Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

2 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Doživite Opatiju u adventskom ozračju i uživajte u Festivalu čokolade na kojem će se predstaviti najbolji domaći i inozemni čokoladni brendovi.

Vrijednost više:

SMJEŠTAJ U HOTELU 4* NA OPATIJSKOJ RIVIJERI!

1. dan ZAGREB-OPATIJA
Polazak autobusa u 8:00 sati s dogovorenog mjesta. Vožnja do Opatije hrvatske Azurne obale otkrivene još  sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji su uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, parkovi, kip Djevojke s galebom koja je simbol Opatije…  Slobodno vrijeme za odlazak na FESTIVAL ČOKOLADE  na kojem će se predstaviti najbolji domaći i inozemni čokoladni brendovi kao i mali specijalizirani proizvođači čokoladnih slastica.  Izložbeni i prodajni dio nalazi se u centru Gervais dok će se radionice , degustacije, predavanja koncerti I izložbe održavati u opatijskim hotelima i restoranima, galerijama, muzejima…Navečer slijedi odlazak u hotel 4* u Lovranu. Noćenje.

2. dan LOVRAN- MOŠĆENICE –MOŠĆENIČKA DRAGA – RIJEKA - ZAGREB 
Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz  gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče i legenda još i danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje i kavicu. Slijedi vožnja prema Rijeci, europskoj prijestolnici kulture 2020., najvećoj hrvatskoj luci i trećem po veličini gradu u Hrvatskoj.  Slijedi šetnja starim gradom, zvonik crkve Uznesenja Marijina (riječki kosi toranj), , barokna katedrala svetog Vida građena po uzoru na venecijansku crkvu Santa Maria della Salute, gradski toranj, “ogledalo grada”- korzo,  saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo te kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta i brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom a u slobodno vrijeme svakako predlažemo da navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu ili isprobajte specijalitete primorske kuhinje: ribe, školjke, rakove, janjetinu, šurlice, fuže I rižota… Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • pratitelja tijekom putovanja
 • 1 noćenje s doručkom  hotelu 4* u Lovranu
 • razglede prema program
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Doplata: 

 • Večera u hotelu 50 kn (obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije)
 • Boravišna pristojba: 7 kn
 • Jednokrevetna soba: 90 kn

 

Popusti:

 • Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 35 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


3

okolada

okolada

okolada

Opatija

Opatija

Lovran

Lovran

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter