Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan, četvrtak  ZAGREB - KAIRO   
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK 1056 u 20.00h. Po dolasku u Istanbul u 00.10h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 01.25h. Nakon slijetanja u Kairo oko 02.40h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje. 


2.dan, petak   KAIRO - MUZEJ i PIRAMIDE U GIZI
Doručak. Vožnja do platoa Gize te ulaz u arheološko područje gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide, Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica u unutrašnjost piramida se dodatno plaća). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Povratak u hotel, večera i noćenje.


3.dan, subota  KAIRO - fakultativno Aleksandrija
Raniji doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do Aleksandrije. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom, a grad brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey. Razgled unutrašnjosti utvrde te panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima slijedi povratak u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.


4.dan, nedjelja  KAIRO – fakultativno Memphis i Sakkara
Doručak. Fakultativni izlet do nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida - stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Povratak u Kairo. Za kraj posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Slijedi večera u restoranu i transfer do zračne luke i nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK693 u 03.50h za Istanbul.


5.dan    KAIRO - ZAGREB 
Dolazak u Istanbul u 07.10h, te nastavak za Zagreb letom TK1053  u 08.15h. Dolazak u Zagreb u 08.25h.


Fotografije & video

01


6

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Kairo, putovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo-glavni grad Egipta, najveći grad arapskoga svijeta i najveći grad u Africi

Tržnica khan El khalili u Kairu, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Kairo - tržnica Khan El Khalili

Deve i piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, piramide u Gizi

Egipat putovanje, grad Kairo, ljetovanje Mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo

 Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, piramide u Gizi

 

12.-16.01.

26.-30.01.

UFM cijena*

FM cijena*

Redovna cijena

3790 kn (503,02 eur)

3990 kn (529,56 eur)

4190 kn (556,11 eur)

RASPRODANO!

* Ultra first minute i First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 2.290 kn (303,94 eur)

Doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn (131,40 eur)

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom pri dolasku i 2 polupansiona u hotelu 5* u Kairu, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (303,94 eur),

doplata po želji za jednokrevetnu sobu 990 kn (131,40 eur),

po želji doplata za paket putnog osiguranja,

obavezne doplate na licu mjesta -

za napojnice 20 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u zračnoj luci Kairo (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

 

Doplate i popusti:

Fakultativni izleti (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

Aleksandrija autobusom 65 eur; Memphis i Sakkara 60 eur

Informacije:

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

TK1056    ZAGIST 2000 0010

TK 692      ISTCAI   0125 2040

TK 693      CAIIST   0350 0710

TK1053    ISTZAG 0815 0825

 

NAPOMENA: 17.06.2022. su ukinuti svi Covid uvjeti za prelazak egipatske granice i trenutno ne treba predočiti ništa osim važeće putovnice i vize!

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

 

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter