Mondotravel

O putovanju:

Kada:

30.10.2023. | 06.11.2023. | 13.11.2023.

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

Dobrodošli na Maltu, destinaciju okupanu suncem cijele godine. Ovo otočje nalazi se gotovo u središtu Mediterana, 93 km južno od Sicilije i 288 km sjeverno od Afrike. S poviješću dugom preko 7 000 godina, malteški otoci i Valletta izvrstan su primjer urbanog planiranja te se zbog svoje jedinstvenosti nalaze na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Kamo god krenuli, očekuju Vas jedinstvene povijesne znamenitosti. Hramovi, palače, katedrale i utvrde pružaju uvid u živopisnu povijest koju gotovo da možete osjetiti. Povijest Malte duga je i bogata te seže od početka civilizacije. Istraživanjem Malte naići ćete na misteriozne prapovijesne znamenitosti, srednjovjekovne kapelice i izolirane viteške palače. Oduševit će Vas jedinstveni prapovijesni hramovi, neke od najstarijih kamenih građevina na svijetu, rimske katakombe, srednjovjekovni gradovi, izvanredna arhitektura te umjetnička baština viteškog reda sv. Ivan (malteški vitezovi).

Malteški otoci pružaju prekrasne kombinacije različitih prizora: mediteransko plavetnilo, vapnenačka arhitektura boje meda i vedro nebo. Jednostavno ćete se zaljubiti u čarobne uske ulice Vallete. Malta je apsolutno nezaobilazno odredište za one koji vole kombinirati fascinantnu antičku povijest s arhitekturom i prekrasnom prirodom.

1. dan: Let na Maltu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava (check-in) na direktni let za Maltu. Po dolasku na Maltu, transfer do hotela te smještaj u hotel za sljedeće 4 noći. Noćenje.

2. dan: Valletta (cjelodnevni izlet) – uključeno u cijenu
Nakon doručka, vođeni razgled živahnim ulicama Vallette omogućit će Vam da otkrijete ljepotu i šarm utvrđenog grada koji su izgradili vitezovi 1566. godine. Uživat ćete u pogledu na Veliku luku iz Gornjih vrtova Barracca koji oduzima dah. Zatim ćete posjetiti katedralu sv. Ivana, uključujući Caravaggiova remek djela u oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. Slijedi posjet palači Velikog majstora koja se počela graditi 1574. godine te posjet oružarnici, dijelu u kojem su izloženi ostaci oružja iz 16.-18.st. Posjetit ćete i Nacionalni muzej (MUZA), koji se naziva i Arheološkim muzejom u sklopu kojeg su izloženi povijesni artefakti Malte uključujući feničko doba. Za kraj slijedi multimedijska prezentacija od 45 minuta koja vodi posjetitelje kroz bogatu povijest Malte počevši od samih početaka.

3. dan: Gozo (cjelodnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas imate priliku pridružiti nam se na fakultativnom izletu na otok Gozo. Nakon kratkog dvadesetominutnog putovanja trajektom dolazimo do luke Mgarr, koja odmah daje uvid u jedinstvenu atmosferu Goza. Odlazimo do megalitskih hramova Ggantije, najstarijeg samostojećeg spomenika na svijetu, koji potječe iz vremena prije egipatskih piramida. Nakon toga slijedi posjet srednjovjekovnoj citadeli u Victoriji, zaljevu nalik fjordu u Xlendiju i Dwejri. Otok Gozo poznat je po svojim zanatima, posebno ručno izrađenoj čipki i pletenoj odjeći. Impresionirati će vas bujni krajolici otoka, njegova spokojna atmosfera i koliko se razlikuje od većeg otoka Malte. Uživajte u brojnim izvanrednim vidikovcima.

4. dan: Mdina – Rabat – Mosta – Ta’ Qala (cjelodnevni izlet) – uključeno u cijenu
Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. Nakon Mdine posjetit ćemo litice Dingli, koje se nalaze na zapadnoj obali Malte s panoramskim pogledom na obalu. Vrtove Buskett zasadili su vitezovi kako bi služili kao lovački rezervat, koji se nalaze u podnožju palače Verdala, ljetne rezidencije bivših velemajstora, a danas ljetne rezidencije predsjednika Malte. Posjetit ćemo botanički vrt San Anton koji se nalazi u blizini predsjedničke palače, a kojoj ćete se moći diviti izvana. Za kraj izleta razgledati ćemo izvana prekrasnu crkvu u gradiću Mosta koja je prepoznatljiva po jednoj od najvećih kupola u Europi.

5.dan: Tura tri grada (poludnevni izlet) – uključeno u cijenu – let za Zagreb
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada - Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada te vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. godine. Nakon izleta slijedi transfer autobusom do zračne luke na Malti. Potom slijedi prijava (check-in) na direktni let za Zagreb. Povratak u Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za putovanje na Maltu (prijava na check-in) potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Ulaskom hrvatskog zračnog prostora u Schengen, od 26. ožujka 2023. godine svi putnici koji na hrvatske aerodrome dolaze iz prostora Schengena imaju status domaćeg putnika i ne prolaze kontrole po izlasku iz aviona (na povratku s Malte).

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost osobne iskaznice / putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak na Maltu.


Fotografije & video

01


7

Malta, ribarsko selo Marsaxlokk

Ribarsko mjesto Marsaxlokk, ljetovanje Mediteran, Nova godina Malta, posebnim zrakoplovom

Malta, ribarsko selo Marsaxlokk

Malta, stari grad,putovanje na Maltu zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu, garantirani polasci

Malta, La Valetta - zidine starog grada

Malta, stari grad,putovanje na Maltu zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu, garantirani polasci

Malta, La Valetta- pogled na stari grad i zidine

Malta, La Valetta, zidine grada, ljetovanje na mediteranu, direktni letovi, garantirani polasci

Malta, La Valetta - zidine grada arhiva Vedrana Juričić

Otok Gozo, ljetovanje Malta, ljeto na Mediteranu, malata, charter let

Malta, otok Gozo

Mdina, putovanje na Maltu, ljetovanje, mediteran, posebnim zrakoplovom

Malta, Mdina -stara prijestolnica otoka

Malta, boje Malte, garantirani polasci, direktni letovi, ljetovanje na mediteranu

Malta - boje Malte prikazane na brodu

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.10.2023.

RASPRODANO

679 € / 5.115,93 kn

06.11.2023.

FIRST MINUTE

599 € / 4.513,17 kn

649 € / 4.889,89 kn

13.11.2023.

FIRST MINUTE

RASPRODANO!

589 € / 4.437,82 kn

639 € / 4.814,55 kn

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijene vrijede do popune  80% kapaciteta.

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni direktni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb – Malta prijevoznik Ryanair, uključena prtljaga: 20 kg predane prtljage + ručna prtljaga dimenzija: 40x25x20 cm
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnoj sobi / dvokrevetnoj s dodatnim ležajem
 • Razglede prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, Tura tri grada
 • Prijevoze prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča na izletima
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja a za koje u programu nije izričito navedeno da su uključene
 • Fakultativni izlet
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • *Obavezna doplata za ekološku naknadu (eco tax) – 0,50 € po osobi i danu (plaćanje direktno u hotelu)
 • Paket putnog osiguranja (preporuka)
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 140 € (1.054,83 kn)
 • Obavezna doplata za ekološku naknadu (eco tax) – 0,50 € po osobi i danu (plaćanje direktno u hotelu)

Fakultativne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Fakultativne doplate i izleti:

-Doplata za 4 večere (neograničena konzumacija lokalnih vina, piva i bezalkoholnih pića): 99 € (745,92 kn) po osobi

-Izlet na otok Gozo*: 65 € (489,74 kn)

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Informacije:

Predviđena vremena letova*:

11.10.-15.10.2023.

 • FR2185  ZAG-MLA  12:10 - 14:05 (let traje 1 sat i 55 minuta)
 • FR2186  MLA-ZAG  22:45 - 00:35 (let traje 1 sat i 50 minuta)

18.10.-22.10.2023.

 • FR2185  ZAG-MLA  12:10 - 14:05 (let traje 1 sat i 55 minuta)
 • FR2186  MLA-ZAG  22:45 - 00:35 (let traje 1 sat i 50 minuta)

30.10.-03.11.2023.

 • FR2185  ZAG-MLA  08:15 - 10:15 (let traje 2 sata)
 • FR2186  MLA-ZAG  22:00 - 23:55 (let traje 1 sat i 55 minuta)

06.11.-10.11.2023.

 • FR2185  ZAG-MLA  08:15 - 10:15 (let traje 2 sata)
 • FR2186  MLA-ZAG  22:00 - 23:55 (let traje 1 sat i 55 minuta)

13.11.-17.11.2023.

 • FR2185  ZAG-MLA  08:15 - 10:15 (let traje 2 sata)
 • FR2186  MLA-ZAG  22:00 - 23:55 (let traje 1 sat i 55 minuta)

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vremena polazaka zrakoplova podložna su promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju  te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hrOpći uvjeti i upute za turističke aranžmane.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter