Mondotravel

O putovanju:

Kada:

27.03.2023. | 03.04.2023. | 17.04.2023. | 24.04.2023. | 01.05.2023. | 08.05.2023.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: dolazak u Istanbul
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. *Let na direktnom letu Zagreb - Istanbul. Po dolasku u zračnu luku Istanbul slijedi transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola 
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je 1453., nakon pada Carigrada, pretvorena je u džamiju. Od 1934.,služila je kao poznati muzej te je 2020. ponovno proglašena džamijom. Za kraj dana uživat ćemo u šetnji kroz orijentalne mirise i boje koje nam pruža egipatski bazar, poznatiji kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Večera i noćenje na području Istanbula.

3. dan: Istanbul - fascinantna plovidba po Bosporu – Bursa
Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Burse.

4. dan: Pergamon – Kušadasi
Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale nakon čega dolazimo u Pergamon. Tamo nas, između ostalog, očekuje Akropola i najstrmiji teatar antike, kao i temelji oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kušadasiju preko Izmira. Smještaj u hotel, večera, noćenje na području Kušadasija.

5. dan: Efez – Pamukkale
Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis – Antalija
Danas posjećujete ostatke raskošnog grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika gorja Taurus natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Antalije (Belek/Side).

7. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran
Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

8.dan: Povratak kući
Doručak. Sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi let za Zagreb.

Napomena: Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Mjesta koja ćete vidjeti/posjetiti:
Istanbul je istinski svjetski grad, grad koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Odlikuje ga očaravajući spoj istočne i zapadne kulture. Smješten je na izvanrednoj lokaciji, okružen vodom koja uskim prolazom od Bospora i mirnim morem Marmare odvaja Europu od Azije. Ovaj grad je bio središte triju carstva, poznat pod nazivima Bizant, Konstantinopol i današnji Istanbul. Svaki dio povijesti ostavio je svoj trag u obliku fantastičnih palača, dvoraca, džamija, crkvi i spomenika.
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta, Bospor dijeli grad na europski i azijski dio. Uživajte u prekrasnoj vožnji po Bosporu s brodom koji plovi sa jedne strane na drugu, kako bi pokazao najbolje od svake strane. Europska strana Istanbula, također je podijeljena u dva dijela, Zlatni rog ili Haliç, koji dijeli povijesni dio starog grada Istanbula - područja Sultanahmet i Laleli, od modernog grada. Najpoznatija mjesta u Istanbulu za posjetiti su: Plava džamija, Aya Sofya (Hagia Sophia), Topkapi Sarayi (palača) i Kapalı Çarşı (Kapali čaršiija) i sve se nalaze na udaljenosti od 30 minuta hoda. U srcu suvremenog Istanbula, nalazi se Taksim trg sa okolnim ulicama. Ovdje se nalazi bogat izbor restorana i opuštajućih barova. 
Pergamon je antički grad iznad doline Bakirçay u sjeverozapadnom dijelu Male Azije, nedaleko od današnje Bergame u Turskoj. Za vrijeme helenizma bio je razvijeno utvrđeno središte Pergamske države dinastije Atalida i središte znanja antičkog svijeta.
Kušadasi je jedano od najvećih svjetskih ljetovališta i mjesto na kojem se zadržavaju veliki brodovi za krstarenje u Turskoj. U svojoj ponudi nudi velike plaže, odličan shopping i izuzetan noćni život. Okružen je jednim od najljepših nacionalnih parkova Turske, uključujući Kalamaki nacionalni park, koji se nalazi na poluotoku Dilek, oko 30 km prema jugu.
Kuşadası je dobra polazna točka za one koji žele posjetiti Efez koji je udaljen oko 30 minuta vožnje.
Efez je antički grad na zapadnoj obali Male Azije, na mjestu gdje je nekad bilo ušće rijeke Kaistros, u današnjoj Turskoj. Drevni Efez je izvanredan primjer rimskog lučkog grada s morskim kanalom i donjom lukom, zbog čega je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji 2015. god. Slovio je za jednog od najljepših antičkih gradova na svijetu. Iskapanja su otkrila velike spomenike iz vremena Rimskog Carstva, uključujući zdanja kao što je Celsiusova knjižnicu ,Veliko kazalište, agora, kupatila, mramorna cesta Arkadijana te hram Artemide.
Pamukkale doslovno znači "pamučni dvorac" i jedno od najimpresivnih prirodnih čuda Turske. Sastoji se od niza sedrenih bijelih terasa kaskadno nizanih niz litice, koje se protežu gotovo 200 metara u visinu. Tvrde, bijele mineralne depozite, koje iz daljine podsjećaju na snijeg, su uzrokovane visokim sastavom mineralne prirodne izvorske vode koja teče niz liticu i koja se skuplja u toplim bazenima na terasama. Pamukkale su popularna turistička atrakcija sa strogim uspostavljenim pravilima kako bi se sačuvale njene ljepote, uključujući činjenicu da posjetitelji nemaju mogućnost šetanja po terasama.
Hierapolis, antički grad koji se proteže iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Danas možete posjetiti ostatke ovog veličanstvenog grada i vidjeti dobro očuvanom kazalište, drevne ruševine rimskih termi, ostatke Apolonova hrama...
Antalija, grad se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Ono što najviše privlači iz godine u godinu nove posjetitelje ovog mjesta jesu čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici: Stara gradska jezgra Kaleici i jedan od najsačuvanijih kulturnih ostavština Hadrianova vrata, izgrađena još 130 pr. Kr. Centar starog grada je rimsko pristanište, sada preuređen u marinu, oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na mediteranskom moru turističko je i kulturno središte regije.


Fotografije & video

01


14

Istanbul -grad na dva kontinenta

Istanbul putovanje avionom, garantirano putovanje

Istanbul -grad na dva kontinenta

dolmabahce palaca, puttovanje zrakoplovom u Istanbul

Istanbul - Dolmabahce palača

Kapadokija, mondo travel, kružna tura

Turska, Efez, kuća Djevice Marije - mjesto hodoščašća

Efez, Turska, mondo travel

Turska, Efez - najveće arheološko nalazište na području Mala Azija

čaj, istanbul, mondo travel

Istanbul, pauza za čaj

Istanbul zrakoplovom, mondo travel

Istanbul, Turski tradicionalni slatkiši

grand bazar, istanbul, mondo travel

Istanbul, Grand bazar

hagia sophia, putovanje zrakoplovom u istanbul

Istanbul, Hagia sophia

Plava Džamija, putovanje zrakoplovom u Istanbul

Istanbul Plava džamija

sulejmanija, Istanbul, mondo travel

Istanbul, Sulejmanija

Istanbul zrakoplovom, mondo travel

Istanbul, ulaz u Topkapi palaču

Turska, Istanbul, ružičnjak ispred Bagdadskog kioska u Topkapi palaći, garantirani polasci,

Istanbul-Topkapi palača- Ružičnjak s fontanom ispred Bagdadskog kioska

hagia sophia, putovanje zrakoplovom u istanbul

Istanbul, Hagia sophia

Egipatska tržnica, Istanbul, mondo travel

Istanbul, Egipatska tržnica

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

27.03.2023.

POSEBNA PONUDA

Posebna ponuda -50% za suputnika 324,50 € 2444,95 kn

649 € / 4,889.90 kn

prije 729 € / 5,492.65 kn

uključene zrakoplovne pristojbe
pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

03.04.2023.

POSEBNA PONUDA

Posebna ponuda -50% za suputnika 334,50 € 2.520,29 kn

669 € / 5,040.58 kn

prije 749 € / 5,643.34 kn

uključene zrakoplovne pristojbe
pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

17.04.2023.

LAST MINUTE

576.41 € / 4,342.96 kn

prije 656.41 € / 4,945.72 kn

pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

24.04.2023.

LAST MINUTE

586.41 € / 4,418.31 kn

prije 666.41 € / 5,021.07 kn

pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

01.05.2023.

LAST MINUTE

586.41 € / 4,418.31 kn

prije 666.41 € / 5,021.07 kn

pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

08.05.2023.

LAST MINUTE

586.41 € / 4,418.31 kn

prije 666.41 € / 5,021.07 kn

pristojbe zračnih luka - 132.59 € / 999 kn

POSEBNA PONUDA na polascima: 13.3., 20.3., 27.3., 3.4.2023.

 • -50% za suputnika,
 • Cijena sa uključenim zrakoplovnim pristojbama

Datum

13.03-20.03.2023.

 

20.03.-27.03.2023.

 

27.03.-03.04.2023.

 

03.04.-10.04.2023.

 

Redovna cijena

689

5.191,27, kn

709

5.341,96 kn

729

5.492,65 kn

749

5.643,34 kn

LM cijena

609 €

4.588,51 kn

629 €

4.739, 20kn

649 €

4.889,90 kn

669 €

5.040,58 kn

Posebna ponuda -50% za suputnika

304,50€

2.294,26 kn

314,50 €

2.369,60 kn

324,50 €

2444,95 kn

 

334,50 €

2.520,29 kn

•    Cijena u kn po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.
•    Napomena u slučaju  trokrevetne sobe popust posebna ponuda se primjenjuje samo na jednog putnika.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • *Povratni let Zagreb – Istanbul i Antalija -Zagreb u ekonomskoj klasi (na nekim polascima moguća promjena letova na charter let Zagreb -Antalija s unutarnjim letom Antalija – Istanbul)
 • Asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija
 • 7 noćenja hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x popupansion (7x doručak i 7x večera)
 • Uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Aja Sofija, Ulu džamija i Koza Han, Pergamon/Akropolis 
 • Pamukkale/HierapolisPrijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič
 • Priprema, organizacija i jamčevno osiguranje

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 999,00 kn (132,59 €)
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo) 
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete 
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 
 • roškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...) 

 

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi: 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 1.205,52 kn (160 €)
 • Pristojbe zračnih luka 999,00 kn (132,59 €) po osobi

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji: 

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Fascinantna vožnja po Bosporu: cca.30€ po osobi
 • Topkapi Palača: cca. 25€ po osobi
 • Istanbul by night: cca 20€ po osobi
 • Kuća Djevice Marije : cca 20 € po osobi
 • Turska večer: cca.45 € po osobi
 • Hamam (turska kupelj): cca.35 € po osobi
  *Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Informacije:

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

S obzirom da se radi o polascima  tek u proljeće 2023. molimo da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 2 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 35 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije .
Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter