Mondotravel

O putovanju:

Kada:

05.01.2024.

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program “Putevima Harry Pottera“ je prilagođen i djeci i odraslima. To je klasičan city break London program u kojem se obilazi sve što se u Londonu uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika.

1.dan ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija na odlaznom terminalu u 12:45. Prijava za let za London u 14:45 sati. Po slijetanju u London u 16:05 po lokalnom vremenu slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel.  
Napravit ćemo orijentacijsku šetnju našim kvartom uz niz zanimljivih i korisnih informacija.  
Predlažemo zajednički odlazak do Piccadilly Circus, dinamičnog trga u centru grada, West Endu. Tu su snimane scene iz filma “Harry Potter i darovi smrti 1“ kada se Harry, Ron i Hermione teleportiraju nakon što su Jedači smrti napali vjenčanje Billa i Fleur. 
Slobodno vrijeme za večeru ili piće u  jednom od pubova. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LONDON – izlet u Greenwich

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet do Greenwicha, povijesnog kraljevskog gradića, lovištu Henrika VIII, a danas jedna od 32 općine Londona. Do Greenwicha se vozimo brodom po rijeci Temzi, koja se često viđa u filmovima Harry Pottera. U jednoj od najstrašnijih scena serije, u “Harry Potter i Princ miješane krvi“, Milenijski most napadaju dementori i i most propada u Temzu. Tu je i replika gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet, a korišten je za snimanje scena u “Harry Potter i Plameni pehar“. 
Greenwich se nalazi na popisu svjetske baštine, kroz njega prolazi nulti meridijan, poznat je i po kraljevskim muzejima, najvećem pomorskom muzeju i opservatoriju. Na Greenwich marketu ćemo isprobati specijalitete svjetskih kuhinja po povoljnim cijenama. 
Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak u Tower of London (najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji – jedna od TOP atrakcija Londona), šetnju preko Tower Bridgea južnom obalom Temze, tzv. Queenswalk do Borough marketa, najveće londonske tržnice gdje su snimane scene iz filma “Harry Potter i zatočenik Azkabana“. Tu je i jedan od najstarijih pubova u Londonu koji su posjećivali Shakespeare i Charles Dickens,  Shakespeareovo kazalište – The Globe Theatre, Tate Modern galerija, Milenijski most i predivna katedrala St. Paul kojom dominira 108m visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Uske spiralne stepenice ove katedrale su korištene u mnogim scenama kada su polaznici Hogwarts išli na predavanja do učionice profesorice  Trelawney / astronomskog tornja. Odlazimo do željezničke postaje King's Cross, od kuda su Harry Potter i učenici kretali sa  Hogwarts Express vlakom za školu magije Hogwarts u Škotskoj. Polazak je sa skrivene platforme 9 ¾ koja se nalazi između platformi 9 i 10. Na platformi 9 ćemo naći kolica koja napola nestaju u zidu i znak za platformu 9¾, a pored njih je i Harry Potter tematski dućan. Uz King's Cross je i željeznički kolodvor St. Pancras i St. Pancras hotel, sjajan primjer viktorijanske gotičke arhitekture, a gotička fasada ovog hotela je ulaz u stanicu u filmovima. Od tuda je poletio čarobni automobil Ford Anglia prema Hogwartsu u filmu  “Harry Potter i odaja tajni“ i snimane su scene iz “ Harry Potter i darovi smrti“. 
Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan LONDON – fakultativni izlet u WARNER BROS HARRY POTTER STUDIO TOUR 

Doručak. Razgled nastavljamo pješice i javnim gradskim prijevozom. Dolazimo do rijeke Temze, gdje se nalazi poznati kotač London Eye. S visine od 137 metara pruža se pogled na Parliament i Big Ben koje je Harry prvi put ugledao kada je s Hagridom došao u London u “Harry Potter i kamen mudraca“. Pogled s kotača seže do 40 km u daljinu. Predivno se vidi i put kojim su Harry i prijatelji u 5. filmu “Harry Potter i red feniksa“ letjeli Temzom na mahnitim metlama, od Canary Wharfa, Tower Bridgea, HMS Belfast ratnog broda, Parlamenta do Grimmauld Place.  Šetnjom preko mosta dolazimo do centra političke moći UK, na Whitehallu. Tu se nalaze razna ministarstava, uključujući i tajno Ministarstvo magije, Downing street No.10, službena rezidencija britanskog premijera. Vidjet ćemo Parliament, satnu kulu Big Ben, Westminster Abbey, opatiju gdje su kraljevska vjenčanja i krunjeni engleski vladari, stanicu podzemne Westminster, slikati se uz nepomičnu kraljevsku stražu na Horse Guard Parade, prošetati najljepšim londonskim St. James parkom do kraljevske rezidencije Buckingham Palace. 
Posjetit ćemo najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti. Tu je održana i velika emotivna premijera zadnjeg filma iz serijala “HP i darovi smrti 2“. Slobodno poslijepodne.
Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u Warner Bros, filmski studio gdje  je sniman serijal o Harry Potteru duže od 10 godina. Studio se nalazi oko sat vremena vožnje od Londona, u Leavesdenu, Hertfordshire. Posjetitelji mogu zakoračiti u setove iz filmova, probati hranu i piće, naučiti kako su nastali filmovi. Obilazak je nevjerojatno interaktivan. Posjetitelji mogu ‘letjeti’ metlom ispred zelenog ekrana poput glumačke ekipe i sudjelovati u mnoštvu besplatnih aktivnosti poput testiranja borbenih poteza protiv Jedača smrti. Doznajte kako su koreografirane bitke, kako su filmaši oživjeli kultna bića iz knjiga, kako su nastajali setovi i još puno toga. Interes za posjet studiju je uvijek velik i potrebno je unaprijed izvršiti rezervacije (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine paket-aranžmana, broj ulaznica je ograničen i ovisi o raspoloživosti u trenutku rezervacije). Povratak u London.
Navečer predlažemo odlazak u tradicionalni pub. Kušajte čuveni fish&chips i nezaobilazno pivo. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan LONDON 

Doručak. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura – Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura. U blizini našeg hotela je i British Museum, muzej povijesti. U slobodno vrijeme možete i prošetati  najvećom europskom shopping ulicom Oxford Street, posjetiti robne kuće Selfridges i Primark, a svakako preporučamo i šetnju raskošnom Regent ulicom u kojoj se nalazi i Hamleys – jedna od najvećih prodavaonica dječjih igračaka u svijetu na čak 7 katova, Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let za Zagreb Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja. Točno vrijeme odlaska u Warner Bross studio dobit ćete 10ak dana prije putovanja.


Fotografije & video

01


38

London, Harry Potter filmski studio

putovanje avionom, putovanja za djecu, obiteljsko putovanje

London, Harry Potter filmski studio

putovanje zrakoplovom, mondo travel, europsko putovanje

London, Hogwarts Express

Okrugle naočale Harry Pottera, putovanje u London, garantirani polasci

London, Harry Potter - prepoznatljive okrugle naočale malog čarobnjaka

Putovanje u London, Westminster most sa parlamentom i Big Benom

London, Westminster most sa parlamentom i Big Benom

Westminsterska opatija, putovanje u London, Garantirani polasci, europska putovanja zrakoplovom

London, Westminster Abbey

kotač London Eye, grupno putovanje u London, europska putovanja, mondo travel

London, pogled na London Eye i London Dungeon

London, Covent Garden, hotel u centru grada, najbolji pratitelji putovanja, garantirani polasci

London, Covent Garden

London city break, europska putovanja London mondo travel, najbolji vodiči za London

London, Tower of London - povijesna utvrda i nekadašni zatvor na Temzi u centru Londona

London city break, europska putovanja London mondo travel, najbolji vodiči za London

London, Trafalgar Square - popularni trg okružen povijesnim zgradama, galerijama i skulpturama

London city break, europska putovanja London mondo travel, najbolji vodiči za London

London, kraljevski opservatorij Greenwich

London city break, europska putovanja London mondo travel, najbolji vodiči za London

London, Greenwich - Nacionalni pomorski muzej

Nulti meridijan u Greenwich, putovanje u London, Garantirani polasci, europska putovanja zrakoplovom

London, Greenwich - nulti meridijan na Kraljevskom opservatoriju

London city break, europska putovanja London mondo travel, najbolji vodiči za London

London, Queens guards -kraljevska straža

Parlament i Big Ben na putovanju London avionom

London, zgrada parlamenta i Big Ben

Opuštena atmosfera u Hyde parku, putovanje u London, mondo travel

London, Hyde Park

London panorama sa pogledom na Themsu i Tower bridge na putovanju u London

London, panorama Londona sa rijekom Temzom i Tower bridge

Platforma 9 ¾ u Londonu, putovanje putevima Harry Pottera, putovanje u London, garantirani polasci

London- skriveni kolosijek 9 ¾ koji u serijalu Harry Potter vodi prema Hogwartsu

grupni polasci, putovanja avionom, garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

europska putovanja, zrakoplovom, Mondo travel

London, Harry Potter filmski studio

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

europska putovanja, zrakoplovom, Mondo travel

London, Harry Potter filmski studio

europska putovanja, zrakoplovom, Mondo travel

London, Harry Potter filmski studio

putovanje u London, Mondo travel, zrakoplovom

London, Harry Potter filmski studio

grupna putovanja, grupni polasci u London, putovanje zrakoplovom

London, Harry Potter filmski studio

grupni polasci, putovanje u London, zrakoplovom

London, Harry Potter filmski studio

putovanje u London, grupni polasci, garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

putovanje zrakoplovom, putovanje u London, garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

zrakoplovom, garantirani polasci, Mondo Travel

London, Harry Potter filmski studio

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

zrakoplovom, europsko putovanje, grupni polasci

London, Harry Potter filmski studio

garantirani polasci, Mondo travel, putovanje u London

London, Harry Potter filmski studio

putovanje zrakoplovom, grupni polazak, garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

grupna putovanja, Mondo travel, Garantirani polasci

London, Harry Potter filmski studio

grupni polasci, Mondo travel, garantirani polazak

London, Harry Potter filmski studio

grupno putovanje, europska putovanja, putovanja zrakoplovom

London, Harry Potter filmski studio

putovanje zrakoplovom, London, 5 dana

London, Harry Potter filmski studio

grupni polasci, garantirani polasci, zrakoplovom

London, Harry Potter filmski studio

europsko putovanje, zrakoplovom, garantirani polazak

London, Harry Potter filmski studio

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

05.01.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

700 € / 5.274,15 kn

750 € / 5.650,88 kn

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI S UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA U IZNOSU 158 Eur ili 1190,46 kn !!!

First minute cijena vrijedi do popunjavanja određenog broja mjesta.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana – 158 EUR/ 1190,46 kn
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom zračna luka London Heathrow- hotel- zračna luka Heathrow London
 • svi razgledi prema programu
 • smještaj u hotel Royal National 3* u centru grada na osnovi 3 noćenja s engleskim doručkom u dvokrevetnoj sobi
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 220 EUR /1.657,59 kn
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

Doplate i popusti:

Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)

 • vožnja na panoramskom kotaču London Eye – cca 33 GBP/ 29 GBP djeca do 16 godina
 • muzej voštanih figura Madame Tussaud`s+ 4D Marvel 4 + Screen - 35 GBP/ 32 GBP djeca do 16 godina
 • Tower of London 34GBP /  26 GBP djeca do 16 godina 
 • Izlet brodom do Greenwicha uz razgled – cca 24 GBP
 • fakultativni izlet Warner Bros Harry Potter Studio Tour (uključuje prijevoz autobusom i ulaznicu s rezervacijom termina i pratnju našeg voditelja putovanja) – 95 Eur / 715,77 kn(odrasli), 86 Eur / 650,54 kn (djeca od 5-14,99 godina), djeca do 5 godina plaćaju samo prijevoz 30 Eur / 225 kn po osobi – najava i uplata pri rezervaciji aranžmana, naknadno neće biti moguće

**Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

Popusti i doplate:

 • Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odraslih popust 70 EUR / 527,42 kn kn

Mogućnost smještaja u obiteljskim sobama za 2 odraslih + 2 djece do 14 godina na upit uz popust 50 Eur po djetetu ( 376,73 kn ) 

Informacije:

Informacije o letu:

RED LETENJA na CROATIA AIRLIENS

OU 490

Zagreb 

14:45

London, Heathrow

16:05

OU 491

London, Heathrow

16:50

Zagreb 

20:00

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

U cijenu je uključena predana prtljaga do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 8 kg.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET NA CROATIA AIRLIENSU IZ DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE –  60 EUR /452,07 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit)

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Englesku nije potrebna, potrebna je važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%. 48 sati prije putovanja dobit ćete završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569.. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter