Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli  riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

01. dan : ZAGREB – DOHA

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta.. Podjela putne dokumentacije.Let za Dohu  na liniji QR 218 u 16h05.Slijetanje u 23h20

02. dan : DOHA-HANOI-večera
Nastavak leta za Hanoi u 01h35 na liniji QR976.Po slijetanju u 12h10 ,prijevoz  do hotela. Smještaj.Nakon odmora slijedi   vožnja rikšama prolazeći starim dijelom grada, kolonijalnom četvrti  do jezera Hoan Kiem. Šetnja uz jezero, a potom večera u lokalnom restoranu.Povratak u hotel.Noćenje. 

03. dan : HANOI – HALONG – doručak , ručak
Doručak, a potom  razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača (izvana) ,pagoda na jednom stupu, Tran Quoc-najstariji budistički hram u Hanoiu, taoistički hram Quan Thanh. Odlazak do hrama književnosti nakon kojeg slijedi ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima odlazak u zaljev Halong. Smještaj u hotel,noćenje. 

04. dan : HALONG -HANOI-DANANG – doručak , ručak
Nakon doručka  krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja oko plutajućih ribarskih kućica . Ručak (morski plodovi) na brodu. U poslijepodnevnim satima  prijevoz na aerodrom Hanoi.Let za Danang..Po slijetanju smještaj u hotel, noćenje.

05. dan : DANANG - HOI AN- doručak , ručak
Doručak nakon kojeg krećete na razgled muzeja Cham sa  prekrasnom kolekcijom remek-djela civilizacije kraljevstva Champa. Slijedi posjet jednoj od 5 mramornih planina, Thuy Son -voda, jedinoj koja se može posjetiti. To je mjesto budističkog hodočašća. Vožnja prema Hoian-u. Razgled :lokalna tržnica, hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju  svilene tkanine (ako vrijeme dozvoli). Ručak u lokalnom restoranu.Noćenje.

06. dan : HOI AN- HUE– doručak , ručak
Poslije doručka vožnja do mjesta Hue.Na putu zaustavljanje u francuskim i američkim bunkerima izgrađenima za vrijeme ratova.. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima.Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Dan završavamo posjetom tržnice Dong Ba.Noćenje. 

07.dan : HUE-DANANG – SIEMREAP – doručak , ručak
Doručak a potom razgled  najstarije pagode Thien Mu ( budistički hram ) i kraljevske grobnice Tu Duc sa njenom tradicionalnom arhitekturom . Ručak u lokalnom restoranu te prijevoz na aerodrom Danang. Let za Siemreap.Nakon carinskih formalnosti prijevoz u hotel. Noćenje.

08. dan : SIEM REAP ( ANGKOR ) – doručak , ručak
Doručak.Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom  i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom  na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak u lokalnom restoranu.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama  Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

09. dan :SIEM REAP- doručak , večera
Nakon doručka  razgled grada  i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay  Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom  povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

10.dan : SIEM REAP-SAIGON – doručak , večera
Nakon  doručka prijevoz na aerodrom.Let za Saigon.Prijevoz  do grada i početak razgleda : palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta..Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic.. razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti. Smještaj u hotel. Šetnja do tržnice Ben Thanh te  večera u lokalnom restoranu. Noćenje. 

11. dan : SAIGON – MY THO – SAIGON – doručak , ručak
Nakon doručka odlazak do mjesta Ben Tre.Slijedi brodski izlet  deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Upoznat ćete se sa svakodnevnim životom lokalnog stanovništva.Na povratku u Ben Tre, ručak te povratak u hotel. Noćenje.

12. dan : SAIGON – CU CHI -  DOHA– doručak , ručak
Nakon doručka odlazak sjeverno od grada ,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon, ručak  te prijevoz na aerodrom.Let za Dohu na liniji QR971 u 19h20 / slijetanje u 23h30. 

13.dan : DOHA -ZAGREB
Nastavak leta  za Zagreb na liniji QR 215 u 02h25. Dolazak u  Zagreb u 06h20. 


Fotografije & video

01


9

Vijetnam, Hanoi - glavni grad Vijetnama

Vijetnam putovanje, Hanoi putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Hanoi - glavni grad Vijetnama

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Panorama mauzoleja Ho Chi Minh u Hanoiu

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam, Zaljev Halong Bay - poznat po mnogobrojnim strmim otočićima

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam - Halong Bay zaljev

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Ho Chi Ming - poznatiji kao Saigon, najveći grad Vijetnama

Angor Wat, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Kambodža, Siem Reap-Angkor Wat najvažniji i najveći hramski kompleks s više od 1000 hramova

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, berači na plantaži čaja

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, Vijetnamska Pho juha s govedinom

šareni šeširići, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam, šareni šeširići od slame

Cijena po osobi (min. 15 putnika): 18.896,94 kn / 2.520,00 eur
     
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.742,55 kn /   364,00 eur

Za prijave do 01.09.2023. –popust: 376,72 kn / 50,00 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi –Saigon-Zagreb
  • 4 avio-karte unutar programa
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija)
  • razglede
  • izlete navedene u programu
  • lokalne vodiče
  • pratioca grupe na hrvatskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe (cca 3.352,85 kn / 445,00 eur – točan iznos na dan pisanja karte)
  • troškovi vize (vijetnamska – dobiva se on line – agencija može posredovati u izradi vize) ; kambodžanska –USD 30-dobiva se i plaća na licu mjesta.

 

Informacije:

Putovnica mora  vrijediti  najmanje 6  mjeseci  od  početka  putovanja.
Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR na dan 03.07.2023. U slučaju povećanja zrakoplovnih pristojbi te promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Fiksni tečaj EUR 7.53450

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Putnicima  preporučamo  putno osiguranje – informacije u agenciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter