Mondotravel

23.02.2021.

Daleko putovanje avionom,Mondo travel

Maldivi

Raj na zemlji

Odmor na Maldivima. Putovanje na Maldive.

Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola. Oko 200 je naseljenih a ostalih 90tak se koristi samo za turizam.  Maldive čine neki od najmanjih otoka na svijetu od svega par kvadratnih metara dok najveći otok doseže jedva 6 km. Najpoznatiji atoli su Sjeverni Male Atol (oko 30 resort otoka)i Južni Male Atol (samo par naseljenih otoka) koji su najbolji odabir za putnike koji ne vole duge transfere. Najveći atol je Ari atol koji se prostire oko 80 km od sjevera do juga te ima više od 100 otoka. Do određenih otoka dolazi se brodom, hidroavionom ili u kombinaciji. Glavni i najnaseljeniji grad te ujedno i glavna zračna luka je  je Male. 98.4% stanovništva su muslimanske vjeroispovijesti te je unos i konzumacija alkohola strogo zabranjen (osim u turističkim resortima.)

Maldivi, pješčana plaža, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Najbolje vrijeme za posjet Maldivima je od studenog do travnja. Aviokompanije  kojima možete letjeti iz Zagreba (s jednim presjedanjem) su Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates. 

Osim što za njih govore da su raj na zemlji, Maldivi se smatraju jednim od najsigurnijih odredišta za odmor.  Na njima su neka od najljepših mjesta za snorkeling i ronjenje. Vidjet ćete ribe raznih boja, vrsta i oblika, kornjače, morske pse i delfine. 

Maldivi, ronjenje oko kraljnog grebena, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Ukoliko se malo odmaknete od turističkih otoka, to otoka na kojima živi lokalno stanovništvo obratite pozornost na lokalnu arhitekturu koja nije samo plavo-bijela već i svježe obojana živim bojama poput tirkizne, narančaste, ljubičaste. Ovdje ipak malo pripazite na to kako ste obučeni, na nekim lokalnim otocima još uvijek se očekuje da žene ne hodaju s majicama bez rukava ili hlačama i suknjama iznad koljena.

Lokalni izvorni način života na otoku Kamadhoo

Na lokalnim otocima često ćete vidjeti Jorli – metalni okvir s mrežom koji vise s drveta, ekvivalent klupi u parku na kojima ljudi sjede, razgovaraju i odmaraju.

Siromašno lokalno selo i Jorli

Najčešće se uzgaja slatki krumpir, ječam, ananas i limun. Jedno od najpoznatijih lokalnih jela je Hedhikaa finger food koji možete konzumirati u lokalnim kafićima. Poslužuje se cijeli dan, topla i svježe pečena s crnim čajem bez kojeg lokalno stanovništvo ne može. Hedhikaau čine jela kao što su: Gulha (kuglice punjene tunom, lukom čilijem i kokosom), Biskeemiyaa (prženi snack od mješavine kupusa, kuhanog jajeta, luka, čilija i curry lišća), Bajiya (samosa s dimljenom tunom, lukom, čilijem, pahuljicama, curry lišće) itd.

Lokalna tržnica, rezač kokosa

Ukoliko budete u mogućnosti posjetite čuvena plažu na otoku Vaadhoo poznata je kao „More zvijezda“, noću u vodi svjetluca sitnim plavim svjetlima zahvaljujući bioluminescentnim fitoplanktonima koji emitiraju vlastitu svjetlost.

Photo & Video gallery

01


12

Maldivi,koraljni otoci

Daleko putovanje avionom,Mondo travel

Maldivi,koraljni otoci

Maldivi

Maldivi

Mondo travel,daleko putovanje avionom

Maldivi,predivne pješčane plaže

Mondo travel,daleko putovanje avionom

Maldivi,Indijski ocean,odmor u dvoje

Putovanje Maldivi, individualni polasci, daleka putovanja

Maldivi - velika Hawksbill kornjača

Maldivi, viseća ležaljka u hladu, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, viseća ležaljka u hladu

Maldivi, vjenčanje na Maldivima, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, vjenčanje na Maldivima

Maldivi, ležaljke na pjaščanoj plaži, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, ležaljke na pjaščanoj plaži

Maldivi, transfer hidrogliserom, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, transfer hidroavionom do odabranog otoka

Maldivi, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Maldivi, egzotična romantična večera

Maldivi, morska kornjača, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, morska kornjača

Maldivi, vjenčanje na Maldivima, putovanje na Maldive, grupni polasci, daleka putovanja

Maldivi, Vjenčanje mladog ljubavnog para u sjenici

more blogs

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter