Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan,         Ljubljana - Malta 
Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 19.50h. Po slijetanju na Maltu u 21.50h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2. dan,         izlet Gozo
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje. 

3. dan,        izlet Blue Grotto i Marsaxlokk
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan,        izlet Valletta
Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni razgled u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Povratak u hotel i ostatak dana slobodan. Predlažemo posjet karnevalu koji se održava na ulicama Vallette, jer Maltežani vole zabavu. Karneval na Malti je prava senzacija i praznik za oči. Zasigurno ćete biti očarani zanimljivim maskama, prekrasnim šarenim kostimima te maštovitim pričama i likovima koji će se predstaviti. Malta živi za zabavu i karneval. Natjecanja se odvijaju tijekom cijelog dana a poslijepodne slijede završni defilei. Točan raspored karnevala naknadno! Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan,         izlet Mdina - Ljubljana
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska prema zračnoj luci. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica nije uključena). Popodne slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 18.00h. Dolazak u Ljubljanu oko 20.00h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.


Fotografije & video

01


7

Malta - Marsaskala - pogleda na čamce obojene bojama Malte

Malta, morske boje Malte, garantirani polasci, direktni letovi, ljetovanje na mediteranu

Malta - Marsaskala - pogleda na čamce obojene bojama Malte

Malta Valletta tradicionalne kuće

Malta, tradicionalne kuće, Valletta

Malta, stari grad,putovanje na Maltu zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu, garantirani polasci

Malta, La Valetta- pogled na stari grad i zidine

Malta, La Valetta, zidine grada, ljetovanje na mediteranu, direktni letovi, garantirani polasci

Malta, La Valetta - zidine grada arhiva Vedrana Juričić

Plava Laguna, putovanje na Maltu, ljetovanje Mediteran, garantirani polasci

Malta, Plava laguna

Otok Gozo, ljetovanje Malta, ljeto na Mediteranu, malata, charter let

Malta, otok Gozo

Sliema, ljetovanje Mediteran, Nova godina Malta, posebnim zrakoplovom

Malta, Sliema

POSEBNA PONUDA / hotel Santana 4* (cc 280m udaljen od hotel Dolmen 4*)
*Last minute cijena aranžmana po osobi : 343,75 eur / 2.590 kn

* First/last minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana-Malta-Ljubljana (1 kom prtljage od 23 kg + ručna torba do 10 kg), transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u hotelu Dolmen 4* / Santana 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe i naknade, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete, obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 eur po osobi dnevno, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje, troškove osobnih narudžbi, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb, za minimum 12 prijavljenih putnika.

 

Doplate i popusti:

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 131,40 eur / 990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 78,31 eur / 590 kn
Doplata transfera Zgb-Lju-Zgb, min 12 putnika: 59,73 eur / 450 kn 

Doplate za fakultativne izlete po osobi, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana, minimum 10 osoba za realizaciju izleta (ulaznice nisu uključene i plaćaju se po želji na licu mjesta): Poludnevni izlet u Vallettu 33,18 eur/250 kn, cjelodnevni Izlet na Gozo 55,74 eur/420 kn, poludnevni izlet u Mdina 33,18 eur/250 kn, poludnevni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk 33,18 eur/250 kn
 

Informacije:

VAŽNO: Za ulazak na Maltu iz Republike Hrvatske i drugih država članica EU od 25. srpnja 2022. g. nije potrebno predočiti dokumentaciju koja se odnosi na epidemiju Covid-19, nisu potrebni dokazi o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na COVID-19). Detalje možete pročitati na službenim stranicama MVEP-a ili Travel to Malta: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=85 ili https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Informacije o direktnom letu, prijevoznik Air Malta:

  • LJU MLA           19:50 21:50
  • MLA LJU           18:00 20:00

Napomena: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Broj putnika:

Minimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter