Mondotravel

26.06.2020.

šarene ribe u Crvenom moru, putovanje Egipat, ljetovanje, mondo travel, garantirani polasci

Zašto Hurghada?

Egipat – bunar nepoznate dubine.

Zašto posjetiti? Hurghada putovanje.

Putnici se već stoljećima dive velikim piramidama Egipta; u zadnje vrijeme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživjeti i otkriti mnogo više – ne samo povijesne, već i prirodne i kulturne znamenitosti. Primjećujemo da se većina putnika nakon prvog posjeta u Egipat želi vratiti baš zbog toga što su otkrili brojna nova lica te arapske države. Kada upoznaju povijesnu riznicu, žele vidjeti i doživjeti i pustolovine u izuzetnoj prirodi pustinje i oaza te iskusiti raznolikost gradova ili proživjeti odmor u prekrasnim hotelima uz Crveno more i upoznati njegov nevjerojatno bogat podvodni svijet koji iznenađuje i najveće poznavatelje. Poslušali smo vas i obogatili našu ponudu odmora uz Crveno more, osobito za one koji u Egipat putuju prvi put, za one koji žele nadograditi svoja znanja o toj zemlji kao i one koji uživaju u povijesti; za ljubitelje mira, boja ali i uzbudljivosti pustinje, za sve željne pustolovina ali i one koji bi samo ljenčarili uz obalu, kao i sve koji ne mogu bez aktivnosti i iznenađenja. U tome nam pomažu ankete koje ispunjavaju gosti te iskustva i prijedlozi vodiča. Svoje programe tako neprestano usavršavamo i dopunjujemo. Ne pratimo trendove, već ih stvaramo. Neka vaše otkrivanje Egipta nikada ne završi!

Pozivamo vas u Egipat

    zbog toploga mora tijekom cijele godine i prekrasnog podvodnog svijeta, 250 koraljnih grebena i 1000 vrsta riba
    jer možete uživati u golfu na igralištima na području Hurgade (El Gouna, Makadi Bay i Soma Bay) i Sharm El Sheikha
    zbog spoja raskošne udobnosti hotela i arapskog meteža, uključujući i vodenu lulu (»šišu«) i beskonačna cjenkanja oko cijene suvenira
    jer je blizu Europe, ali istodobno i povijesnih znamenitosti koje će odmor učiniti zanimljivim
    jer možete uživati u jahanju deva u pratnji beduina
    jer izvan turističkih ruta možete doživjeti pravi Egipat

Najznačajnije zone

Hurgada

Hurgada se nalazi otprilike 430 km južno od Sueza, na području gdje se morski tjesnac širi u Crveno more; to je destinacija s lijepim pješčanim plažama, toplim morem i kvalitetnim hotelima koja se u novije vrijeme jako razvila, iako je uspjela sačuvati svoju izvornost. Tako možete posjetiti središte grada s tipičnom arapskom vrevom i prepustiti se beskonačnim cjenkanjima oko cijene suvenira, a možete sve to i promatrati iz obližnje kavane. Hurgada je idealno mjesto za odmor obitelji, ali i za sve koji će rado roniti i otkrivati prelijep podvodni svijet prepun šarenih koralja i egzotičnih riba. U Hurgadi se tijekom cijele godine može kupati u moru. Iza zbijenog naselja svjetlucaju pješčane dine. Zalazi sunca i romantika pod zvjezdanim nebom pobrinut će se za nezaboravne pustinjske doživljaje.

El Gouna

Počeci razvoja ovog odmarališta vezani su uz potragu za najljepšim mjestom pod suncem, gdje je prije otprilike dva desetljeća Samih Sawiris, jedan od najbogatijih Egipćana, želio sagraditi kuću i mol za vezivanje čamca. Pronašao ga je sjeverno od Hurgade, u kraju gdje je azurna boja mora okružena planinama očarala i njegova prijatelja." Egipatska Venecija", koja je samo 22 km udaljena od Hurgade, razvila se u jedno od najekskluzivnijih i najmondenijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora, gdje najbogatiji Egipćani imaju svoje ljetnikovce i raskošne vile. Svoje su hotele izgradili i poznati svjetski lanci. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja povijesnih, arheoloških i kulturnih riznica Egipta. U El Gouni su i dobri restorani i trgovine, pravi bazar, kavane, diskoteke i galerije te moderna marina.

Makadi Bay

Noviji, prelijepo uređen raj za odmor uz Crveno more, s koraljnim grebenom, kvalitetnim turističkim objektima, bogatim izborom sportskih aktivnosti i gastronomskih užitaka u brojnim restoranima, jamstvo je bezbrižnog odmora. Središnji dio čini Souk Makadi s restoranima, wellness ponudom, igraonicama, ljekarnom, bankom i trgovinama. Morski gradić poziva vas da ga otkrijete.

Soma Bay

Odmaralište s vjerojatno najljepšim plažama uz Crveno more nalazi se otprilike 40 km južno od Hurgade. Sastoji se od luksuznih hotela, igrališta za golf s 18 rupa, jednog od najvećih spa&thalasso centara, ronilačkog, surferskog i kite centra koji omogućuju spoj opuštenog odmora, uživanja i rekreacije. Osim hotela opisanih u nastavku, moguće je rezervirati smještaj u hotelima Sheraton ili Kempinski.

Photo & Video gallery

01


5

Egipat, Crveno more sa koraljnim grebenima i mnoštvom ribica

šarene ribe u Crvenom moru, putovanje Egipat, ljetovanje, mondo travel, garantirani polasci

Egipat, Crveno more sa koraljnim grebenima i mnoštvom ribica

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Egipat, Hurgada, koraljni greben sa tropskim ribama, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada, tropske ribice i koraljni greben

Egipat, Hurgada, tipični aquapark, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada- aquapark

Egipat, Hurgada, predivna pješčana plaža, putovanje zrakoplovom, ljetovanje na mediteranu

Egipat, Hurghada - predivna plaža sa palmama

more blogs

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter