Mondotravel

4 dana

30.09.2021. Garantirano

Val di Funes

od 1.590 kn

Garantirano

O putovanju:

Kada:

30.09.2021.

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje Dolomiti. autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke! Doživite ljepotu malih talijanskih mjestašća u srcu Dolomita.

Vrijednost više:

HOTEL ANTICA TORRE U SRCU DOLOMITA IZ KOJEG SE PRUŽA SPEKTAKULARAN POGLED NA JEDINSTVENE  PLANINSKE KRAJOLIKE 

1. DAN ZAGREB – BELLUNO – CORTINA D’AMPEZZO
Polazak autobusa u 05:00h s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1, Zagreb), nastavak putovanja uz mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu i Rijeci (uz prethodnu najavu). Slijedi ugodna vožnja visoko turističkim autobusom uz kraća stajanja radi odmora do talijanskog bisera smještenog u podnožju Dolomita – Belluna. Slijedi razgled šarmantne gradske jezgre gdje ćemo imati prilike vidjeti najpoznatije znamenitosti: Palazzo dei Rettori, Palazzo Fulcis, Loggia dei Ghibellini, Stazione Ferroviaria. Nakon kraće pauze nastavak putovanja do kraljice talijanskih Dolomita – Cortine d'Ampezzo koja je već desetljeća stjecište bogatih i slavnih koji se ovdje dolaze skijati, ali i vidjeti i biti viđen. Slobodno vrijeme za kratki shopping u elitnoj trgovačkoj ulici Corso Italia ili aperol na jednom od šarmantnih trgova. Polazak prema hotelu. Vožnja pitoresknim krajolicima očaravajućih Dolomita. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MERANO – BOLZANO
Doručak. Odlazak prema južnom Tirolu i poznatom lječilišnom gradu Merano. Dolazak do romantičnog dvorca Trauttmansdorff na čijem se posjedu nalazi zadivljujući botanički vrt kojeg čini kompleks od 80 vrtova podijeljenih na 4 tematska vrtna područja i to na površini od 12 hektara. Svojim oblikom amfiteatra te položajem na sunčanoj nizbrdici sa zapanjujućom panoramom Alpa, vrtovi prekrasno ujedinjuju umjetnosti i prirodu, a 2013. osvajaju vrtnog Oscara – nagradu najljepšeg vrta na svijetu! Slobodno vrijeme za istraživanje dvorca i vrtova. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Vožnja do Bolzana – glavnog grada pokrajine poveznice između talijanskog govornog područja – Trentina i njemačkog govornog područja – Južnog Tirola (Alto Adige). Grad je smješten na dvije rijeke i okružen trima planinama. Šetnja centrom grada: gotička katedrala Maria Himmelfahrt, župna crkva Gries, dvorac Maretsch, trg Walther, trg Erbe, Via Portici, dvorac Runkelstein... U slobodno vrijeme predlažemo da pogledate mumiju staru 5300 godinu koju su očuvanu u alpskom ledu 1991. pronašli njemački turisti, popularno zvanu Otzi. Odlazak do hotela. Noćenje.

3. DAN fakultativni izlet SVIJET KRISTALA I INNSBRUCK ILI SLOBODAN DAN ZA PJEŠAČENJE I OBILAZAK OBLIŽNJIH JEZERA 
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet do Innsbrucka i svijeta kristala Swarovski. Vožnja prema mjestu Wattens gdje se nalazi impresivni “Svijet kristala – Swarovski “, igra svjetlosti samih kristala, boja, sjena i hologramskih projekcija popraćenih ambijentalnom glazbom Briana Ena. Postav muzeja sačinjen je od djela umjetničkih instalacija najvećih svjetskih umjetnika (Pablo Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall, Jim Whiting, Salvador Dali). Nakon razgleda slijedi vožnja do Innsbrucka te razgled garada u pratnji vodiča: crkva Hofkirche, Zlatni krov, Trijumfalna vrata, Hofburg, katedrala sv. Jakova… Kraće slobodno vrijeme u Innsbrucku gdje će ljubitelji shoppinga pronaći pregršt trgovina i butika, a ljubitelji umjetnosti mogu uživati u posjeti jednom od muzeja i galerija grada. Povratak u hotel.  Za sve koji žele provesti dan uživajući u ljepotama Dolomita i obližnjih jezera predlažemo da se nakon doručka uputite u istraživanje pješačkih staza koje kreću iz neposredne blizine našeg hotela. Upoznajte jezera Coredo i Tavon ili uz prethodnu najavu i asisteciju voditelja putovanja dogovorite transfer do obižnjeg jezera Santa Giustina koje nudi bezbroj aktivnosti. Noćenje

4. DAN TRENTO – ZAGREB
Doručak. Vožnja do Trenta, glavnog grada pokrajine Trentino, smješten uz slikovitu rijeku Adige. Šetnja starom povjesnom jezgrom: Piazza Duomo, Palazzo Pretorio; romaničko-gotička katedrala San Vigilio, romaničke crkve San Apollinare i San Lorenzo, crkva Santa Maria Maggiore, dvorac Castello del Buon Consiglio... Mogućnost zajedničkog ručka. Nakon pauze vožnja prema Rijeci/Zagrebu. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.09.2021.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.590 kn

prije 1.790 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • Ulazi u gradove i sve pristojbe
 • razgledi prema programu,
 • 3 noćenja na bazi usluge noćenje/doručak u HOTEL ANTICA TORRE 3* u okolici Trenta u dvokrevetnim sobama,
 • Licenciranog voditelja putovanja iz Zagreba
 • Jamčevno osiguranje i organizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju 100 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju – NEMA POPUSTA!

Obavezna doplata:

 • Boravišna pristojba 2€  po danu/noćenju po osobi

Fakultativna ponuda:

 • Izlet Svijet Kristala Swarovski I Innsbruck – 200 kn / 30 € (min 20 putnika) – cijena ne uključuje ulaznicu u Svijet kristala Swarowski koja se plaća dodatno na licu mjesta 17€

Informativne cijene ulaznice:

 • ulaznica u vrtove dvorca Trauttmansdorff 14€
 • ulaznica u muzej Iceman Otzi Bolzano 9€ (predlažemo online kupovinu karata unaprijed)

Informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

VAŽNE INFORMACIJE

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU:

Od 21. lipnja 2021. svi putnici iz EU ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene ako zadovoljavaju jedan od sljedećih uvjeta: 

- Imaju potvrdu o negativnom testu na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina.

- Imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju.

- Imaju potvrdu o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.

Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.

Svatko tko ulazi u Italiju na bilo koji period, bilo kojim prijevoznim sredstvom, prije nego što stupi na nacionalni teritorij, dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

Nakon ispunjavanja formulara, gosti će dPLF primiti u PDF formatu uz pripadajući QR kod na e-mail adresu koja je unesena prilikom registracije.

Od 6. kolovoza 2021 zelena COVID potvrda (green pass) biti će neophodna za sudjelovanje u većini društvenih/sportskih aktivnosti:
Svih događaje za javnost na otvorenom; uključujući predstave odnosno sportska natjecanja;
Muzeje i druga mjesta kulture i izložbe; Bazene; Teretane; Smještajne strukture; Wellness centre;
Sajmove; Kongrese i konferencije ;Ljetne centre i popratne ugostiteljske aktivnosti; Kladionice i casina
Javne natječaje; Restorani i kafići na zatvorenom

Sve osobe iznad 12 godina koje učestvuju ili borave na gore pobrojanim mjestima/aktivnostima obavezne su imati zelenu digitalnu potvrdu Covid -19 kojom se potvrđuje jedna od tri situacije i) završen ciklus cijepljenja ii) ozdravljenje od infekcije u posljednjih šest mjeseci  iii) negativan nalaz brisa napravljen u posljednjih 48 sati.

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U AUSTRIJU:

 • Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 • Predočenje potvrde na njemačkom ili engleskom jeziku o provedenom cijepljenju protiv COVID-19 (u slučaju dokaza na nekom drugom jeziku, mora se predočiti liječnička potvrda o cijepljenju na njemačkom ili engleskom jeziku), pri čemu bi u slučaju da je putnik/putnica primio/primila samo prvu dozu cjepiva, od datuma cijepljenja do dana ulaska u Austriju trebalo proći najmanje 22 dana, a najviše 3 mjeseca. Kod osoba koje su primile već drugu dozu, od primanja prve doze ne smije proći više od devet mjeseci. Cijepljenje provedeno cjepivom za koje je predviđena jedna doza, priznaje se devet mjeseci, ali od 22. dana nakon primanja cjepiva. Za ulazak u Austriju priznaju se sljedeća cjepiva: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac i Sinopharm.
 • Predočenje liječničke potvrde ili potvrde institucije, (u slučaju dokaza na nekom drugom jeziku, mora se predočiti liječnička potvrda o oporavku na njemačkom ili engleskom jeziku), da je putnik/putnica u zadnjih 6 mjeseci prebolio/preboljela COVID-19 ili predočenje dokaza o prisustvu neutralizirajućih antitijela star najviše tri mjeseca.
 • Predočenje negativnog PCR-testa koji nije stariji od 72 sata ili negativnog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati (obrazac liječničke potvrde na njemačkom ili engleskom jeziku). Potvrda o testiranju na njemačkom ili engleskom jeziku jednako je valjana kao i liječnička potvrda. Ukoliko se takva potvrda ne može predočiti, obvezno je naknadno testiranje u roku od 24 sata po ulasku u Austriju.

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


11

Dolomiti, planina - Val di Funes

Val di Funes

Dolomiti, planina - Val di Funes

Dolomiti

Dolomiti

Dolomiti The Odle

Dolomiti - The Odle

Putovanje u Innsbruck, srce Alpa, putovanje autobusom

Austrija, Innsbruck- grad u srcu Alpi

dolomiti, mondo travel, putovanje autobusom, garantiran i polasci

Italija, Dolomiti

Merano - dvorac Trauttmansdorff

Merano - dvorac Trauttmansdorff

Dolomiti, autobusno putovanje, mondo travel

Italija, Dolomiti, Talijanska planiniska bajka

Dolomiti, autobusno putovanje, mondo travel

Italija, Dolomiti,

Dolomiti, autobusno putovanje, mondo travel

Italija, Dolomiti

Neptunova fontana, putovanje Dolomiti i planinska bajka, Trento, mondo travel

Italija, Trento, Dolomiti, Neptunova fontana

Crkva Sv. Maddalene, Dolomiti, putovanje Dolomiti i Alpe

Italija, Dolomiti -tipičan pejzaž sa crkvom Sv.Maddalene

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter