Mondotravel

O putovanju:

Kada:

27.12.2021.

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN 27.12.: ZAGREB - DOHA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman, Zagreb, 2. kat kod šaltera informacija u 13:30. Polazak zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar) u 16:05 h. Slijetanje u Dohu u 23:20 h.

2. DAN 28.12.: DOHA– COLOMBO - PANADURA

Nastavak putovanja u u 01:30 h na liniji QR664 (Qatar). Slijetanje u Colombo u 08:35 h, glavni grad Šri Lanke.  Colombo je bio središte kolonijalne uprave na otoku kojeg su naseljavali Portugalci (16 st.), Nizozemci (17. st.) i Britanci (19. st.). Poslovno središte širilo se u tri etape: prvo Utvrda, zatim Pettah i na kraju New Bazaar.  Slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. DAN 29.12.: PANADURA

Doručak. Današnji dan iskoristite za  kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su: čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke) isl. Večera. Noćenje.

4. DAN 30.12.: PANADURA/ YALA

Nakon doručak predlažemo odlazak u Yala nacionalni park. Po dolasku u park slijedi jeep safari u trajanju od ca 3 h. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji Nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Stada slonova, leopardi, divlje svinje, bivoli, krokodili, medvjedi  i druge divlje životinje te više od 130 vrsta ptica. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN 31.12.: PANADURA / KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA

Rani doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet koji započinjemo zaustavljanjem u Kosgodi. Odlazak u utočište za kornjače gdje ćete vidjeti nekoliko vrsta kornjača. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Nastavak puta prema Ambalangodi, šarmantnom gradiću poznatom po ručno izrađenim i oslikanim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Maske izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama izrađene su isključivo za turiste, one koje su napravljene prirodnim bojama „autentičnije“ su. Slijedi nastavak putovanja do Galle, najstarije i najvažnije luke u zemlji prije Colomba. U gradu možete prepoznati utjecaje portugalske, nizozemske i britanske kolonije a poznat je po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Po povratku u hotel slijedi zaustavljanje i plovidba (ca 1 h) rijekom Madu Ganga. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN 1.1.: PANADURA PANADURA – SIGIRYA (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Danas predlažemo odlazak u Sigiryu, tzv. „Tvrđava na nebu“ iz 5. stoljeća, jedinstveno čudo na otoku. Poznata je i kao Lion rock zbog ogromnog lava koji je stajao na ulazu u tvrđavu. Na vrhu ogromne stijene su temelji nekoć velike i raskošne palače Kashyapa, a prije samog kamenog bloka nalaze se ostaci vrta s nekoliko bazena. Utvrda je bila sagrađena na bloku magme jednog erodiranog vulkana koji strši oko 200 metara usred ravnice i pruža izvanredan pogled na okolinu. Negdje na sredini uspona prema vrhu, pod jednim ispustom u stijeni, nalaze se freske djevojaka (Djevojke u oblacima) s najčešće golim grudima. Danas ih se može vidjeti na željeznim spiralnim stepenicama. Prema jednom zapisu, tu je prvobitno bilo 500 takvih crteža. Uz put prema vrhu, kratko prije sjeverne ravnine, nalazi se zid – ogledalo. Za kraljevog života žbuka je na tom zidu bila polirana do visokog sjaja. Tu su u vremenu između 7. i 11. stoljeća nastali zapisi, koji su najstariji svjedoci singaleškog pjesništva (penjanje i spuštanje traje oko 02:30h). Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN 2.1.: PANADURA / PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA

Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova  Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu  nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke i endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN 3.1.: PANADURA

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili istraživanje Panadure, šarmantnog primorskog grada. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Večera. Noćenje.

9. DAN 4.1.:PANADURA – COLOMBO - DOHA

Doručak. Odjava iz hotela (do transfera za zračnu luku stvari možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji za odlaganje prtljage).  Današnji dan iskoristite za  kupanje, sunčanje. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 20:05 h na liniji  QR655 (Qatar). Dolazak u Dohu predviđen je u 22:35 h.

10. DAN 5.1.:DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb u 08:05 h na liniji QR217 (Qatar). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:55 h.


Fotografije & video

01


12

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, zlatna plaža

Peradeniya, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-Kraljevski botanički vrt Peradeniya, jedan od najljepših azijskih botaničkih vrtova

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, ribari

pogled na Sigiriyu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pogled na Sigiriyu sa stijene Pidurangala

botanički vrt, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-prekrasan tropski botanički vrt

rijeka Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Kandy, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka- jezero Kandy središtu istoimenog grada, poznatom središtu umjetnosti i kulture

Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pinnawala, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Pinnawala-utočište za slonove osnovano 1975.

Galle, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Galle - bijeli svjetionik

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

27.12.2021.

FIRST MINUTE

8.990 kn

prije 9.490 kn

Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 2.990 kn

Popusti i doplate:

 • doplata za novogodišnju večeru: 590 kn
 • popust ta dijete do 12 godina na trećem ležaju: 1.000 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Qatar)
 • transfer od zračne luke do hotela i natrag
 • boravak u hotelu 4* na bazi 7 polupansiona
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca. 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje
 • vizu

Doplate i popusti:

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

YALA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica u Yalu i Jeep safari)

KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA: 490 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)

PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
SIGIRIYA: 700 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica Sigiriya, polazak oko 05:0 h, putovanje do Sigiriye traje oko 5h po smjeru)

SIGIRIYA: 700 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica Sigiriya, polazak oko 05:0 h, putovanje do Sigiriye traje oko 5h po smjeru)

*za realizaciju fakultativnih izleta potrebno min. 10 putnika (prijave u agenciji, plaćanje vodiču na licu mjesta

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

QR 218  27DEC  ZAGDOH 1605 2320  

QR 664  28DEC  DOHCMB 0130 0835  

QR 655  04JAN  CMBDOH 2005 2235  

QR 217  05JAN  DOHZAG  0805 1155  

Dopuštena težina prtljage: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 30 kg , 1 komad ručne prtljage do 7 kg.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

VIZA: Potrebna. Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije: 280 kn

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

COVID 19 informacije o putovanju: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/sri-lanka,130.html

Putnici pri ulasku u zemlju moraju predočiti negativan PCR-test na engleskom jeziku. Testiranje odnosno uzimanje brisa mora biti obavljeno 96 sati prije leta. Daljnji PCR-testovi trebaju biti obavljeni prilikom dolaska u hotel i 5 do 7 dana nakon dolaska na Šri Lanku. Troškovi snosi putnik prilikom podnošenja zahtjeva za vizu na ETA portalu. Putnik mora preko određenog hotela „Safe and Secure Level 1“ sklopiti šrilankansko zdravstveno osiguranje za COVID-19 i referentni broj osiguranja unijeti u sustav ETA prilikom podnošenja zahtjeva za vizu.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo ju evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Broj putnika:

Minimalni broj: 10
Maksimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter