Mondotravel

6 dana

03.04.2021.

Panorama grada, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

od 5.090 kn

Garantirano

O putovanju:

Kada:

03.04.2021.

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje u Dubai.

Vrijednost više:

 Hilton 4* – odličan hotel na izvrsnoj lokaciji pored Mall of Emirates

1.DAN  (03.04.) ZAGREB – ISTANBUL – DUBAI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul s polaskom u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 12:25h slijedi nastavak leta za Dubai u 18:50h. Dolazak u Dubai predviđen je u 00:20h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizirani transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2. DAN (04.04.) DUBAI VELIKA CITY TURASlikovni rezultat za dubai photo

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča.  Posjetiti ćemo i stari i novi dio Dubai-ja, te vidjeti kako se ovaj grad razvijao i rastao u posljednjih nekoliko desetljeća. Razgled je zamišljen tako da imate osjećaj kao da putujete kroz povijest. Započinjemo obilaskom najstarijeg dijela Dubai-ja gdje su nalaze najstarije građevine. Posjetit ćemo Al Fahidi utvrdu u kojoj je danas smješten muzej grada Dubai-ja. Prelaskom “creeka” tradicionalnom abrom ćemo vidjeti kako je ovaj grad živio prije pronalaska nafte. Prošetati ćemo kroz tradicionalnalne sukove gdje ćete pronaći bazare zlata, čaja, svile, začinjene opojnim mirisima arapskih začina. Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavljamo kroz rezidencijalnu ulicu Jumeirah Road pored “Kuće unije”  do  jednog od simbola Dubai-ja, poznatog hotela “Burj al Arab”, pauza za slikanje. Slijedi nastavak do Palme, svjetskog arhitektonskog čuda , prvog umjetnog otoka u obliku palme na kojem se nalaze brojne luksuzne rezidencije i hoteli kao što je Atlatis The Palm, pauza za slikanje. Vožnja kroz ulicu Sheika Zayeda do najveće građevine na svijet Burj Khalife u čijem se podnožju nalaze čuvene Dubai fontane koje su postavljene na velikom umjetnom jezeru, te predstavljaju najveću fontanu na svijetu, koja ima nekoliko izvedbi dnevno popraćenih glazbenim nizom klasične ali i suvremene svjetski poznate glazbe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti u Dubai Mall-u. Povratak u hotel javnim prijevozom uz pomoć pratitelja. Noćenje.

3. DAN (05.04.) DUBAI – BURJ KHALIFA – SAFARISlikovni rezultat za dubai safari

Nakon doručka predlažemo odlazak na najvišu zgradu na svijet Burj Khalifa. Mogućnost odlaska na 125. kat gdje se nalazi jedan od najviših svjetskih obzervatorija. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski Safari. Iskusni vozači, specijalno educirani za snalaženje po pustinjskim dinama učiniti će iskustvo adrenalinske vožnje nezaboravnim u udobnim i klimatiziranim džipovima. Poslije vožnje posjeta beduinskom kampu u kojem ćete spoznati čari drevnih arapskih tradicija, od jahanja deva preko oslikavanja kanom do pušenja vodenih lula “sheesha”. Pravi orijentalni ugođaj osjetit ćete uz nezaboravan zalazak sunca te uživanje pod zvijezdama uz ples trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (06.04.) DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Povezana slikaNakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i središte državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svijetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriju ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”. Svakako najupečatljivji dojam današnjega dana ostavlja posjet džamiji Sheika Zayeda koja je jedna od najlješih i najvećih džamije na svijetu, izgrađena u neoislamskom stilu od materijala dopremljenih iz svih dijelova svijeta. Džamija je napravljena u spomen ocu nacije Sheiku Zayedu, te kao njegovo poslijednje počivalište. Nastavljamo prema centralnom dijelu Abu Dhabija prolazeći pored “Emirates Palace-a”, luksuznog hotelskog zdanja, do nedavno otvorene predsjedničke palače Qasr Al Watan, koja svojim bogatim dekoracijama ostavlja bez daha. Poslije ručka  panoramska vožnja kroz Corniche Road preko Saadiyatt otoka, koji je zamišljen kao mjesto sa nabogatijim kulturnim i umjetničkim sadržajem na svijetu, zaustavljanje za fotografiranje pored novoizgrađenog muzeja Louvre. Vožnja preko Yas islanda koji vrvi brojnim zabavnim sadržajima. Povratak u Dubai u kasnijem poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5.DAN (07.04.) DUBAI –  MIRACLE GARDEN – DUBAI FRAME

Nakon doručka predlažemo poludnevni izlet u Miracle Graden i Dubai Frame. Miracle Garden je otvoren 2013. godine i prestavlja najveći cvjetni vrt na svijetu, prostire se na 72 000 četvornih metara i broji preko 250 milijuna biljaka i 50 milijuna cvjetova oblikovanih u šarene lukove, uzorke i oblike. Spektakularni krajobraz Dubai Miracle Garden-a zaradio je dva Guinnessova rekorda; za najveći okomiti vrt u 2013. godini i najveću cvjetnu skulpturu na svijetu u obliku aviona  Airbus A380 u 2016. godini. Nastavak do Dubai Frame-a, jednog od najnovijih znamenitosti grada,  najveći je okvir za slikanje na svijetu koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana “Dubai Frame” odnosno “Okvir Dubaija” nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubai-ja od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom.U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku.

6. DAN (08.04.) DUBAI – ISTANBUL – ZAGREB

Prijava na let za Istanbul u 02:00h. Po dolasku u Istanbul u 05:35h slijedi nastavak leta za Zagreb u 07:05h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15h po lokalnom vremenu.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

03.04.2021.

FIRST MINUTE

5.090 kn

prije 5.890 kn

Zrakoplovne pristojbe i naknade (obavezna uplata u agenciji) - 990 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba za Dubai
 • smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • transfer od/do zračne luke
 • pratitelja iz Zagreba, vođenje na hrvatskom jeziku
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade 990,00 kn ( obavezna uplata u agenciji )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.690,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja(mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata:

 • turistička taksa 15 AED, po osobi i noćenju (plaća se na licu mjesta)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 EUR po osobi

Faklutativni izleti: 

 • Dubai Velika City tura – 220kn
 • Abu Dhabi city tura s uključenim ručkom i ulaznicom u predsjedniču palaču – 610kn
 • Jeep Safari s uključenom večerom – 450kn
 • Miracle Garden i Dubai Frame – 360kn

Informacije:

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 30 kg + 1 komad ručne prtljage do 7 kg težine, dimenzija 50 x 37 x 25 cm

Važna napomena: za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Neispravne putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelost.

VAŽNO!
Nova regulacija unosa propisanih lijekova za putnike koji dolaze u Ujedinjene Arapske Emirate!
Svi putnici koji koriste lijekove koji se izdaju na recept trebaju prije dolaska podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovim službenim stranicama kako bi dobili pismo odobrenja koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.
Procedura je sljedeća:
Na web stranici http://www.mohap.gov.ae
• Kliknuti SERVICES
• Kliknuti E-SERVICES
• Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
• Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
• Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
• Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente – recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razmatranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Kontakt mail adresa za sva pitanja i podršku: ServicesSupport@mohap.gov.ae

Traženi dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države: http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf

Ujedinjeni Arapski Emirati su država na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva. Nalaze se na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji. Graniče na jugu i zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na istoku s Omanom. Sastoje se od sedam emirata: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah i Umm al-Qaiwain. Svi su smješteni na jugoistočnoj obali Zaljeva osim Fujairah koji izlazi na more na obali Omanskog zaljeva, na istočnoj obali poluotoka Musandam.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


8

Dubai, panorama grada uz Burh Khalifu

Panorama grada, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, panorama grada uz Burh Khalifu

slika deve, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, deva uz panoramu nebodera

Hotel Burj al Arab, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Hotel Burj al Arab, po mnogima najluksuzniji hotel na svijetu izgrađen u obliku jedra

Toranj Burj Kalifa u Dubaiu, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Burj Kalifa - najviši toranj na svijetu visine 828 m, sa 160 katova

Pogled sa Burj Khalife, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, pogled sa vidikovca Burj Khalife, najvišeg tornja na svijetu

Jeep safari, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, jeep safari, vožnja džipovima za 6 putnika po pustinji izvan grada

Sheikh Zayed džamija, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai - Abu Dhabi, Sheikh Zayed džamija, najveća i najljepša džamija Emirata

Dubai Marina, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Dubai marina, naselje grada na umjetnom kanalu puno nebodera

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter