Mondotravel

O putovanju:

Kada:

06.06.2024.

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

U zemlji faraona svaki korak je putovanje kroz povijest i zato uđite u Veliku piramidu, uvjerite se u sjaj zlatne maske faraona Tutankamona, cjenkajte se na najvećem bazaru Afrike

1.dan, četvrtak        ZAGREB - KAIRO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1054 u 08.55h. Po dolasku u Istanbul oko 12.15h, slobodno vrijeme u zračnoj luci do nastavka puta za Kairo letom TK694 u 18.15h. Nakon slijetanja u 20.45h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 4*. Smještaj, večera i noćenje.  

2.dan, petak        KAIRO - PIRAMIDE I SFINGA - NACIONALNI ARHEOLOŠKI MUZEJ

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova (Kufuova ili Velika), Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet najstarijem Egipatskom Muzeju na Trgu El-Tahrir koji sadrži najopsežniju kolekciju drevnih egipatskih umjetnina na svijetu, preko 136 tisuća eksponata prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Fakultativno moguć odlazak na vožnju brodom po Nilu uz buffet večeru i zabavni program s trbušnim plesačicama, uz doplatu. Večera u hotelu i noćenje.

3.dan, subota        KAIRO - fakultativno izlet u Memfis, Sakaru i Dahsur 

Doručak. Dan slobodan za istraživanje Kaira u vlastitom aranžmanu ili odlazak na izlet uz doplatu. Odlazak do drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućim drevnim nekropolama u Sakari i Dahsuru, te piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramida faraona Džosera. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Izlet završava odlaskom u obližnju nekropolu Dahsur gdje se nalazi najbolji primjerak, Crvena piramida, prva prava piramida strmih stranica ikad napravljena. Osim nje tu su i Savijena piramida faraona Snofrua, Keopsovog oca, Crna piramida i mnoge druge... Ulaznice za platoe su uključene, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u pojedinu piramidu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Fakultativno moguć odlazak na Sound and light show na platou Gize, uz doplatu. Večera u hotelu i noćenje.

4.dan, nedjalja         KAIRO - fakultativni izlet u Koptski Kairo i Saladinovu citadelu

Doručak. Dan slobodan za istraživanje Kaira u vlastitom aranžmanu ili odlazak na izlet uz doplatu. Koptski Kairo je najstariji dio Kaira koji obuhvaća tamošnju tvrđavu Babilon, Koptski muzej, Crkvu Presvete Bogorodice, grčku crkvu Svetog Jurja i mnogo drugih koptskih crkava i povijesnih znamenitosti. Vjeruje se da je Sveta Obitelj posjetila ovo područje. Ovaj dio Kaira i danas je uporište kršćanstva u Egiptu. Posjet crkvi Presvete Bogorodice iz 3.st., poznatoj i kao Viseća crkva, jednoj od najstarijih u Egiptu. Slijedi vožnja do jedne od najvećih srednjovjekovnih citadela na svijetu koja  datira iz otprilike 1176. godine kada je počela gradnja pod muslimanskim vojnim zapovjednikom Saladinom. Tvrđava koja se uzdiže iznad Kaira, također poznata kao Saladinova citadela, bila je sjedište egipatske vlade više od 700 godina. Tamo se nalazi i džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje (za ulazak žene moraju pokriti glavu maramom). Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel. Večera i odmor do transfera prema zračnoj luci. Povratni let Turkish airlinesa TK687 za Istanbul u 02.10h.

5.dan, ponedjeljak     ISTANBUL - ZAGREB 

Dolazak u Istanbul u 04.40h. Nastavak puta za Zagreb letom TK1053 u 06.55h, s dolaskom u 08.00h.  


Fotografije & video

01


6

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Kairo, putovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo-glavni grad Egipta, najveći grad arapskoga svijeta i najveći grad u Africi

Tržnica khan El khalili u Kairu, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Kairo - tržnica Khan El Khalili

Deve i piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, piramide u Gizi

Egipat putovanje, grad Kairo, ljetovanje Mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo

 Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, piramide u Gizi

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

06.06.2024.

FIRST MINUTE

979 €

999 €

 

Cijena po osobi u 1/2 sobi

Cijena za 1/1 sobu

FM cijena*

Redovna cijena

FM cijena*

Redovna cijena

06.-10.06.

979 eur

999 eur

1129 eur

1149 eur

  • First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.   

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (303 eur, promjenjivo do puta).
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust 110 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Istanbul-Zagreb (1 kom prtljage do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 8 kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 4 polupansiona u htl 4* u Kairu, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 15 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu), po želji doplata za paket putnog osiguranja, po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Memfis, Sakara i Dahsur 60 eur; vožnja brodom po Nilu uz buffet večeru i trbušne plesačice 45 eur; Koptska četvrt i Saladinova citadela 55 eur; sound and light show 50 eur

Informacije:

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:        
ZAG IST 08:55 12:15    IST CAI 18:15 20:45          
CAI IST  02:10 04:40    IST ZAG 06:55 08:00          

  Važna napomena: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR!
  Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006. g.

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter