Mondotravel

O putovanju:

Kada:

30.07.2022.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – LISABON – MADEIRA (FUNCHAL)

Sastanak putnika i voditelja putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom TAP Portugal u 13:10 sati. Slijetanje u Lisabon u 15:50. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 16:50 sati, s dolaskom na Madeiru oko 18:40 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju Funchalom. Slobodno vrijeme za večeru i upoznavanje noćnog života grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL
Doručak. Nakon doručka krećemo u razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke iz cijelog svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru uz folklor program. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Funchal – fakultativni cjelodnevni izlet ISTOČNA MADEIRA I SANTANA (CAMACHA-PICO DO ARIEIRO-RIBEIRO FRIO-FAIAL-MACHICO)
Doručak. Slobodan dan ili predlažemo izlet na istočnu stranu otoka ( uz doplatu ). Odlazak iz Funchala prema Camachu koji je poznat po tradicionalnim radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema mjestu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Nastavak vožnje prema Santani, mjestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznate po trokutastim bijelim kućicama sa slamnatim krovovima, plavim ili crvenim obrubima oko prozora i slikovitim vrtovima, jedna od najprepoznatljivijih slika otoka. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema Porto da Cruz i dalje do vidikovca Portela od kuda se pruža fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. godine. Povratak prema Funchalu. Noćenje.

4. dan: Funchal – fakultativni cjelodnevni izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE- CABO GIRAO- RIBEIRA BRAVA)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire (uz doplatu). Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu. Nakon toga odlazimo do rta Cabo Girão, druge najviše morske stijene na svijetu i ujedno i najviše europske morske stijene s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Nastavljamo do slikovitog selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske. Nakon toga odlazimo do šarmantnog gradića Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u jedinstvenom pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL – fakultativni poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO
Doručak.  Slobodan dan za odmor. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO. Prvo odlazimo u Monte-omiljeno odredište posjetitelja Madeire od kasnog 19. stoljeća, mjesto gdje se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije.   Žičarom odlazimo na slikovito putovanje do Montea, a prva slika koju ćete ugledati kada se popnete je pročelje crkve s dva tornja, najpoznatije znamenitost u cijelom gradu. Slijedi posjet Monte Palace Tropical Garden, jedan od najljepših vrtova na otoku. Nakon toga imat ćete nezaboravan doživljaj, mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos, toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom. Vožnja niz brdo u pletenim sanjkama je uzbudljiva, pružajući vam okus Madeire prošlih desetljeća, kada je to bio ustaljeni oblik prijevoza. (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Eira do Serrado i šetnja do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Povratak u Funchal. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: FUNCHAL – LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 09:50 sati. Dolazak u Lisabon predviđen je u 11.30 sati. Po dolasku slijedi razgled grada autobusom i pješice. Odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Odlazak do hotela, smještaj te kraći odmor. Navečer predlažemo odlazak u živahnu četvrt Bairo Alto koja obiluje kafićima i restoranima, Predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: LISABON – fakultativni cjelodnevni izlet SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

8. dan: LISABON – ZAGREB
Odjava iz hotel te transfer autobusom do zračne luke. ( doručak će biti u obliku paketa za ponijeti ).  Prijava na let za Zagreb u 08:05. Dolazak u Zagreb u 12:25 sati. Kraj programa.

 

***Raspored obilazaka je podložan promjenama ovisno o radnim vremenima znamenitosti I situaciji na destinaciji


Fotografije & video

01


5

Madeira, tradicionalne kućice u Santani

Tradicionalne kućice na Madeiri, putoavnje na Madeiru

Madeira, tradicionalne kućice u Santani

Stjene i panorama Madeire, putovanje Madeira i portugal

Madeira, panorama Madeire sa prirodnim bazenima u oštrim vulkanskim stijenama

Pogled sa dvorca St.George, putovanje u Lisabon i portugalska tura

Lisabon, dvorac Sv.Georgea od kuda se pruža prekrasan pogled na Lisabon

Crveni most u Lisabonu, putovanje u Portugalu

Lisabon, poznati crveni most 25.April preko rijeke Tejo

Alfama Lisabon, putovanje u Portugal

Alfama, jedna od najstarijih četvrti Lisabona

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.07.2022.

Garantirano

FIRST MINUTE

4.990 kn

prije 5.390 kn

Zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata - 1.790 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Funchala (via Lisabon)
 • smještaj u hotelu 4* u Funchalu na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • svi transferi prema programu
 • razgled Funchala u pratnji lokalnog vodiča
 • razgled Lisabona autobusom i pješice
 • ulaznica za botanički vrt u Funchalu
 • licenciranog voditelja putovanja za vrijeme putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu/turističku pristojbi – 2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade (obavezna doplata 1.790,00kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.990,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • napojnicu za vodiča – nije obavezno, ali je uobičajeno ako ste zadovoljni uslugom i trudom naših voditelja putovanja nagraditi ih ( preporuka prosječnog iznosa napojnica iznosi 2 eur po osobi i danu, no naravno, iznos može biti i veći i manji od predloženog, određujete ga sami, ovisno o vašem zadovoljstvu )

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda:

 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira i Santana – 440 kn – uključuje prijevoz autobusom , ručak i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 220 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • cjelodnveni izlet Zapadna Madeira i Porto Muniz - 440 kn - uključuje prijevoz autobusom, ručak i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 220 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • poludnevni izlet Monte - Eira do Serrado 420 kn- uključuje prijevoz autobusom, prijevoz žičarom, tropske vrtove i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 210 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE
 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona ( Sintra-Cascais -Cabo da Roca-Estoril )- 42 € , djeca 3-12 godina 30€, prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji )
 • tradicionalna večera na Madeiri sa folklorom – 42 € , uključuje aperitiv i piće (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji) Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 21 €
 • tradicionalna portugalska večera u 3 slijeda s uključenim pićem u Lisabonu s Fado programom: 56 EUR po osobi, djeca 3-12 god 28 Eur, (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)

** fakultativnii izleti su kalkulurani na osnovi 20 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijene

 

Popusti i doplate:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 900 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.090 kn

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

TP 893

Zagreb - – Funchal

13:10

Lisabon

15:50

TP 1687

Lisabon

16:50

Funchal

18:35

TP 1694

Funchal

09:50

Lisabon

11:30

TP 892

Lisabon

08:05

 Zagreb

12:25

PRIJEVOZNIK: TAP Portugal
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica za fakultativne izlete navedene u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

COVID-19 uvjeti- PORTUGAL

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Portugal.

Za ulazak u kontinentalni Portugal i Madeiru dovoljna je europska digitalna COVID potvrda kojom se priznaje cijepljenje, preboljenje tj. testiranje na COVID. U okviru europske digitalne COVID potvrde, prihvaćaju se PCR test napravljen najviše 72 sata prije ulaska u kontinentalni Portugal i Madeiru ili brzi antigenski test napravljen najviše 24 sata prije ulaska u zemlju. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od svih gore navedenih uvjeta.

I dalje je obvezna maska u zatvorenim prostorima.

Pristup bez ograničenja hotelskom smještaju, restoranima, događanjima, barovima i klubovima i drugim javnim prostorima/uslugama.

Ukinuta je obveza predočenja potvrde ili testa, osim kod granične kontrole, gdje se ograničenja zadržavaju.

Putnici trebaju ispuniti sljedeći obrazac on linehttps://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas obavijestite o uplati e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 14.9.2021. do 14.9.2022. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter