Mondotravel

O putovanju:

Kada:

27.10.2024.

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan,    ZAGREB – ISTANBUL – KAPADOKIJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu s voditeljem putovanja u 07:00hte prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 09:15h. Po dolasku u Istanbul u 13:30h nastavak putovanja za Kayseri na liniji TK2014 u 16:10h. Dolazak u Kayseri u 17:40 h te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan,    FAKULTATIVNI IZLET LET BALONOM, KAPADOKIJA DOLINA REDOVNIKA - DOLINA DEVRENT - AVANOS - GOREME - DOLINA LJUBAVI - UCHISAR

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu/ovisno o vremenskim uvijetima). Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije tri vulkana (Erciyes, Hasan i Güllü) prije otprilike 30 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Oba dana boravka ovdje uživat ćemo u pogledu na vilinske dimnjake i neobične stijene koje je prvo priroda oblikovala, a onda čovjek sebi prilagodio, što cijelu ovu regiju čini zaista posebnom i bajkovitom. Obilazak lokacije Göreme, fantastičnog muzeja na otvorenom, koji je smješten među stijenama. Ovdje se na jednom mjestu nalazi veliki broj manjih i većih crkvi, samostani i blagavaonice redovnika nastalih u bizantskom periodu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa s najvišom točkom u Kapadokiji, kao i grada Avanosa, poznatog po proizvodnji keramike. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

3. dan,    DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU ili KAYMAKLI – UCHISAR 

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu ili Kaymakli,  podzemni grad u katovima ispod zemlje u kojem su kršćani pronalazili utiočište. Odlazak do Uçhisara, mjesta u blizini Göremea, najpoznatijeg po utvrdi uklesanoj u stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nastavljamo do platoa sa kojeg se pruža lijep pogled na Dolinu golubova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

4. dan, KYSERI - ISTANBUL 

Doručak, oddjava iz hotela te odlazak do zračne luke Kyseri. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul. Po slijetanju u Istanbul, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

5. dan,     ISTANBUL- FAKULTATIVNI IZLET STARI DIO GRADA 

Nakon doručka, fakultativno odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu, Aja Sofija ( ulaznica uz doplatu)  - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena (ulaz uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači ( ulaznica uz doplatu) – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

6. dan,     ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET –KRSTARENJE BOSPOROM ) – ZAGREB 

Doručak. Predlažemo odlazak na koji uključuje krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.


Fotografije & video

01


13

Turska, Kapadokija- let balonom jeTOP doživljaj

Let balonom u Kapadokiji, Putovanje Kapadokija, mondo travel

Turska, Kapadokija- let balonom jeTOP doživljaj

Kapadokija, Nazar, putovanje sa pratiteljem, vođene ture, garantirani polasci

Kapadokija, Nazar (boncuğu u Turskoj), ogrlica u obliku oka koje štite od zla

Kapadokija, dolina Ihlara, putovanja sa pratiteljem, garantirani polasci, vođene ture

Kapadokija, Dolina Ihlara, najpoznatija dolina u Turskoj za planinarske izlete

Kapadokija, mondo travel, kružna tura

Turska, Kapadokija, Pogled na dvorac Uchisar

Putovanje u Kapadokiju, mondo travel, garantirani polasci

Kapadokija, vrčevi

Kapadokija, mondo travel, kružna tura

Turska, Kapadokija - regija vilinskih dimnjaka i podzemnih gradova

ples derviša

Turska, ples derviša

europska putovanja, putovanje zrakoplovom, grupna putovanja

Istanbul, Balat, "ulica kišobrana"

Garantirani polazak, europska putovanja, Mondo travel

Istanbul, panorama grada

istanbul, Blue Mosque

istanbul, Blue Mosque

Garantirani polazak, europska putovanja, Mondo travel

Istanbul, svakako preporučamo probati fantastične turske slatke delicije

europska putovanja, putovanje u Istanbul , strma ulica

Istanbul, strma ulica u Balatu

Četvrt Balat, kavana, grupna putovanja

Istanbul, kavana u četvrti Balat

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

27.10.2024.

Garantirano

POSEBNA PONUDA

ULTRA FIRST MINUTE

990 €

1.150 €

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA
(U IZNOSU 235 € )

 

ULTRA FIRST MINUTE

FIRST MINUTE EUR

REDOVNA EUR

27.10.-01.11.

990 EUR

1.050 EUR

1.150 EUR

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri-Istanbul, Istanbul-Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture i 2 noćenja s doručkom u Istanbulu; 
 • 3 noćenja u BURCU KAYA HOTELU 4**** Hotelu na bazi polupansiona  
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4**** u Istanbulu
 • Lokalnog vodiča za vrijeme cijelog putovanja u Kapadokiji
 • prijevoz autobusom za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju 
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi – OBAVEZNA DOPLATA plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 150 EUR
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 100 EUR
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT

Fakultativni izleti/ulaznice:

 • ulaznice za lokalitete u Kapadokiji  koji se prema programu posjećuju- Kaymakli Underground City, Goreme Open Air Museum  - 35 EUR (OBAVEZNO plaćanje prilikom rezervacije)
 • Turska noć u Kapadokiji: 50 EUR (povratni transfer, show, piće (1 vino ili pivo)
 • Let balonom iznad Kapadokije: cca 300 EUR  (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)  -  točna informacija cca 2 tjedna prije polaska – cijene određuju lokalni dobavljači ovisno o ponudi i potražnji te agencija nažalost nema utjecaja na formiranje istih. Let balonom je ovisan o vremenskim uvjetima!
 • Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u  Topkapi palaču s haremom, obilazak  džamije Sulejmana Veličanstvenog,  uz korištenje slušalica te  uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 65 EUR (minimum prijavljenih putnika 15)
 • Poludnevni izlet koji uključuje krstarenje Bosporom i lokalnog vodiča: 55 EUR (minimum 15 prijavljenih putnika)

Informacije:

Red letenja:

TK1054 27OCT  ZAGIST  0915 1330
TK2014 27OCT  ISTASR   1610 1740
TK2017 30OCT  ASRIST   1205 1345 
TK1055 01NOV  ISTZAG   1900 1905 

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.
Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Sve informacije o preporukama za putovanja i  mogućnostima ulaska u Tursku službenim stranicama MVEP-a .
*prilikom rezervacije molimo da dostavite kopiju putovnica

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter