Mondotravel

O putovanju:

Kada:

23.08.2024.

Koliko:

11 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Istanbul ovisno o terminu (točnu satnicu reda letenja možete pogledati na dnu ove stranice).

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO

Nastavak leta za Colombo. Slijetanje u Colombo predviđeno u jutarnjim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi odlazak do glavnog grada Šri Lanke, Colomba. S obzirom na to da će biti vrlo rano prvo ćemo ići u panoramski razgled Colomba. Vidjet ćemo najvišu građevinu Šri Lanke, 351 metar visok Lotus Toranj. Idemo do Trga Nezavisnosti, gdje se nalazi memorijalna dvorana gdje je proglašena nezavisnost Šri Lanke 1948. godine. Potom ćemo se prošetati kroz Viharmahadevi Park s prekrasnim stablima cimeta te kipom zlatnog bude. Ovaj park okružuje Colombo 7,  četvrt ambasada i kuća bogatijih stanovnika Šri Lanke. Također ćemo vidjeti i staru zgradu Gradske Vijećnice te Nacionalni muzej Colombo koji je osnovan 1877. godine, a čuva važne relikvije koje opisuju drevnu povijest otoka; uključujući krune, prijestolje i oružje kandijskih monarha. U blizini se nalazi i Galerija primijenjenih umjetnosti, te Nelum Pokuna teatar, moderno kazalište u obliku lotusovog cvijeta. Vidjet ćemo i 150 godina star hram Gangaramaya uz jezero Beira, jedan od najvećih hramova u Colombu sa živahnom arhitektonskom mješavinom, a unutar kojeg se kriju biblioteka i muzej. Ovdje se nalazi i Sima Malaka, prekrasni hram na jezeru. Potom idemo u stari centar Colomba, te ćemo posjetiti područje tvrđave Colombo u dijelu grada Pettah. Vidjet ćemo stoljetni toranj sa satom – Džamija Ul-Alfar – Stara zgrada parlamenta – britanske kolonijalne zgrada u ulici York – Stari svjetionik – Plaža i šetnica Galle Face. Potom ćemo imati slobodno vrijeme na Pettah Bazaaru, životopisnoj tržnici u centru grada. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme te polazak do hotela. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan COLOMBO - NEGOMBO - PINNAWALA  – DAMBULLA

Doručak. Današnji dan započinje vrlo rano, uzeti ćemo breakfast box te krećemo sjeverno u smjeru Negomba. Slijedi posjet poznatoj Negombo ribljoj tržnici, drugoj najvećoj u zemlji. Nalazi se na sjevernom kraju lagune Negombo a do nje se dolazi mostom Munnakare. Otprilike 4000 brodova isplovljava odavde svaki dan. Od 3.30 ujutro, tržnica je prometna i puna ljudi, kao i tijekom cijelog dana, a pojedinci prodaju ribu i cjenkaju se oko nje. Ova živahna tržnica turistima pruža priliku kupiti ribu i upoznati lokalne ribare. Naše putovanje nastavljamo odlaskom u utočište za slonove koje je osnovano 1975. godine. Vozimo se cca 2-2,5 h u smjeru unutrašnjosti Šri Lanke, do mjesta Pinnawale, gdje se nalazi utočište. Ono danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni, te su na ovaj način spašeni. Ovdje ćemo naučiti sve o slonovima te nakon „druženja“ sa slonovima imati slobodno vrijeme za ručak ( Doplata ). Potom slijedi vožnja prema gradu Dambulla, te time nastavak našeg izleta kroz centralnu Šri Lanku. Ovdje krećemo sa najpoznatijim lokacijama Šri Lanke, jer ćemo u iduća dva dana posjetiti čak tri UNESCO lokaliteta. Po dolasku u grad Dambullu, idemo u najpoznatiji budistički hram cijele Šri Lanke, hram Dambulla. Slijedi uspon do hrama koji se nalazi u brdima, te ćemo posjetiti sobe gdje se nalazi više od 150 kipova Bude u raznim položajima, te ćemo ovdje saznati fascinantnu priču po povijesti ovog mjesta.  Ovo je jedan od najljepših i najpoznatijih budističkih hramova svijeta, a sama lokacija ostavlja bez daha kao i količina kipova bude koji se ovdje nalaze. Nakon razgleda hrama prijava u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: DAMBULLA - SIGIRYA - POLLANARUWA - PASIKUDAH

Doručak. Ujutro slijedi nastavak vožnje prema Sigiryi. Dovoljno je reći da ovaj lokalitet UNESCO smatra Osmim svjetskim čudom. Ravnice središnje Šri Lanke čuvaju nevjerojatnu tajnu, vulkansku stijenu koja se uzdiže usred platoa, preko 180 metara visoku a na kojoj se nalazila nekadašnja kraljevska palača. Cijeli lokalitet kraljevske palače iz 5. stoljeća je fascinantan, a za one koji žele, bit će omogućen uspon od 1200 stepenica na samu stijenu. Ovdje se nekada nalazila kraljevska palača, te se danas pruža očaravajući pogled na centralnu Šri Lanku. Uspon traje od 30 minuta do sat vremena ovisno o tempu penjanja. Zbog tog razloga ćemo doći što je moguće ranije kako bi nam svima bio olakšan uspon. Ovaj pogled oduzima dah, a tek gore ćete zaista vidjeti zašto se ovaj lokalitet smatra Osmim svjetskim čudom! kada završimo razgled, nakon kraćeg odmora idemo na ručak u nekom od obližnjih restorana ( Doplata ). A onda slijedi još spektakla. Idemo u drugi kraljevski grad Šri Lanke, mjesto Polonnaruwa, drugi kraljevski grad nekadašnjeg šrilankanskog kraljevstva, nakon što se prijestolnica preselila iz Anaradhapure. Posjetit ćemo najbitnije lokacije ovog lokaliteta: Ruševine kraljevske palače – Vatagade – Pabalu Vehera – tri hrama tri kralja – pagoda Rankot Vehera – hram Lankatilaka s kipovima stojećeg te ležećeg Bude. Nakon razgleda polazak prema cca 1h udaljenom ljetovalištu Pasikudah koje se nalazi na istočnoj obali Šri Lanke. Po dolasku smještaj u hotel, gdje ćemo imati prilike odmoriti od doživljenih avantura. Noćenje.

5. dan: PASIKUDAH 

Doručak. Danas ćemo imati dan za potpuni predah. Moguć slobodan dan u za kupanje, vlastite sadržaje te uživanje u odmoru. Noćenje.

6. dan: PASIKUDAH - PERADENIYA – KANDY

Doručak. Danas se vraćamo u unutrašnjost, gdje ćemo prvo posjetiti Kraljevski botanički vrt u Peradeniyi, s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca, te također staništu mnogobrojnih endemskih vrsta. Vrtovi Peradeniya nalaze se  uz obale rijeke Mahaweli nedaleko grada, a čija sadnja je započela još u 14. stoljeću. U to doba služili su kao šetalište samo kraljevima i dvorjanima. Kasnije su se širili, dodavane su nove površine, a današnji oblik imaju iz perioda britanske vladavine. U vrtovima je pet drvoreda palmi koje uljepšavaju šetališta, a najstariji i s najvišim palmama je Kraljevska avenija zasađena 1905.god. Posjetiteljima je najzanimljiviji dio s ljekovitim i začinskim biljem te velik broj raznih vrsta orhideja. Potom slijedi odlazak u Kandy koji je jedan od najslikovitijih gradova na Šri Lanki koji leži usred brda. Kandy je glavni grad središnje provincije, te je ujedno i administrativno i vjersko središte, te je ujedno i drugi najveći grad u državi, a njegova satelitska sela su središte otočne zanatske industrije, dok su lokalni tradicionalni plesovi najspektakularniji u zemlji. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih sinhaleških kraljeva te se u njemu nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, s obzirom na to da se prema predaji ovdje čuva Budin zub. Mi ćemo posjetiti ovaj hram, te saznati priču kako je Budin zub uopće došao na ovu lokaciju. Potom ćemo se upoznati sa spektakularnim lokalnim plesovima u jednoj od obližnjih plesnih hala. Potom odlazimo prema našem hotelu. Prijava u hotel. Imati ćemo slobodno večer u Kandy koju možete iskoristiti za šetnju jezerom te uživanje u centru ovoga grada. Noćenje.

7. dan: KANDY - TVORNICA ČAJA - SLAPOVI RAMBODA -  NUWARA ELIYA

Doručak. Nakon doručka krećemo prema brdovitom području čuvenom po uzgoju najkvalitetnijeg čaja. Impresionirati će vas uske vijugave ceste kroz čudesno zelena brda prekrivena grmovima čaja. Ovo popularno planinsko turističko odredište nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje nadmorske visine preko 1.800 m, svježe klime, idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama uokolo. Nakon obilaska vožnja kroz prekrasne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi s planinskim vrhuncima u daljini na putu u Nuwara Eliyu. Prvo ćemo imati zaustavljanje kod 109 metara visokih slapova Ramboda koje formira rijeka Panna Oya. Nakon ovog spektakularnog prirodnog fenomena, idemo prema tvornici/plantaži čaja. Dolazak na plantažu čaja Ramboda gdje će vam se pružiti nesvakidašnja prilika da zajedno s beračima berete čaj na obroncima. Posjetitelji dobiju lokalnu odjeću, sari za žene, a sarong za muškarce te košaru u koju se skuplja lišće. Iskusni berači u pratnji pokazati će vam koji se listovi ubiru, a koji ostavljaju i nakon malo poduke berba može početi. Na plantaži ćete saznati sve o povijesti uzgoja čaja u ovim krajevima, vrstama i preradi, a naravno da ćete i kušati odabrane vrste na kraju.  Potom slijedi odlazak u grad Nuwara Eliya te smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

8. dan: NUWARA ELYIA - ELLA – YALA SAFARI - MIRISSA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazimo na željeznički stanicu i ukrcavamo se na vlak za Ellu. Slijedi vožnja kroz čudesne krajolike. Neobično selo prošarano bujnim plantažama zelenog čaja, Ella, rajsko je prebivalište za ljubitelje prirode i one koji traže mir. Po dolasku kraći obilazak grada, te slijedi izlet u nacionalni park Yala, gdje ćemo doživjeti Jeep safari. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Sa 97.800 hektara to je ujedno i drugi najveći nacionalni park Šri Lanke. Nalazi se u jugoistočnom kutu otoka. Poznat je po populaciji slonova, leoparda, medvjeda, krokodila i divljih svinja. Nedavno je park stekao i svjetsku slavu s obzirom na to da je Discovery Channel prezentirao emisije u kojima park prezentira kao onaj sa najvećom svjetskom populacijom leoparda.  Park je također poznat po svojih 130 vrsta ptica. ukoliko bude sreće, ovdje možemo susresti medvjede, bivole ili slonove u di. ljini. Slijedi vožnja parkom u džipovima te upoznavanje sa ovom prekrasnom prirodom. Nakon safarija idemo zajedno na mjesto gdje ćemo imati ručak ( Doplata ) Potom krećemo prema južnoj obali Šri Lanke, poznatu po brojnim ljetovalištima. Ove su lokacije poznate po plažama sa kornjačama. Naša destinacija je Mirissa. Dolazak u Mirissu u kasnim popodnevnim satima. Upravo ovdje se nalazi prema mnogima najljepša plaža Šri Lanke a vi ćete biti smješteni vrlo blizu nje. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

9. dan: MIRISSA – FARMA KOBRI – GALLE - MIRISSA

Doručak. Danas imamo izlet u kojem ćemo posjetiti obližnju farmu Kobri gdje ćemo imati bliske ( Ne prebliske, susret s kobrama je opcionalan s obzirom na to da životinje možda ne izađu iz staništa, ali ćemo naučiti sve o njima ) susrete sa ovom veličanstvenom životinjom. Nakon toga idemo u obližnji grad Galle, gradić na jugu otoka koji obiluje mnogim nizozemskim spomenicima i svoju slavu duguje luci izgrađenoj u kolonijalno doba. Do rasta Colomba, Galle je bio glavna luka na otoku. Po dolasku, vidjeti ćemo utvrdu iz 1663. godine koju su izgradili nizozemski kolonizatori. Sama utvrda je danas pod zaštitom UNESC-a te je primjer najutvrđenijeg kolonijalnog grada na području cijele Jugoistočne Azije. U gradu su i danas vidljivi utjecaji portugalske, nizozemske i britanske kolonizacije, a grad je poznat po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Galle se također može pohvaliti brojnim rukotvorinama, kao što su izrada posuđa od srebra i zlata, bjelokosti, ebanovine kao vražje maske te predmeta od keramike. Najbolji način za istraživanje kolonijalnog grada je pješice. Slijedi razgled grada uz pratnju vodiča: Toranj sa satom – zidine i bastioni iz nizozemskog doba – stari zatvor – spremište baruta – bastioni Neptun i Triton – Svjetionik Galle – džamija Meran – Ulica Pedlar – britanska crkva Svih Svetih – Nizozemska Crkva – najstariji kolonijalni hotel u gradu, Amangalla. Potom ćemo imati slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira te posjet jednom od muzeja kao što su Pomorski Muzej ili Nacionali muzej u Galle. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe na dogovorenom mjestu, te povratak u Mirissu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: MIRISSA - AMBALANGODA – RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA - NEGOMBO

Doručak. Odjava iz hotela te polazak iz hotela u jutarnjim satima. Vraćamo se u smjeru Colomba, točnije u smjeru aerodrome. Današnji razgled započinjemo putovanjem u mjesto Ambalangoda, gdje se nalazi tradicionalni muzej maski. Gradić je poznat upravo po ručno izrađenim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Ovaj muzej, sa svojim nadahnutim slikama i objašnjenjima na engleskom jeziku daje zanimljiv uvid u svijet tradicionalnih šrilankanskih maski te značenja koja stoje iza njih. Slijedi posjet muzeju ( Ulaznica uključena ). Naravno, postoje dvije vrste maski. Prve su one izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama, koje više-manje prodaju isključivo za turiste, te one koje su napravljene prirodnim bojama, a iako djeluju starije, ujedno su i originalnije. Potom idemo do rijeke Madu, gdje ćemo uživati u vožnji brodom ( Ulaznica uključena ). Vožnja brodom trajat će gotovo 1,5 – 2 sata uz prekrasne prizore prirode, te potencijalni susret sa nekom od mnogobrojnih životinjskih vrsta, kao što su gušteri monitor, veliki broj ptica. Putem ćemo stati i na otoku gdje se proizvodi cimet te saznati tajne zašto je ovaj otok poznat upravo po proizvodnji ovog začina. Potom slijedi odlazak do utočišta za kornjače na plaži Bentota. Na ovoj plaži čak 5 ugroženih vrsta slobodno polaže svoja jajašca prije puštanja na slobodu, uz budno oko domaćina. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Ova lokacija je obavezna destinacije za sve ljubitelje životinja. Vidjet ćemo kornjače koje se čuvaju u utočištu u slučaju da su ozlijeđene, ili su premlade za puštanje u divljinu. Kada ozdrave ili dosegnu određenu dob, njihovi čuvari ih puštaju u divljinu. Potom slijedi odlazak u smjeru grada Negomba, gdje se nalazi aerodrom. Prijava u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

11. dan: NEGOMBO/COLOMBO – ISTANBUL

Doručak ili Lunch Box. Ovisno o vremenu leta, transfer prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let za Istanbul.  Nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u jutarnjim ili popodnevnim satima. Kraj programa.
***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 


Fotografije & video

01


12

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, zlatna plaža

Peradeniya, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-Kraljevski botanički vrt Peradeniya, jedan od najljepših azijskih botaničkih vrtova

ribari na Šri Lanci, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, ribari

pogled na Sigiriyu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pogled na Sigiriyu sa stijene Pidurangala

botanički vrt, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka-prekrasan tropski botanički vrt

rijeka Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pješčana plaža Šri Lanke, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, pješčana plaža

Kandy, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka- jezero Kandy središtu istoimenog grada, poznatom središtu umjetnosti i kulture

Madu Ganga, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, rijeka Madu Ganga

Pinnawala, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Pinnawala-utočište za slonove osnovano 1975.

Galle, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Šri Lanka, Galle - bijeli svjetionik

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

23.08.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.490 €

1.540 €

Pristojbe zračnih luka (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte) - 400 €

23.08. - 02.09.2024. - GARANTIRANI POLAZAK!

HOTELI 3/4*

EUR

HRK

FIRST MINUTE CIJENA

1.490

11.226,41

REDOVNA CIJENA

1.540

11.603,13

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)

400

3.013,80

UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)

1.890

14.240,21

NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)

390

2.938,46

NADOPLATA ZA POLUPANSION
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)

120

904,14

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratnu zrakoplovnu kartu ekonomske klase na relaciji Zagreb – Istanbul – Colombo – Istanbul – Zagreb
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • Hrvatskog pratitelja na putovanju
 • Lokalnog vodiča na svim izletima
 • 9 noćenja u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 1 noćenje u hotelu na području Colomba u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 1 noćenje u hotelu u  Dambulli u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 2 noćenja u hotelu u Pasikhudi u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 1 noćenje u hotelu u Kandy u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 1 noćenje u hotelu u Nuwara Eliya u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 2 noćenja u hotelu u Mirissi u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • 1 noćenje u hotelu na području Negomba u hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • Transfer Aerodrom - Hotel  - Aerodrom
 • Ulaznica za utočište slonova u Pinnawalli
 • Ulaznica za arheološki lokalitet Sigirya
 • Ulaznica za arheološki park Pollonaruwa
 • Ulaznica za hram u Dambulli
 • Ulaznica za botaničke vrtove u Peradenyi
 • Ulaznica za Hram zuba u Kandyu
 • Ulaznica za Tvornicu čaja u Nuwara Eliya
 • Jepp safari u nacionalnom parku Yala
 • Ulaznicu za muzej maski u Ambalangodi
 • Krstarenje brodom rijekom Madu
 • Ulaznica za farmu kobri
 • Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 400 € / 3.013,80 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 390 € / 2.938,46 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Napojnicu za lokalne vodiče i vozača
 • Vizu za Šri Lanku
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osobnu potrošnju

Doplate i popusti:

POPUSTI I DOPLATE

 • Popust na treću osobu u sobi: 50 € / 376,73 kn
 • Doplata za polupansion ( 8 ili 9 večera ): 120 € / 904,14 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)

Informacije:

PREDVIĐENI HOTELI

PEGASUS REEF HOTEL 4* WATTALA

Hotel je udaljen 12 km od grada Colomba i samo 200m od plažeHelakanda. Posjeduje otvoreni bazen. Klimatizirane sobe su opremljene kabelskom TV-om, minibarom i sefom u sobi. Svaka smještajna jedinica ima privatni balkon kako bi gosti mogli uživati u pogledu na okolinu. U objektu je potpuno opremljen fitness centar i teniski teren na licu mjesta. Restoran Rasaketha poslužuje raznolik izbor međunarodnih jela.

SIGIRIANA RESORT BY THILANKA 4* DABMULLA

Hotel sa svojim prostranim zemljištem i prirodnim okruženjem, gosti ovdje mogu pronaći miran bijeg od užurbane svakodnevice. Objekt nudi vanjski bazen. Smještajne jedinice hotela imaju šarene murale i privatne balkone s pogledom na okolicu. Opremljene su DVD playerom, sefom i besplatnom kavom/čajem. Odmaralište je udaljeno 25 minuta hoda od špiljskog hrama Dambulla i 30 minuta vožnje od stijene Sigiriya.

AMAYA BEACH 4* PASIKUDAH

Odmaralište nudi prostrane sobe i apartmane s privatnim balkonima i besplatnim pristupom internetu Wi-Fi. Dostupni su spa, fitness centar i restoran. Smještajne jedinice su klimatizirane i opremljene TV-om ravnog ekrana sa SAT programima, sefom i minibarom. Na raspolaganju su prostorija za sjedenje i vlastita kupaonica s kadom, tušem, sušilom za kosu.

THILANKA HOTEL 4* KANDY

Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kandya i okružena je prirodnim ljepotama planine hunnasgiriya i prirodnog rezervata Udawattaekelle. Klimatizirane sobe za goste imaju privatni balkon s pogledom na jezero Kandy i šumu Udawattekelle. Sve sobe sadrže radni stol, pribor za pripremu čaja/kave i TV ravnog ekrana s kabelskim programima. Gosti mogu uživati u plivanju u vanjskom bazenu ili posjetiti trgovine na licu mjesta. Restoran poslužuje jela za doručak na bazi švedskog stola.

GALWAY HEIGHTS HOTEL 4* NUWARA ELIYA

Hotel se nalazi u Nuwara Eliyi, 2,5 km od jezera Gregory, a nudi gostima smještaj s besplatnim biciklima, vrtom i zajedničkim salonom. Smještajne jedinice su opremljene prostorijom za sjedenje, TV-om ravnog ekrana sa SAT programima, sefom i vlastitom kupaonicom s bideom i sušilom za kosu. Neke jedinice imaju pogled na planine, a svaka soba je opremljena aparatom za kavu. Hotelski restoran poslužuje jela iz američke, kineske i francuske kuhinje. Botanički vrt Hakgala je udaljen 7,1 km od hotela.

PARADISE BEACH CLUB 3* MIRISSA

Paradise Beach Club posjeduje vanjski bazen okrenut prema plaži sa SPA bazenom okruženim palmama i ležaljkama. Svojim gostima nudi smještaj s besplatnim pristupom internetu Wi-Fi. Smještajne jedinice imaju terasu ili balkon, TV sa SAT programima, prostorijom za sjedenje i blagovaonicu. Vlastita kupaonica uključuje kadu ili tuš, sušilo za kosu.

REGENTA ARIE LAGOON 4* NEGOMBO

Hotel posjeduje dva bazena, od kojih je jedan s beskonačnim rubom, ekskluzivni vinski bar, tri specijalizirana restorana, wellness spa centar, dvoranu za vježbanje i namjensku prostoriju za čuvanje/igranje djece pod nadzorom s igraćim stanicama i video igrama. Smještajne jedinice su klimatizirane i opremljene TV-om ravnog ekrana s kabelskim programima. Pojedine sobe imaju prostoriju za sjedenje gdje se gosti mogu opustiti. Neke sobe imaju pogled na more ili bazen. 

RED LETENJA - podložan promjeni

Datum leta

TK - Turkish Airlines

Odlazna destinacija

Dolazna destinacija

VRIJEME LETA

Broj leta

23.08.2024.

TK 1054

ZAG - Zagreb

IST - Istanbul

08:50

12:00

23.08.2024.

TK 730

IST - Istanbul

CMB - Colombo

18:35

05:25

02.09.2024.

TK 731

CMB - Colombo

IST - Istanbul

06:55

12:45

02.09.2024.

TK 1055

IST - Istanbul

ZAG - Zagreb

18:35

19:40

 

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Putne isprave: Za putovanje u Šri Lanku, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. također je potrebna i VIZA.
 • VIZA: potrebna
  • Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 50 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije:  70 € / 527,41 kn
   Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. PREPORUČAMO ISHOĐENJE VIZE UNAPRIJED.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 15 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik: Turkish Airlines

KORISNE INFORMACIJE

 • Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
 • Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
 • Površina: 65.610 km2
 • Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
 • Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
 • Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
 • Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
 • Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
 • Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
 • Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
 • Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
 • Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
 • Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
 • Pozivni broj zemlje: +94
 • Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
 • Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter