Mondotravel

O putovanju:

Kada:

07.10.2023. | 21.10.2023.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Među misterioznim zemljama na našem planetu Egipat zauzima posebno mjesto. Tko od vas nije čuo za savršeni matematički izračun Velike Keopsove piramide, tajanstvene Sfinge s glavom faraona i tijelom lava ili o veličanstvenim hramovima podignutima u čast bogova – nama?
Neka vas spori tok rijeke Nil odvede prema Asuanu, okruženom bujnim zelenilom i rijetkim egzotičnim drvećem, grmljem i cvijećem. Osjetit ćete bezvremenost povijesnog Luxora s okolicom gdje se nalazi većina egipatskih spomenika, uključujući i legendarnu Dolinu kraljeva. Zavirite iza vela i otkrijte misterije moćne i drevne egipatske civilizacije.

1. dan: LJUBLJANA – HURGADA | večera
Mjesto okupljanja putnika je u Zračnoj luci Jožeta Pučnika Ljubljana i let za Hurgadu. Na polasku 28.1., 4.2. i 3.4.2023 je okupljanje putnika na gradskom okretištu Dolgi most Ljubljana i prijevoz do zračne luke kod Graza. Slijedi direktan let u Hurgadu. Nakon slijetanja i rješavanja carinskih i graničnih formalnosti slijedi prijevoz do hotela, večera i noćenje.

2. dan: HURGADA – LUKSOR – ESNA - EDFU | doručak, ručak, večera
Nakon doručka vozimo se autobusom preko kamene pustinje (stajanje za fotografiranje) do Luxora. Nakon dolaska slijedi obilazak grada mrtvih – Doline kraljeva, poznate po moćnim grobnicama faraona 18., 19. i 20. dinastije uklesanima u pustinjsku stijenu, bogato oslikanima hijeroglifima za posmrtni život vladara. U dolini kraljeva nalazi se i poznata grobnica mladog faraona Tutankamona. Spuštamo se u srce grobnice gdje se možemo diviti zidnim slikama. Iz Doline kraljeva vozit ćemo se do Deir el Bahria i razgledati hram s terasama kraljice Hatšepsut, jedne od rijetkih ženskih faraona. Hram je smješten ispod „žive stijene“ i čini se kao da je sama priroda stvorila taj prekrasan spomenik. U povratku ćemo se nakratko zaustaviti kod Memnosovih kolosa koji su jedini ostaci nekadašnjeg velebnog hrama faraona Amenofisa III. Zatim ćemo posjetiti istočni brijeg i pogledati Karnaški hram. Ukrcaj na brod s 5* i plovidba kroz riječnu branu rijeke Esna, sve do Edfua. Večera i noćenje na brodu.

3. dan: EDFU - KOM OMBO - ASUAN | doručak, ručak, večera
Doručak i uživanje na sunčanoj palubi broda na veličanstvenom Nilu dok promatramo život na obalama. Nakon doručka posjeta jednom od najbolje očuvanih hramova koji je građen više od 200 godina. Posvećen je bogu Horusu. Zidovi »pričaju« priču o Horusovoj borbi s bogom zla - Sethom. Plovidba prema Kom Ombou, gdje ćemo posjetiti hram posvećen bogu krokodilu - Sobeku i bogu s glavom sokola - Haroerisu. Plovidba prema Asuanu, večera i noćenje na brodu.
  
4. dan: ASUAN – (ABU SIMBEL - NUBIJSKO SELO) | doručak, ručak, večera
U ranim jutarnjim satima mogućnost posjeta prekrasnom Abu Simbelu (nadoplata) koji je uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine i dva poznata hrama faraona Ramzesa II. Povratak na brod. Nakon osvježenja, mogućnost posjeta nubijskom selu (uz nadoplatu), gdje ćemo brodom upoznati svakodnevni život i običaje Nubijaca. Ako ste malo hrabriji, možete posjetiti pješčane dine Sahare ili jahati deve. Večera i noćenje na brodu.  

5.dan: ASUAN - KAIRO | doručak, večera 
Doručak i slobodno vrijeme Potom slijedi obilazak čuvene Visoke brane, jednog od najvećih tehničkih postignuća 20. stoljeća. Izgrađena je kako bi spriječila poplavu Nila. Voda koja je pohranjena u velikom, gotovo 500 km dugom, Naserovom jezeru koristi se za navodnjavanje i dobivanje nove plodne zemlje. Prošetat ćemo gradom i osjetiti njegov ritam, posjetit ćemo i Asuanski bazar začina i mirisa. Dan ćemo završiti noćnom vožnjom vlakom sa spavaćim kolima na putu za Kairo (maksimalno 2 ležaja u kabini). Večera i noćenje u vlaku.

6. dan: KAIRO | doručak, večera
Dolazak u Kairo u jutarnjim satima (doručak u vlaku). U Kairu ćemo osjetiti puls višemilijunske prijestolnice koja nije samo središte Egipta, već i arapskog svijeta. Posjetit ćemo Gizu s veličanstvenim i najpoznatijim piramidama: najveće Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide. Piramide u Gizi su već u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda. Danas su jedino čudo koje je ostalo gotovo netaknuto, unatoč zubu vremena. Mogućnost razgledavanja unutrašnjosti jedne od piramida (nadoplata). Slijedi obilazak obližnjeg hrama i Sfinge, neobičnog lika s lavljim tijelom i ljudskim licem te kraljevskom bradom koja je i danas zagonetka u pijesku. U manufakturi, gdje se još uvijek papirus izrađuje po tradicionalnoj staroegipatskoj metodi, promatrat ćemo drevni način izrade papirusa, a možemo i kupiti papirus. U radionici izrade eteričkih ulja upoznat ćemo se sa esencijama najboljih mirisa. Sljedeća stanica bit će posvećena posjetu muzeju u Kairu koji je najbogatiji egiptološki muzej na svijetu. Osim 250.000 predmeta u njemu čuvaju više od 3000 godina staro Tutankamonovo bogatstvo. Mnoge dragocjene zlatne predmete sačuvao je za zagrobni život. Kažu da ako biste svaki eksponat gledali samo jednu minutu trebalo bi vam devet mjeseci da vidite cijeli muzej. Slijedi posjeta najvećem bazaru u Egiptu, Khan el Khalili, gdje ćemo imati priliku kupiti čaj, papirus, kožu ili istočnjačke suvenire. Prijevoz u hotel, večera i noćenje. 

7. dan: KAIRO – HURGADA | doručak, večera
Nakon doručka, ukoliko vrijeme dozvoli, posjet islamskom Kairu (uz nadoplatu).  Poslijepodne, vožnja prema valovima Crvenog mora. Nakon dolaska u Hurghadu, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

8. dan: HURGADA–LJUBLJANA | doručak
Doručak i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i oproštaj od Egipta te let za Ljubljanu ili obližnju zračnu luku (polazak 28. siječnja i 4. veljače 2023.)


Fotografije & video

01


5

Egipat, Hurghada, tropske ribice i koraljni greben

Egipat, Hurgada, koraljni greben sa tropskim ribama, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada, tropske ribice i koraljni greben

Egipat, Hurgada, predivna pješčana plaža, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada - predivna plaža sa palmama

Asuan, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuan

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor- Velika dvorana u hramu Karnak (drevna Teba)

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

07.10.2023.

RASPRODANO

1.199 € / 9.033,87 kn

Slovenski vodič, let iz Ljubljane

21.10.2023.

Sudjeluje najmanje 30 osoba

1.399 € / 10.540,77 kn

Slovenski vodič, let iz Ljubljane

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • zračni prijevoz u ekonomskoj klasi, 
 • zračne i sigurnosne pristojbe, 
 • izlazna taksa, 
 • sav prijevoz i razglede te ulaznice prema programu, 
 • 1 x polupansion i prijevoz vlakom/spavaća vozila Asuan - Kairo sa smještajem u dvokrevetnom odjeljku (lokalni vlak bez kategorije - zajednički wc za 1 vagon) 
 • 3 x polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelima lokalne kategorije 4*/5* i 
 • 3 x puni pansion na krstarenju brodom 5* deluxe sa smještajem u dvokrevetnoj kabini, 
 • slovenskog i lokalnog vodiča
 • organizaciju putovanja. 

Doplate i popusti:

MOGUĆE NADOPLATE  (tijekom prijave): 

 • za grupe 15-20 osoba: 130 EUR/osoba, 
 • za grupu 21-30 osoba: 100 EUR/osoba,
 • viza pomoću lokalnog partnera 30 EUR/osoba; 
 • jednokrevetna soba/kabina 169 EUR/osoba, 
 • Abu Simbel autobusom 125 EUR/osoba; 
 • nubijsko selo 38 EUR/osoba, 
 • u slučaju da umjesto vlaka želite koristiti zračnu vezu između Kaira i Asuana (uz dodatno noćenje u Kairu ili Asuanu), to možemo organizirati uz nadoplatu ovisno o raspoloživim kapacitetima u hotelima i avionu
 • Jednokrevetni kupe 189 EUR/osoba*

VAŽNO: jednokrevetni kupe na vlaku 99 EUR/osoba*
* obavezna nadoplata u slučaju rezervacije sobe i kabine s pomoćnim ležajem (1/2+1).   

(vodiču na putu): 

 • osnovne napojnice (uključujući djecu) 50 EUR/osoba - uobičajene su u Egiptu, očekuju ih nosači, vozači, recepcioneri i ostalo osoblje (podmiruje ih vodič za cijelu grupu).

POPUSTI: 20% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju s dvije odrasle osobe (preporučuje se pomoćni ležaj u sobi/kabini samo za djecu do 12 godina), 50% popusta za dijete do 12 godina na fakultativne izlete. Popust obračunavamo na osnovnu cijenu.

Informacije:

viza: za egipat   

Otkrivena riječ: Neki polasci uključuju odlazak/povratak u obližnju zračnu luku. Na polasku 28.1. i 4.2.2023 predviđen je let iz Graza, kao i povratak u Graz. Predviđeni polazak je 4.3.23. iz Graza, povratak u Ljubljanu. Autobusni prijevoz je već uključen u cijenu putovanja.

NAPOMENA: zadržavamo pravo promjene vremena, mjesta polaska i povratka ukoliko zračni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Sadržaj programa ostaje nepromijenjen i prilagođen zračnom prometu. Ako ne postoji mogućnost realizacije zračnog prijevoza iz planirane zračne luke, let će biti iz jedne od okolnih zračnih luka. U tom slučaju bit će potrebno dodatno plaćanje ili nadoplata razlike u plaćanju prijevoza do zračne luke.

VAŽNO: Moguće je mijenjati redoslijed obilazaka (čak i tijekom dana) i dan ukrcaja na brod (Luxor ili Asuan), ali to ne utječe na sadržaj programa. Također, vrijeme pojedinih obroka ovisi o realizaciji dnevnog programa. S obzirom da program ovisi i o redu letenja, može se dogoditi da obilasci krenu odmah po dolasku na odredište.

Budući da program ovisi i o redu letenja, može se dogoditi da ture započnu odmah nakon dolaska na odredište.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter