Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

14 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.DAN ( 26.12.)  ZAGREB – BEČ

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru u Zagrebu oko 22h. Podjela putnih dokumenta, te slijedi noćna vožnja autobusom do zračne luke Beč.

2.DAN (27.12.) BEČ –  PARIZ – MEXICO CITY
Prijava na let za Pariz u 06:15h, po dolasku u Pariz 08:30h nastavak leta za Mexico City u 11:35 h, s predviđenim dolaskom u 16:55h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku tradicionalnu meksičku večeru. Opustite se u zvuke marijačija, te isprobajte raznovrsnu ponudu popularnih koktela i piva iz Meksika. Noćenje.

3. DAN (28.12.) MEXICO CITY – CITY TURA
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Vožnja do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo je meksička slikarica realizma, kubizma i nadrealizma, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne ličnosti feminizma. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (29.12.)  MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četiri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (30.12.) MEXICO CITY – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cancun. Po dolasku, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela na Playa del Carmen u trajanju od sat vremena. Playa del Carmen je turističko mjesto na obali Karipskog mora, te ima veliki broj turističih aktivnosti zbog svog geografskog položaja u rivijeri Maya. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za kupanje u tropskom raju. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku  večeru. Noćenje.

6. DAN (31.12.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES
Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme.Pripreme za doček Nove Godine u jednom od mnogobrojnih klubova i restorana u Playi del Carmen. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

7.DAN ( 01.01.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – CENOTE
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.DAN (02.01.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon  ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9.DAN (03.01.) PLAYA DEL CARMEN – HAVANA
Nakon doručka transfer autobusom do zračne luke Cancun, prijava na let za Havanu. Po dolasku u Havanu slijedi doček lokalnog agenta te transfer do hotela smještenogu centralnom dijelu grada u hotelu 4*. Prijava u hotel. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

10. DAN (04.01.) HAVANA – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (05.01.) HAVANA  – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjet farmi duhana gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje autohtonih kubanskih cigara od lokalnih farmera. Slijedi odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje za Vinales gdje ćemo imati priliku panoramski razgledati grad prepun šarenih jednokatnica i očaravajuće prirode. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak pripremljen od lokalnih namirnica kod našeg domaćina. Farma se nalazi na predivnom vidikovcu gdje možete slobodno prošetati i uživati u očaravajućim pejzažima. Na ovom izletu posjetit ćemo i indijansku špilju unutar koje teče rječica. Imat ćemo priliku provozati se u brodićem kroz špilju, a kada dođemo na drugu stranu možemo se okrijepiti koktelima na bazi svježe prešane šećerne trske u čijem se spravljanju i sami možete okušati! Slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju prirodom. Izlet završavamo posjetom čuvenom muralu “Mural de la Prehistoria”. Povratak u Havanu. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (uz nadoplatu) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

12.DAN (06.01.) HAVANA – VARADERO – HAVANA
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Varadero – turističko mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayeva kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe… Povratak u hotel. Noćenje (Havana).

13.DAN (07.01.) HAVANA – PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer autobusom do aerodroma te prijava na let za Pariz u 22:50 sati. Obroci tijekom leta. Noćni let.

14. DAN (08.01.) PARIZ – BEČ- ZAGREB
Po slijetanju u Pariz u 13:45h sati slijedi nastavak leta za Beč u 15:00h, predviđeno dolazak u Beč u 17:00h. Slijedi transfer autobusom do Zagreba.


Fotografije & video

01


14

Meksiko, Mexico City- zastava i predsjednička nacionalna palača

Mexico City,

Meksiko, Mexico City- zastava i predsjednička nacionalna palača

Palacio Bellas Artes, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-pogled na Palacio de Bellas Artes, najvažniji kulturni centar

Kuba - Havana po noći

Kuba - Havana po noći

bazilika Gospe od Guadalupe, Mondo travel,daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-bazilika Gospe od Guadalupe smatra se najvažnijom crkvom u Meksiku

Mexico City, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-bazilika Gospe od Guadalupe, zaštitnice Meksika

šarene gondole za obilazak grada, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, šarene gondole za obilazak grada Mexico City

Mexico - Cancun

Mexico - Cancun

El Castillo, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Chichen Itza-El Castillo (Kukulkan piramida) ima 24 m i 9 stepenasto poredanih katova

tvrđava Tulum, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, ruševine Tuluma-jedno od najposjećenijih atrakcija na poluotoku Yucatan

Meksiko, predivna plaža, Tulum

Meksiko, predivna plaža, Tulum

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - Vinales

Kuba - Vinales

Kuba - Varadero

Kuba - Varadero

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • avionske karte Beč – Mexico City , Havana – Beč u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Mexico City – Cancun, Cancun – Havana
 • smještaj na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • transfer autobusom iz Zagreba od/do zračne luke u Beču

Cijena aranžmana ne uključuje:

 •  zrakoplovne pristojbe 3.950 kn/ 524,26 EUR (obavezno kod prijave)
 • vizu za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn/60,52 EUR
 • jednokrevetna soba NA UPIT
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
 • fakultativni izleti i ulaznice za razglede: Mexico city tura 650kn/ 86,27 EUR, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 610 kn/80,96 EUR,  Chichen Itza i Cenote 760 kn/100,87 EUR , Tulum i Koba 670 kn/ 88,92, Isla Mujeres 790 kn/104,85 EUR,  Havana City Tura 490kn/65,03 EUR , Vinales 590kn/78,31 EUR, Varadero 450kn/59,73 EUR

Informacije:

 • kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi
 • prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • za RH državljane nije potrebna viza za Meksiko
 • konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter