Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Nova godina u gradu zabave, kulture i gastronomije

1. dan, četvrtak 29.12.2022.: ZAGREB – VALENCIA 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Valenciju oko 8.00 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Valencia oko 10.30 sati. Potom slijedi vožnja do centra Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada čuvene paelle. “Terra Magica” - po mnogima najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. stoljeću stolovao opjevani nacionalni junak El Cid Campeador. Odlazak na panoramski razgled grada: vožnja pored vrtova i parkova Turia, prekrasne zelene oaze uređene u isušenom koritu rijeke. Nastavak do „Grada umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Vožnja do kraljevske marine s pogledom na obližnje plaže Las Arenas i La Maravillosa te promenadom Paseo Maritimo s mnogobrojnim restoranima. Odlazak do starog dijela grada, pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st., Plaça de l'Ajuntament - barokna gradska vijećnica iz 18. st. Slijedi smještaj u hotel (check-in od 15 sati). Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u odličnim restoranima gdje možete kušati različite vrste paelle, najpoznatija je “arroz a banda" te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “agua de Valencia" (svježi narančin sok i pjenušac). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, petak 30.12.2022.: VALENCIA – fakultativni izlet XÁTIVA

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u obilazak Grada znanosti i umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Ili fakultativno predlažemo odlazak na poludnevni izlet u gradić Xátiva (doplata prilikom rezervacije). Xátiva, ljupko mjesto smješteno na brdu, bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Mnogo kasnije postala je poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia (talijanizirano ime obitelji čije je prezime bilo Borja). U Ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Gradić kojim dominira dvorac na vrhu doživio je svoju renesansu kasnije i ponovno je izgrađen. Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinicama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Poslijepodne povratak u Valenciju. Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.

3. dan, subota 31.12.2022.: VALENCIA – fakultativni izlet REQUENA

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe, dodatne posjete, kupovinu. Preporučujemo poludnevni izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i salamama. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino te upoznati se s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. A u središtu mjesta prostire se srednjovjekovna jezgra, La Villa, s mnogobrojnim zavojitim uličicama, dvorištima i atmosferom koja priziva duh vremena kad su tu stolovali Arapi. S lokalnim vodičem ćemo prošetati kraj tornja iz 15.st., uz krasne gotičke fasade i kroz uske uličice nekoć židovske četvrti. Poslijepodne povratak u Valenciju, a zatim priprema za najdužu noć u godini. Doček i slavlje na gradskim ulicama ili u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

SRETNA NOVA 2023. GODINA!

4. dan, nedjelja 1.1.2023.: VALENCIA – ZAGREB 
Poslije kasnijeg doručka odjava iz hotelskih soba (prtljagu ćemo odložiti u za to namijenjenoj prostoriji). Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku za vlastite programe i uživanje u gradu, dodatne posjete, kupovinu.. Predlažemo da iskoristite dan posjetom inovativnom zoološkom vrtu Bioparc, zatim Ciudad de la Porcelana, gdje se proizvode dizajnerske umjetničke porculanske figure svjetski čuvenih španjolskih marki Nao i Lladró ili dodatno istražiti arhitektonsko remek-djelo, kompleks Grada umjetnosti i znanosti. Uz muzeje, operu, kina, planetarij, akvarij, itd., tu se nalaze brojni urbani sadržaji među kojima se ističe botanički vrt. U Gradu znanosti i umjetnosti svatko će naći nešto za sebe, popis mogućnosti koje pruža taj dojmljivi kompleks svakako je širi od posjeta na nekoliko sati. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada i prva asocijacija na grad. U poslijepodnevnim satima transfer od hotela do zračne luke. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


Fotografije & video

01


4

Valencija - Nova godina

Valencija, putovanje zrakoplovom, mondo travel

Valencija - Nova godina

placa de la virgen, valencia, mondo travel

Valencija, Plaza de la Virgen s prekrasnom neptunovom fontanom

Valencia - City of Arts and Sciences

Valencia - City of Arts and Sciences

valencija, loža svile, putovanje mondo travel

Valencija - Loža svile, glavna turistička atrakcija grada

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Valencia– Zagreb
- transfere i razglede prema programu
- smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
- poludnevni razgled grada po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- boravišne pristojbe
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

- obveznu doplatu zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (157,94 €)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn (197,75 €)
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
- putno zdravstveno osiguranje
- fakultativne sadržaje
- napojnice za vozača te troškove osobnih narudžbi

Doplate i popusti:

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (157,94 €)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn (197,75 €)

Fakultativni sadržaji:
- Poludnevni izlet Requena i vinska proba (uključen lokalni vodič, posjet vinariji s degustacijom): 490 kn (65,03 €)
- Poludnevni izlet Xátiva (uključen lokalni vodič i ulaznice u dvorce i vlakić): 470 kn (62,37 €)
- Kombinirana ulaznica za Grad umjetnosti i znanosti (3 atrakcije: Hemisferic, Oceanografic i Muzej znanosti za 1,2 ili 3 dana): 220 kn/29,19 € (min. 20 osoba)
 

Informativne individualne cijene ulaznica:

GRAD UMJETNOSTI I ZNANOSTI (Ciutat de les Arts i les Ciències)
Hemisfèric: 8,70 EUR (odrasli); 6,70 EUR (djeca 4 do 12 godina)
Museu de les Ciències: 8,70 EUR (odrasli); 6,70 EUR (djeca 4 do 12 godina)
Oceanogràfic: 33,70 EUR (odrasli); 25 EUR (djeca 4 do 12 godina)

BIOPARC VALENCIA:  
- Odrasli 26,90 EUR
- Djeca (od 4 do 12 godina) 21 EUR
- Djeca mlađa od 4 godine: GRATIS

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju 

Informacije:

Predviđeni red letenja (informativne satnice, podložno promjeni): 
Trade Air
 Zagreb – Valencia     09:00 – 11:40
 Valencia – Zagreb  17:00 – 19:35

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 120

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter