Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan            Zagreb – San Francisco
U zagrebačkoj zračnoj luci trebate biti dva sata prije predviđenog vremena polaska zrakoplova. Javite se na šalter za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i prijavite se na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinental-nog leta. Dolazak u San Francisco u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih forma-lnosti i preuzimanje prtljage. Na izlazu iz carinske zone zračne luke San Francisco (SFO) dočekat će vas voditelj putovanja. Transfer u hotel na širem području San Francisca i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan            San Francisco
Doručak. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Franci-sca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD a; izdvajaju se sveučilišta, Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti, Muzej azijske umjetnosti. Turističko je središte s 26 mil. posjetitelja godišnje. Razgled: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman's Wharf – krstarenje zaljevom (preporučeni skup ulaznica) – vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom (preporučeni skup ulaznica) – Twin Peaks – šetnja kroz Kinesku četvrt... Noćenje.

3. dan            Nacionalni park Yosemite
Doručak. Nacionalni park Yosemite je popularno ljetno odredište milijuna posjetitelja. Upoznat ćemo kalifornijsku Sierra Nevadu, uživati u svježem zraku i planinskim jezerima na visini višoj od 3000 mnm. U Yosemiteu se nalazi najviša monolitna stijena na svijetu – El Capitan (2308 mnm / 1100 m), najviši slapovi na sjevernoameričkom kontinentu – Yosemite Falls (739 m) te najviše drveće na svijetu – golemi mamutovac (sekvoja). Doživi do 4000 godina, a od 50. do 70. godine donosi obilan plod. Naraste više od 100 m u visinu, a promjer mu doseže do 10 m. Debela kora čini ga otpornim na požar. Od 1984. je na UNESCO ovu Popisu svjetske baštine. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

4. dan            Nevada – Idaho
Doručak. Cjelodnevna ugodna panoramska vožnja na sjeveroistok SAD-a, kroz savezne američke države Nevadu i Idaho, do šireg područja Idaho Fallsa. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

5. dan            Nacionalni parkovi Yellowstone
Doručak. Nacionalni park Yellowstone je najstariji i jedan od najvećih nacionalnih parkova u SAD u. Najvećim dijelom se prostire u saveznoj državi Wyoming. Leži u srednjem dijelu Rocky Mountains (Stjenjak), na 2100 do 2500 m visokoj zaravni i obuhvaća 8983 km2. Osnovan 1872., prvi je nacionalni park u svijetu. Poznat je po mnogobrojnim termalnim izvorima i gejzirima (najpoznatiji Old Faithful), jezerima (Yellowstone, Shoshone), rijekama (Yellowstone, Snake) i vodopadima. Velike površine zauzimaju crnogorične šume s raznolikom faunom (grizliji i smeđi medvjedi, bizoni). 2021. posjetilo ga je rekordnih 4,86 mil. posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO ovu Popisu svjetske baštine. Noćenje.

6. dan            Nacionalni park Arches
Doručak. Nacionalni park Arches je poznat po svojim lučnim kamenim formacijama od crvenog pješčenjaka koje su stare više od 65 mil. godina. Nalazi se u istočnoj Uti uz rijeku Colorado. Izuzetno je atraktivan i posjećen. Zaustavit ćemo se na najupečatljivijim lokacijama: Balanced Rock – Double Arch – Delicate Arch. Otkrijte krajolik kontrastnih boja, oblika i tekstura za razliku od bilo kojeg drugog. Park ima preko 2000 lukova od prirodnog kamena, stotine visokih vrhova, masivne stijene i divovske uravnotežene stijene. Ova zemlja čudesa na crvenoj stijeni zadivit će vas svojim oblicima, osvježit će vas svojim stazama i inspirirati svojim zalascima sunca. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

7. dan            Nacionalni park Mesa Verde
Doručak. Nacionalni park Mesa Verde arheološki je lokalitet i sveto mjesto prastanovnika sjevernoameričkog kontinenta. Više od 700 godina su prastanovnici gradili uspješne zajednice na planinskim vrhovima i liticama Mesa Verdea. Danas park štiti bogatu kulturnu baštinu 26 pueblosa (plemenskih naselja) i posjetiteljima nudi spektakularan pogled u prošlost. Prostor nacionalnog parka dom je više od tisuću biljnih i životinjskih vrsta, uključujući nekoliko onih koje ne žive nigdje drugdje na zemlji (tzv. endemske vrste). 2021. posjetilo ga je više od pola milijuna posjetitelja. Od 1978. je na UNESCO ovu popisu svjetske baštine. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

8. dan            Monument Valley – Antelope Canyon – Horseshoe Bend
Doručak. Monument Valley sa svojim crvenim monolitima najprepoznatljiviji je krajolik Divljeg zapada; poslužio je kao kulisa brojnim westernima. Preporučujemo vožnju džipovima do indijanskog sela sa zaustavljanjem na usputnim vidikovcima (preporučeni skup ulaznica). Misteriozni Antelope Canyon je najljepši skriveni tjesnac u rezervatu indijanskog plemena Navajo (preporučeni skup ulaznica). Izdubile su ga u crvenom pješčenjaku riječne bujice i udari vjetra. Kanjon antilopa nezaobilazno je mjesto koje moraju posjetiti svi željni savršene fotografije i obožavatelji netaknute prirode. Vožnja do Horseshoe Benda, najfotografiranije točke na rijeci Colorado i meandra u obliku konjske potkove (preporučeni skup ulaznica). Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9. dan            Nacionalni park Grand Canyon – Route 66
Doručak. Nacionalni park Grand Canyon je jedan od najznačajnijih i najposjećenijih nacionalnih parkova SAD-a, grandiozno djelo tektonskih pokreta i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Arizone, u duljini 447 km toka rijeke Colorado. Širok je od 180 m do 29 km, a dubok više od 1800 m. Sjeverni rub kanjona nalazi se na 2400 m nadmorske visine, a južni na 2100 m. Zaustavljamo se na vidikovcima Mather Point i Bright Angel. 2018. posjetilo ga je rekordnih 6,38 mil. posjetitelja. Od 1979. je na UNESCO ovu Popisu svjetske baštine. Preporučujemo helikopterski let (uz doplatu). Lege-ndarna američka cesta Route 66 je 1926. kao prva transkontinentalna cesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10. dan        Nacionalni park Dolina smrti
Doručak. U svitanje novog dana naći ćemo se na Dante's View, stijeni s koje se vidi nacionalni park Dolina smrti. Razgled: Zabriskie Point – Badwater – Artist Drive – pustinjska oaza Furnace Creek – pješčane dine. Badwater je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na –86 m ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u Kaliforniji, duga je 225 km, široka 8 do 24 km i po površini je najveći na-cionalni park SAD-a (ne računamo Aljasku i Havaje). Nenastanjena je zbog visokih temperatura zraka (do 57 °C) i suše (oko 56 mm oborina godišnje). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. U 19. st. rudario se boraks. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

11. dan        Los Angeles
Doručak. Razgled Los Angelesa otpočinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. španjolski guverner Felipe de Neve osnovao El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna pa odlazak do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills je gradić u kojem žive slavni i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije Los Angelesa okončat ćemo u Santa Monici, na Promenadi u Trećoj ulici. Noćenje.

12. dan        Los Angeles
Doručak. Vrijeme je za sređivanje dojmova, laganu šetnju Promenadom u Trećoj ulici, fini ručak u nekom restoranu s pogledom na ocean, kupovinu suvenira ili last-minute shopping. U poslijepodnevnim satima transfer u losanđelesku zračnu luku (LAX) i prijava na letove. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema Starom kontinentu. Obroci u zrakoplovu za vrijeme interkontinentalnog leta. Noćni let.

13. dan        Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku gdje presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim ili večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage.


Fotografije & video

01


10

Los Angeles - grad ugodne klime, slavnih glumaca, filmske industrije, glamura i luksuza

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Kalifornija putovanje, mondo travel

Los Angeles - grad ugodne klime, slavnih glumaca, filmske industrije, glamura i luksuza

Nevada ,USA, Red Stones

Nevada ,USA, Red Stones

Pješčana plaža Santa Monica, Los Angeles, putovanje Amerika, garantirani polasci, grupni polasci

Los Angeles, Santa Monica - poznata pješčana plaža Santa Monica

Los Angeles putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, zlatni zapad Amerike

Los Angeles, Santa Monica - Ferrisov kotač, jedini u svijetu na solarni pogon

Legendarna američka cesta Route 66, kraj ture Santa Monica, daleka putovanja, mondo travel

Los Angeles, Santa Monica - kraj legendarne Route 66

Venice beach plaža, putovanje Amerika, hippiji na plaži, zapadna obala Amerike

Los Angeles, Venice beach - surferi na poznatoj pješčanoj plaži

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco, Kalifornija - najbrdovitiji grad u SAD-u

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, putovanje na zapad SAD-a

San Francisco - čuveni most Golden gate

San Francisco putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD

San Francisco, Lombard Street - poznata strma ulica sa svojih 8 zavoja

Stari tramvaj, putovanje San Francisco, zlatni zapad SAD-a, daleka putovanja

San Francisco, stari tramvaj

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • zrakoplovne karte u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – San Francisco i Los Angeles – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 11 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelima turističke kategorije (istovrijedno europske 3*-4*):
      San Francisco – šire područje San Francisca (2 noćenja s doručkom)
      Reno ili Sparks (1 noćenje bez doručka + 1 doručak u restoranu)
      Idaho Falls (2 noćenja s doručkom)
      Green River ili Moab (1 noćenje s doručkom)
      Cortez (1 noćenje s doručkom)
      Page (1 noćenje s doručkom)
      Williams ili okolica (1 noćenja s doručkom)
      Los Angeles – šire područje Los Angelesa (2 noćenje s doručkom)
 • prijevoz autobusom, kombijem ili osobnim automobilom – vrsta vozila ovisi o broju putnika u grupi
 • voditelja putovanja za vrijeme boravka u SAD-u na hrvatskom jeziku
 • sva razgledavanja prema programu putovanja
 • ulazak u nacionalne parkove, jamčevinu za turistički paket-aranžman i osiguranje od odgovornosti.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ESTA-ino odobrenje: 21 USD
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 825 € (6.215,96 kn) – obavezna doplata ako osoba spava sama!
 • preporučeni skup ulaznica, fakultativne sadržaje te osobnu potrošnju.

Doplate i popusti:

Preporučeni skup ulaznica

 • krstarenje turističkim brodom zaljevom San Francisca do ispod čuvenog mosta Golden Gate i oko otočića Alcatraza sa snimljenim tumačenjem na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku
 • vožnja poznatim turističkim tramvajem cable carom u San Franciscu
 • Monument Valley Backcountry Tour
 • Upper Antelope Canyon Tour
 • Horseshoe Bend.
  Cijena preporučenog skupa ulaznica: 350 € (2.637,08 kn).

Fakultativni sadržaji

 • helikopterski let iznad nacionalnog parka Grand Canyon: cca 360 € (2.712,42 kn).

Što još možemo učiniti za vas

 • GATE-TO-GATE. U transfernoj zračnoj luci putnika se čeka i prioritetno sprovodi do zrakoplova.
 • SELF-DRIVE. Putnici dobiju osobni automobil i voze se po programu putovanja i uputama voditelja.
 • VIP CLIENTS. Privatna tura s voditeljem putovanja.
 • LUXURY HOTELS. Centralno pozicionirani hoteli visoke kategorije 4* ili 5*.
 • BUSINESS CLASS. Zrakoplovne karte poslovnog razreda na interkontinentalnim letovima.

Informacije:

Dokumenti - Presliku putovnice (stranica sa slikom) šaljete agenciji

Putno osiguranje - Preporučujemo paket putnog osiguranja! Cijena na upit u agenciji.

ESTA

Hrvatski državljani koji nemaju važeću američku vizu moraju se registrirati u elektronički sustav za odobravanje putovanja. Registracija se obavlja online najkasnije 72 sata prije planiranog putovanja. Potrebna je putovnica s ugrađenim računalnim čipom (biometrijska putovnica) i kreditna kartica. Hrvatski državljani koji imaju važeću američku vizu ne moraju se registrirati u ESTA-i. Ako putnik želi asistenciju pri apliciranju za registriranje u elektronički sustav za odobravanje putovanja, usluga tražene asistencije s troškom ESTA-e i pripadajućim PDV-om iznosi 376,73 kn (50 €) po osobi. Agencijska asistencija nije obavezna. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/

COVID-19

Za ulazak u SAD putnici moraju predočiti dokaz o cijepljenju (stanje 12. 1. 2023.).

https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=118

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/international-travel-during-covid19.html#:~:text=Air%20Travel%3A%20All%20non%2DU.S.,this%20requirement%20and%20accepted%20vaccines.

Program

Mogućnost organiziranja pretprograma (ranijeg dolaska u SAD i boravka u vlastitom aranžmanu ili s našom grupom do početka programa naše ture) ili postprograma (nakon što završi naša tura ostajete u SAD-u u vlastitom aranžmanu). Mogućnost prilagodbe postojećeg programa individualnim planovima i željama. Za grupice veličine već od 8 osoba možemo složiti posebni program po želji grupe i u terminu koji grupa želi (privatno putovanje).

Zrakoplovne kompanije i planirani letovi

Najčešće koristimo usluge sljedećih zrakoplovnih kompanija: Lufthansa, Turkish Airlines, Air France, KLM, British Airways, United, American Airlines i Croatia Airlines. Odabir zrakoplovne kompanije bit će poznat najkasnije 30 dana prije datuma polaska na putovanje.

Opći uvjeti poslovanja

Sastavni su dio programa putovanja i ugovora o putovanju u paket-aranžmanu. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, tj. uplatom predujma suglasni ste s navedenim uvjetima.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 14

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter