Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Putovanje na otok Lošinj, Krk, Rab i Cres, 4 dana, autobusom

Vrijednost više:

UKLJUČEN POLUPANSION!

1. dan ZAGREB-PUNAT -KOŠLJUN - KRK -VELI LOŠINJ
Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do preko Karlovca i Gorskog kotara do našeg najvećeg otoka – Krka. Nastavak vožnje otokom u smjeru Punta. Kraći razgled grada. Predlažemo odlazak brodićem do otočića Košljuna gdje ćemo vidjeti etnografsku zbirku i muzej sakralne umjetnosti u Franjevačkom samostanu. Nastavak vožnje otokom do najvećeg grada na otoku, do grada Krka. Razgled grada Krka: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st... Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak u posjet krčke pršutane gdje ćete moći uživati u poznatim krčkim specijalitetima – krčkom pršutu i siru i šurlicama, tradicionalnoj krčkoj tjestenini, sve to uz vrhunsku vrbničku žlahtinu.
Nastavak vožnje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Nastavak vožnje preko Cresa do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 dan VELI LOŠINJ- MALI LOŠINJ –VELI LOŠINJ
Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Poslijepodne predlažemo šetnju prekrasnom Čikatskom uvalom i šetnju jednom od najljepših šetnica na Jadranu, od Čikata do Sunčane uvale iz miris stoljetnih borova. Danas ćete imati i vremena za kupanje. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

3 dan VELI LOŠINJ –OTOK RAB -PROVIDENCA  - ZAGREB
Doručak. Predlažemo cjelodnevni  izlet brodom do jednog od hrvatskih najljepših otoka, do otoka Raba. Rab je fascinantan otok u svakom smislu. Povijesni, kulturni i prirodni biser koji čeka upravo Vas, da ga istražite! Ovaj izlet je posebno osmišljen kako bi Vam pružio najbolje od Raba u jednom danu. Odvest će Vas do najvažnijih kulturnih znamenitosti, ispričati Vam priče o njegovoj bogatoj povijesti i odvesti Vas na najčudesnije plaže. Nevjerojatna arhitektura, fascinantna priroda, predivne plaže i čarobni arhipelag su Vas dovoljno dugo čekali...vrijeme je da doživite Rab u jednom danu! Povratak na Lošinj u kasnim poslijepodnevnim satima. Po povratku odlazak do hotela i kraći odmor.  Za one koji ostaju na Lošinju predlažemo dan ispunjen šetnjom od Velog Lošinja do Malog Lošinja, kupanjem u prekrasnim uvalama ili posjet Aquaraku Čikat, savršeno mjesto za opuštanje u kojem se može zabaviti cijela obitelj. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ''sunce kad dotakne more''. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

4 dan VELI LOŠINJ –OSOR -CRES – PLAVA ŠPILJA  –LUBENICE - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana. 
Nastavak vožnje do Cresa. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su obojane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Slobodno vrijeme za ručak ili predlažemo brodski izlet do jedne od najljepših morskih špilja na tom dijelu Jadrana, do Plave špilje. Kupanje u tirkizno plavom moru. Ručak na brodu. Pri povratku ćete vidjeti i prekrasnu plažu podno mjesta Lubenice koja je uvrštena među 40 najljepših plaža na svijetu. Nastavak vožnje do trajekta prema Krku te prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Sve razglede prema program
 • 3 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju
 • 3 večere u hotelskom restoranu
 • Svi razgledi prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 250 kn
 • boravišna pristojba 10 kn po osobi i noćenju
 • jednokratna prijava gosta u hotelu – 5 kn po osobi
 • obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Popusti:

 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
 • Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn

Fakultativna ponuda: okvikrne cijene ulaznica -točne cijene ulaznica  izleta bit će obajvljene  u završnoj obavijesti 

1.    Razgled pršutane na Krku uz degustaciju krčkog pršuta, sira, šurlica i vrbničke žlahtine – cca 100 kn
2.    Ulaznica za muzej Apoksiomena  cca 60 kn ( potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice )
3.    Ulaznica za vidikovac Provideca na Lošinju uz domaću rakiju –cca  30 kn
4.    Ulaznica za Miomirisni otočki vrt uz vođenu turu i piće dobrodošlice – 40 kn
5.    Izlet brodom od Cresa do Plave špije sa ručkom –cca 290 kn ( potrebno min 20 osoba za realizaciju )
6.    Izlet brodom od Punta do otočića Košljun sa ulaznicom – 50 kn( potrebno min 20 osoba za realizaciju )
7.    Cjelodnveni izlet brodom do Raba sa ručkom – cca 300 kn ( potrebno min 20 osoba za realizaciju )

Informacije:

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


6

Krk glavni grad istoimenog otoka

krk, mondo travel

Krk glavni grad istoimenog otoka

Cres, mondo travel

Cres, prekrasne plaže i kristalno plavo more

Veli lošinj, mondo travel, putovanje otočka čarolija, upoznajmo Hrvatsku, putovanje autobusom

Veli Lošinj ili Velo Selo kako se nekad zvao danas je drugo po veličini naselje na otoko

Lošinj, mondo travel

Veli Lošinj, zaštićena luka i živopisne kuće

Lošinj

Lošinj

Rab

Rab

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter