Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:00h na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul  predviđen je u 00:10h.

2. DAN: ISTANBUL – HAVANA – VARADERO

Nastavak putovanja prema Havani u 02:30h na liniji TK183 (Turkish Airines). Dolazak u Havanu predviđen je u 07:35h. Prijevoz do hotela 4* u Varaderu. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

3. DAN: VARADERO / FAKULTATIVNI IZLET CAYO BLANCO

Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Predlažemo odlazak na izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima (ručak na izletu uključen). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje. 

4. DAN: VARADERO – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neogotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Po dolasku prijava u hotel u Trinidadu, boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

5. DAN: TRINIDAD

Nakon doručka odlazak u razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi, a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećerene trske. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u hotel. Boravak na osnovi all inclusive  usluge. Noćenje.  

6. DAN: TRINIDAD – SANTA CLARA – HAVANA

Nakon doručka odlazak iz Trinidada prema Santa Clari uz usputno stajanje na plantaži šećera uz odlazak do tornja Manaca Iznaga. Dolazak u Santa Claru. Ovaj grad povezan je s Che Guevarom koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958., posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema Havani. Smještaj u hotel 4*, noćenje. 

7. DAN: HAVANA

Nakon doručka odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog dijela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda i dr., poznato šetalište Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, Nacionalni muzej El Prado , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Posjeta RUM muzeju uz degustaciju ruma i cigara. Odlazak na ručak u lokalni restoran (UKLJUČEN U CIJENU). Po želji moguća doplata za panoramsku vožnju gradom old timerima (1 h).  Povratak u hotel, noćenje.

 8. DAN: HAVANA – VIŃALES

Nakon doručka u hotelu odlazak u dolinu Vinales u zapadnom dijelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Zaustavljanje na vidikovcu Los Jamines uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni gdje možete isprobati najfiniju Pina Coladu. Nastavak vožnje  autobusom do La Cueva del Indio od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom kroz planine. Odlazak u Benito's farmu cigara gdje možete vidjeti plantažu i proces izrade cigara.Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u Havanu. Noćenje. 

9. DAN: HAVANA – ISTANBUL

Ujutro prije odlaska breakfast box. Odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 09:00h na liniji TK183. 

10. DAN: ISTANBUL - ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Istanbul u 09:30h. U 19:00h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:10h.


Fotografije & video

01


6

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Varadero

Kuba - Varadero

Kuba - Vinales

Kuba - Vinales

Kuba

Kuba

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 2.890 kn/383,57 EUR

Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit

Osoba na trećem ležaju: na upit

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Havana–Zagreb (Air France/KLM),
 • transfer od zračne luke do hotela,
 • tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*,
 • 2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 4*,
 • 2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*,
 • 1x ručak nakon razgleda Havane,
 • 1x ručak na izletu u Vinales,
 • 1x ručak u Cienfuegosu,
 • 1x ručak na razgledu Trinidada,
 • 1x ručak u Santa Clari,
 • sve razglede prema programu,
 • povratni transfer od zračne luke do hotela,
 • pratitelja putovanja,
 • lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku,
 • troškove organizacije.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu od 2.990 kn/396,84 EUR  (obavezna doplata, podložne promjenama),
 • kubansku vizu od 500 kn/66,36 EUR (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska),
 • dodatne obroke,
 • fakultativne izlete,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • napojnice,
 • putno zdravstveno osiguranje.

Doplate i popusti:

Fakultativne  doplate, plaćanje na licu mjesta:

PANORAMSKA VOŽNJA OLD TIMEROM U HAVANI:  25 Eur/1 h, cijena po osobi (maksimalno 4 osobe u automobilu)

IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO U VARADERU: Cijena po osobi: 120 Eur/osoba

*Izleti se prijavljuju i naručuju unaprijed  agenciji te je prihvaćanje ponude obvezujuće. Plaćanje izleta vrši se na licu mjesta pratitelju putovanja u EUR.

Informacije:

Napomena:

Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.

COVID INFORMACIJE:

-za ulazak na Kubu nije potreban dokaz o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 niti potvrda o negativnom testu na COVID-19.
Na graničnim prijelazima provode se nasumična testiranja putnika brzim antigenskim testovima; u slučaju pozitivnog nalaza putnik je dužan slijediti propisan zdravstvene protokole.
Prije putovanja potrebno je ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero (https://dviajeros.mitrans.gob.cu/).
Na graničnim prijelazima obvezno je nošenje maski i poštivanje drugih epidemioloških mjera.

INFORMACIJE O LETU:

SIJEČANJ

TK1056  22JAN  ZAGIST   2000 0010

TK 183   23JAN  ISTHAV   0230 0735

TK 183   30JAN  HAVIST   0900 0930

TK1055  31JAN  ISTZAG   1900 1910

VELJAČA

TK1056  24FEB  ZAGIST   2000 0010

TK 183   25FEB  ISTHAV   0230 0735 

TK 183   04MAR  HAVIST  0900 0930

TK1055   05MAR  ISTZAG 1900 1910

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Viza je potrebna. 

Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 MJESECI od zadnjeg dana boravka na destinaciji te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

 

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT‐u Agencija je s osiguravajućim
društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2021. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 ‐ 7002813570, te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 ‐ 7002813571. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja
UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne
nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter