Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan        ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 08.55h. Po dolasku u Istanbul u 12.10h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak do središta modernog dijela grada, do trga Taksim i poznate pjašačke zone - Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), kojom prometuju starinski tramvaji i uz koju se nalaze zgrade iz 19. st. u kojima su smješteni međunarodni trgovački lanci, kina i kafići, a u gustoj mreži sporednih ulica tu su još i brojni antikvarijati, restorani i barovi. Šetnja do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. – 6. dan    ISTANBUL
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani slobodni za odmor, samostalno istraživanje grada, shopping ili pak odlazak na neki od niže navedenih fakultativnih izleta/sadržaja:

Poludnevni razgled starog dijela grada
Pješačka tura koja uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta starog dijela Istanbula: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Na kraju posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira...i testirati pregovaračke vještine!

Poludnevna tura Sulejmanija & krstarenje Bosporom
Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, ručak u jednom od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa.

Poludnevni izlet Prinčevski otoci 
Vožnja brodom prema Prinčevskim otocima, popularnoj izletišnoj destinaciji stanovnika Istanbula, koji su u odnosu na uvijek bučnu i užurbanu metropolu nevjerojatno tihi. Dolazak na otok Büyükada (Veliki otok), najveći i najpoznatiji od Prinčevskih otoka, kojeg krase mnoge osmanske palače i ljetnikovci, živopisni vrtovi i voćnjaci. Panoramska vožnja otokom električnim minibusom, ručak u jednom od lokalnih restorana te slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. U poslijepodnevnim satima povratak brodom u grad.

Cjelodnevni izlet Carigradski karusel
Jedan dan na dva kontinenta! Obilazak palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Ova impozantna građevina baroknog stila impresionirat će Vas svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Potom vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do Çamlıce, grandiozne džamije, najveće u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika, od koje se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa. 

Cjelodnevni izlet Crno more - Kilyos
Vožnja sjeverno od Istanbula prema Crnom moru. Put vodi uz Beogradsku šumu - park prirode i zelenu oazu koja se prostire na površini od oko 6000 ha i koja je nekad bila najveći izvor pitke vode za stanovnike te regije. Park je dobio naziv po naselju u kojem su bili nastanjeni Beograđani koji su u Istanbul izbjegli nakon balkanskih pohoda sultana Sulejmana Veličanstvenog. Vožnja dalje do Kilyosa, šarmantnog gradića na obali Crnog mora, nekadašnjeg grčkog ribarskog sela. Zbog blizine Istanbula i dugih pješčanih plaža omiljeno je mjesto za bijeg iz gradske vreve u toplim danima. Ručak u jednom od lokalnih restorana i slobodno vrijeme za osobne programe. Ručak u jednom od lokalnih restorana. Povratak prema Istanbulu. 

Cjelodnevni izlet Bursa
Vožnja do Burse, nekadašnje prijestolnice Osmanskog carstva, koju zbog brojnih prirodnih i kulturnih bogatstava mnogi s pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka. Zbog mnogih parkova i vrtova unutar urbanog područja, kao i zbog guste šume koja okružuje grad, nazivaju ga i „Zelena Bursa”. Obilazak grada: Zelena džamija, jedan od izvornih primjera osmanske arhitekture; Velika džamija iz 14 st., jedan od simbola grada čiju unutrašnjost krase kaligrafski natpisi na zidovima i stubovima, sa svojih 20 kupola i 2 minareta najveća je džamija u gradu; Koza Han iz 14 st., posljedna postaja nekadašnjeg „puta svile“, zdanje u kojem se u prošlosti svila proizvodila, a danas se prodaje. Ovdje uz proizvode od svile, možete pronaći i odjeću, obuću, razne proizvode od kože, zlato, suvenire, voće, čajeve te niz tradicionalnih slastica. Ručak u jednom od lokalnih restorana. Povratak u Istanbul.

7. dan        ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.20h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.25h. Završetak programa.


Fotografije & video

01


18

Istanbul - Galata Tower

Galata Tower, istanbul zrakoplovom

Istanbul - Galata Tower

hagia sophia, putovanje zrakoplovom u istanbul

Istanbul, Hagia sophia

Galata Tower, istanbul zrakoplovom

Istanbul, Galata toranj

hagia sophia, putovanje zrakoplovom u istanbul

Istanbul - hagia sophia

Plava Džamija, putovanje zrakoplovom u Istanbul

Istanbul, Plava džamija

Garantirani polazak, europska putovanja, Mondo travel

Istanbul, svakako preporučamo probati fantastične turske slatke delicije

Istanbul zrakoplovom, mondo travel

Istanbul, ulaz u Topkapi palaču

Turska, Istanbul, ružičnjak ispred Bagdadskog kioska u Topkapi palaći, garantirani polasci,

Istanbul-Topkapi palača- Ružičnjak s fontanom ispred Bagdadskog kioska

grand bazar, istanbul, mondo travel

Istanbul, Grand bazar

Istanbul, Balat

Istanbul, Balat

Istanbul, pitoreskna četvrt Balat

Istanbul, pitoreskna četvrt Balat

Četvrt Balat, kavana, grupna putovanja

Istanbul, kavana u četvrti Balat

Istanbul, The Marma Pera Hotel, prijedlog soba s pogledom na grad

Istanbul, The Marma Pera Hotel, prijedlog soba s pogledom na grad

Istanbul, The Marma Pera Hotel, pogled na grad

Istanbul, The Marma Pera Hotel, pogled na grad

Istanbul, The Marma Pera Hotel, rooftop

Istanbul, The Marma Pera Hotel, rooftop

europska putovanja, putovanje zrakoplovom, grupna putovanja

Istanbul, Balat, "ulica kišobrana"

grupna putovanja, ladies only, garantirani polasci

Istanbul, Balat nekadašnja židovska četvrt

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

Istanbul, Balat

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula;
 • Prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku u Istanbul te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u hotelu Sheraton Istanbul Ataköy Hotel 5* ili slično u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s doručkom i uključenom pristojbom;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;
 • Poklon za svakog putnika i gratis Istanbulkart, karticu javnog gradskog prijevoza.

Cijena aranžmana ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 152,63 € / 1.150 kn (promjenjivo do dana izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 398,84 € / 2.990 kn; doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

 

Doplate i popusti:

Popust za djecu na pomoćnom ležaju uz dvije odrasle osobe:

 • Dijete 2-5,99  godina:    50%
 • Dijete 7-11,99  godina:  30%

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Poludnevni razgled starog dijela Istanbula: 78,31 € / 590 kn (uključeno: razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznice za palaču Topkapi i crkvu Aja Irena, bazilika Cisterna)
 • Cjelodnevni izlet Carigradski karusel: 104,85 € / 790 kn (uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak bez pića u lokalnom restoranu) 
 • Poludnevna tura Sulejmanija & krstarenje Bosporom: 59,73 € / 450 kn (uključeno: razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Crno more: 78,31 € / 590 kn (uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Bursa:  104,85 € / 790  kn (uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu) 
 • Poludnevni izlet Prinčevski otoci: 65,03 € / 490 kn  (uključeno: povratna vožnja brodom, vožnja otokom električnim minibusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)

 

Informacije:

Red letenja (sve lokalna vremena):

TK1054    ZAGREB      ISTANBUL         08:55   12:10

TK1053    ISTANBUL   ZAGREB          18:20   19:25

 

Putna isprava: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku. Viza nije potrebna za državljane RH.

 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2022. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter