Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Vodimo vas na 3 prekrasna otoka sjeveronoj Jadrana: Krk, Cres i Lošinj. Upoznajte nataknutu prirodu Cresa, kušajte najbolju otočku janjetinu, doživite ljepotu i mirise Lošinja, saznajte više o dupinima i zaštititi podmorja, upoznajte Krk te kušajte čuvenu krčku tortu... Smještaj je u pitoresknom Velom Lošinju. Uključene 2 večere. Garantirano putovanje.

Vrijednost više:

Najbolji omjer cijene i kvalitete na tržišu! 3 dana, 3 otoka, uključen polupansion, samo 790 kn!

1. dan ZAGREB- KRK –CRES-LOZNATI- LUBENICE - VELI LOŠINJ
Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do Krčkog mosta te dalje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su ofarbane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Kraće slobodno vrijeme te nastavak puta. Predlažemo zajednički odlazak na ručak u mjesto Loznate koje je poznato po najboljoj otočkoj janjetini. Nastavak vožnje prema mjestu Lubenice, koje je poznato i pod imenom „Kameni grad na liticama„  odakle puca prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev te plažu svetog Ivana. Upravo je ta plaža svetog Ivana u narodu poznata kao plaža Lubenice. Plaža Lubenice je zbog svoje ljepote jedna od glavnih tema na razglednicama i slikama Cresa. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 dan VELI LOŠINJ- MALI LOŠINJ – PROVIDENCA - VELI LOŠINJ
Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ''sunce kad dotakne more''. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

3 dan VELI LOŠINJ –OSOR-  KRK-ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana. Gradić, koji je u isto vrijeme i povijest i muzej, ljeti postaje jedinstveni scenski prostor bogat kulturnim događanjima među kojima se ističu Osorske glazbene večeri, koje se tijekom ljetnih mjeseci održavaju od 1976. godine. Nastavak vožnje uz kraće zaustavljanje kod Vranskog jezera – slatkovodno jezero u središnjem cijelu otoka Cresa. Ovo jezero iskorištava se za vodoopskrbu cresko-lošinjskog otočnog prostora.  Vožnja trajektom, te nastavak vožnje do grada Krka. Razgled grada: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st... Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo da kušete poznatu Krčku tortu. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Sve razglede prema program
 • 2 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju
 • boravišnu pristojbu
 • 2 Večere u hotelskom restoranu
 • Ulaznica za Plavi svijet
 • Svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 290 kn
 • Ulaznica za muzej Apoksiomena – 60 kn ( potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice )
 • obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Popusti:

 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
 • Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


5

Lošinj

Lošinj

Lošinj

Cres, Lubenice

Cres, Lubenice

Otok Lošinj

Otok Lošinj

Krk

Krk

Cres

Cres

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter