a njegova medina građena je između 9. i 14. stoljeća i nalazi se na UNESCO-vom popisu. Obići ćemo i fontanu Nejjarine, mauzolej utemeljitelja grada Idrisa II., svjetski poznatu džamiju Karaouine i najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji, osnovano daleke 859. god., a gdje su studirali i mnogi kršćani iz Europe (razgled izvana). Usput ćemo proći i kroz četvrti sa starim zanatima (štavljenje kože i izrada kožnih predmeta, tkanje ćilima). Slobodno do povratka u hotel, večera.

9. dan : FES – MEKNES – VOLUBILIS – CHEFCHAOUEN - (doručak, večera)
Doručak. Odlazak prema Meknesu. Nazivaju ga „Marokanskim Versaillesom“. Najmlađi kraljevski grad osnovao je Mulay Ismail krajem 17. st. Meknes je opasan 40 km dugim zidinama koje dijele stari od novog dijela grada. Razgled Bab El Mansoura, židovske četvrti... Slijedi vožnja do Volubilisa i iskopina antičkog rimskog grada: forum, terme, bazilike, palače s vrlo lijepo očuvanim mozaicima. Nastavak prema Chaouenu ili Chefchaouenu, na berberskom jeziku. To je slikoviti stari grad na sjeverozapadu Maroka i ujedno glavni grad istoimene pokrajine u regiji Tangier-Tetouan. Grad je diljem svijeta poznat po karakterističnoj španjolskoj i maurskoj arhitekturi te kućama obojenim u mnoge nijanse plave boje. Zbog raznolikosti i bogatstva svoje kulturne baštine i tradicije, ali i mnoštva prodavaonica rukotvorina, suvenirnica te hotela i restorana u kojima se može jesti ukusan kozji sir, Chefchaouen je vrlo popularna turistička destinacija. Stari grad s uskim uličicama, malim trgovima i plavo-bijelim kućama idealan je za šetnje i razgledavanje. Smještaj u hotel, večera.

10 dan : CHEFCHAOUEN – RABAT - (doručak, večera)
Doručak. Slobodno do polaska za Rabat (250 km/4h30), glavni grad zemlje: Medina, Kazba Oudayas, Hassanov toranj, mauzolej Mohameda V, kraljevska palača (izvana). Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

11. dan : RABAT – PARIS – ZAGREB    
Rani polazak do zračne luke. Polijetanje prema Parizu na liniji AF 1359 u 06h10, sa slijetanjem u 10h10. Nastavak leta za Zagreb na liniji AF 1560 u 12h40/slijetanje u 14h35.


Fotografije & video

01


7

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

džamija Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci, garantirani polasci

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

arhitektonski detalji džamije Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci

Maroko, Casablanca - arhitektonski detalji džamije Hassana II

Putovanje u maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš Medina, pogled na krovove grada

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš, glavni trg- Jamaa el Fna

Tvornica kože Fez, putovanje maroko, mondo travel, putovanje zrakoplovom, garantirano putovanje

Maroko, Fez - tvornica kože

Pustinja Sahara, Maroko, Mondo travel,putovanje u Maroko, grupni polasci

Maroko, pustinja Sahara

Pustinja Sahara u Maroku, Putovanje u Maroko, putovanje zrakoplovom, mondo travel

Maroko, pustinja Sahara

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.10.2023.

Garantirano

1.805 € / 13.599,77 kn

min. 15 putnika
aerodromske takse (podložne promjenama, točan iznos na dan izdavanja karte) - 245,53 € / 1.849,95 kn

Cijena putovanja (min. 15 putnika):  13.599,77 kn / 1.805,00 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu:  2.335,69 kn /   310,00 eur

Za prijave do 01. 06. 2023. - popust 301,38 kn / 40 eur.

Fiksni tečaj konverzije: 7.53450.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz  zrakoplovom  (ekonomska klasa)
  • autobusni prijevoz unutar Maroka prema programu
  • smještaj u Maroku u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija)
  • 9 večera
  • ulaznice (palača Bahia, grobnice Saadijske dinastije, kazba Ait Ben Haddou, Volubilis, mauzolej Mohameda V,muzej Dar el Bacha) 
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • aerodromske takse cca 1.850,00 kn / 245,53 eur (podložne promjenama, točan iznos na dan izdavanja karte)
  • eventualne troškove fakultativnih razgleda (ulaznica u džamiju Hassana II: 13,00 eur, ulaznica u vrtove Majorelle: 12,00 eur)

Informacije:

VIZA za Maroko nije potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka  putovanja. Informacije o formalnostima ulaska u zemlju mogu se pronaći na stranici MVEP-a, na poveznici  www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Napomena: organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa i ne odgovara za eventualne  promjene reda letenja ili kašnjenje leta. Organizator zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika
Savjetujemo uplatu putnog osiguranja. Sve dodatne informacije možete dobiti u agenciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter