Mondotravel

O putovanju:

Kada:

14.08.2020.

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Vodimo vas u “Hrvatsku Toskanu”, predivnu Istru !!! Srednjovjekovni gradići smješteni na brežuljcima, vinogradi I maslinici, antička i mlatačka arhitektura, gastronomija koja osvaja sva nepca, višestruko nagrađivana vina i maslinova ulja, predivne plaže I opuštena ljetna atmosfera uz pregršt događanja samo su dio doživljaja koji Vas čeka. Pridružite nam se I doživite ljeto u Istri!

1.dan ZAGREB – PULA- ROVINJ-HOTEL CENTRALNA ISTRA
Polazak s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u 07:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku prema samom jugu Istre gdje se smjestila prekrasna antička Pula. Šetnju započinjemo obilaskom
(izvana)  jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađene u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca I Augustov hram. Slobodno vrijeme za posjet tržnici, kavicu ili shopping.  Nakon pauze vožnja prema Rovinju – “istarskoj Veneciji” u kojem nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja. Slobodno vrijeme za šetnju, koktel s romantičnim pogledom ili kupanje. Vožnja prema hotelu u centralnoj/sjevernoj Istri. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan HOTEL - MOTOVUN – GROŽNJAN – VINSKA PROBA (FAKULTATIVNO) POREČ- HOTEL
Doručak. odlazak u Motovun - po mnogima jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a i šire. Na 277 m n.v. prostire se jedan od najljepših vidikovaca s pogledom na najveće istarsko nalazište tartufa  - Motovunsku šumu. Šetnja gradom uz posjet napoznatijim znamenitostima: crkvi Sv. Stjepana, lapidariju, gradskim vratima, zidinama ( uz doplatu). Mogućnost degustacije proizvoda od tartufa. Nakon pauze krećemo prema Grožnjanu-srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen tarasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela I zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakjterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštrel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeto postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klvira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20ak umjetničkih galerija. Put nas nakon pauze u Grožnjanu vodi u Poreč, no prije Poreč abilo bi šteta ne zastati u vinorodnoj regiji te posjetiti jedan od znamenitih vinskih podruma. Vinska proba ( uz doplatu). Po dolasku u Poreč  šetnja Dekumanovom ulicom do najpoznatijeg spomenika, zaštićenog UNESCO-m, Eufrazijeve bazilike. Moguć posjet uz doplatu. Slobodno vrijeme za kavicu ili kupanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan HOTEL- LABIN – RABAC (KUPANJE) - OPATIJA - ZAGREB 
Nakon doručka odjava iz hotela te vožnja prema istočnoj istarskoj obali. Posjet nepraveno zapostavljenom Starom gradu Labinu gdje ćemo na svakom koraku vidjeti venecijanski utjecaj na arhitekturi. Vidjeti ćemo i rodnu kuću Matije Vlačića Ilirika, Lutherovog učenika i  velikog protestantskog teologa, palaču Battiala Lazzarini, Scampicchio, crkvu Uznesenja BDM s najljepšom profanom, baroknom skulpturom u Istri, čuti ćemo priče o Labinskoj republici I hrabrim labinjanima koji su sepriostavili talijasnkim moćnicima. Nakon šetnje Labinom spustiti ćemo se u obližnji Rabac poznat po najljepšim šljunčanim plažama u istri. Slobodno vrijeme za kupanje te u nastavku ćemo vožnjomm uz predivnu obalu s pogledom na Cres I Lošinj uz legend o argonautima stići do bajne Opatije , “kolijevke hrvatskog turizma” u kojoj  ćemo se prošetati poznatim parkom Angiolina, čuti tko je sve ljetovao ovdje te saznati zašto je šetnica dobila ime po austrijskom caru Franzu Josefu. Povratak u Zagreb u večernjim satima.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

14.08.2020.

FIRST MINUTE

990 kn

prije 1.090 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Turističkog pratitelja I licenciranog vodiča za Istarsku županiju  tijekom putovanja
 • Sve razglede prema program
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centralnoj/ sjevernoj  Istri 
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 490 kuna
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata:

 • boravišna pristojba 10 kn/noćenju/osobi 

 

Informativne cijene ulaznica / izleta:

 • ulaznicu u Eufrazijevu baziliku  50 kn ( moguća promjena cijene)
 • ulaznica za motovunske zidine 20 kn, shuttle ( nije obavezan ukoliko ćete se popesti stepenicama – 20 kn 
 • vinska proba – 95 kn- min 25 pax

 

Popusti:

 • Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 150 kn
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Photo & Video

01


7

Rabac

Rabac

Rabac

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Motovun

Motovun

Labin

Labin

Pula, Arena

Pula, Arena

Opatija

Opatija

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter