Mondotravel

O putovanju:

Kada:

08.10.2024. | 25.11.2024.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

Otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

DAN 1: ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 19:55h na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul  predviđen je u 00:10h. 

DAN 2: ISTANBUL – HAVANA – VARADERO
Nastavak putovanja prema Havani u 02:10h na liniji TK183 (Turkish Airines). Dolazak u Havanu predviđen je u 07:15h. Prijevoz do hotela 4* u Varaderu. Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

DAN 3:  VARADERO / FAKULTATIVNI IZLET CAYO BLANCO
Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješčanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Predlažemo odlazak na izlet katamaranom na Cayo Blanco koji uključuje snorkeling i interakciju s delfinima (ručak na izletu uključen). Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

DAN 4: VARADERO – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neogotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Po dolasku prijava u hotel u Trinidadu, boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

DAN 5: TRINIDAD
Nakon doručka odlazak u razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi, a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećerene trske. Odlazak do plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga koje pripada svjetskoj baštini UNESCO-a. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u hotel. Boravak na osnovi all inclusive  usluge. Noćenje. 

DAN 6: TRINIDAD – SANTA CLARA – HAVANA
Nakon doručka odlazak iz Trinidada prema Santa Clari. Ovaj grad povezan je s Che Guevarom koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958., posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema Havani. Smještaj u hotel 5*, noćenje.

DAN 7: HAVANA
Nakon doručka odlazak na vođeni razgled grada Havane. Posjeta RUM muzeju. Razgled modernog dijela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda i dr., poznato šetalište Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, Nacionalni muzej El Prado , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak u lokalni restoran (UKLJUČEN U CIJENU). Po želji moguća doplata za panoramsku vožnju gradom old timerima (1 h).  Povratak u hotel, noćenje.

DAN 8: HAVANA – VIŃALES 
Nakon doručka u hotelu odlazak u dolinu Vinales u zapadnom dijelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Zaustavljanje na vidikovcu Los Jamines uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni gdje možete isprobati najfiniju Pina Coladu. Nastavak vožnje  autobusom do La Cueva del Indio od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom kroz planine. Odlazak u Benito's farmu cigara gdje možete vidjeti plantažu i proces izrade cigara.
Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Povratak u Havanu. Noćenje.

DAN 9: HAVANA – ISTANBUL
Ujutro prije odlaska breakfast box. Odjava iz hotela te odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 08:45h na liniji TK183.

DAN 10: ISTANBUL - ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Istanbul u 08:55h. U 19:00h nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055. Povratak u Zagreb predviđen u 19:05h.


Fotografije & video

01


15

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba - Varadero

Kuba - Varadero

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Kuba - Vinales

Kuba - Vinales

Kuba

Kuba

kuba putovanje

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba

Kuba, Santa Clara

Kuba, Santa Clara

Kuba - Santa Clara

Kuba - Santa Clara

Kuba

Kuba

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba

Kuba

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

08.10.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.290 €

2.410 €

25.11.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

2.290 €

2.410 €

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA (od čega su zrakoplovne pristojbe 390 Eur

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 390 Eur
Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit
Osoba na trećem ležaju: na upit

Napomena:

 • Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Havana–Zagreb (Turkish Airlines)
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer od zračne luke do hotela
 • tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • 2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 5*
 • 2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 • 1x ručak nakon razgleda Havane
 • 1x ručak na izletu u Vinales
 • 1x ručak u Cienfuegosu
 • 1x ručak na razgledu Trinidada
 • 1x ručak u Santa Clari
 • sve razglede prema programu
 • povratni transfer od zračne luke do hotela
 • pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
 • troškove organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • kubansku vizu od 60 Eur (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje

Doplate i popusti:

Fakultativne  doplate:

 • PANORAMSKA VOŽNJA OLD TIMEROM U HAVANI:  25 Eur/1 h, cijena po osobi, maksimalno 4 osobe u automobilu)
 • IZLET KATAMARANOM- CAYO BLANCO U VARADERU: Cijena po osobi: 130 Eur/osoba

*Izleti se prijavljuju i naručuju unaprijed  agenciji te je prihvaćanje ponude obvezujuće. Plaćanje izleta vrši se na licu mjesta pratitelju putovanja u EUR.

 

Informacije:

31.5.-9.6.2024.
TK1056   31MAY  ZAGIST  2030 2340 
TK 183    01JUN   ISTHAV  0210 0745 
TK 183    08JUN   HAVIST  0910 0835
TK1055   09JUN   ISTZAG  1835 1940 

8.10.-17.10.2024.
TK1056   08OCT  ZAGIST   2025 2340 
TK 183    09OCT  ISTHAV   0200 0730 
TK 183   16OCT  HAVIST    0855 0845 
TK1055  17OCT  ISTZAG    1820 1930 

25.11.-4.12.2024.
TK1056   25NOV  ZAGIST  1955 0010
TK 195    26NOV  ISTHAV  0210 0715 
TK 195    03DEC  HAVIST   0840 0855
TK1055   04DEC  ISTZAG   1900 1905 

 

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Viza je potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45-7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11-7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter