Mondotravel

O putovanju:

Kada:

17.02.2025. | 23.04.2025.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina.
Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci.
U putopisnim napisima „Zlatni trokut“ je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta.
Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice.
Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem eurospkog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju.

1. dan        ZAGREB – ISTANBUL – DELHI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK1054 u 09.30h / u 13.35 na polasku u travnju. Dolazak u 13.45h / 16.50h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Delhi na liniji TR 716 u 20.35h / 20.15h. Odmor tijekom noćnog leta.

2. dan        DELHI 

Očekivano slijetanje u Delhi u 05.05h / 04.50h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, sastanak s lokalnim predstavnikom i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Doručak te odmor do poslijepodnevnog odlaska u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Jama Masjid, jedna od najvećih džamija u Indiji; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Chandni Chowk, najstarija i užurbana trgovačka zona s tržnicama na kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativne doplate za večeru u hotelu. Noćenje. 

3. dan        DELHI – AGRA (cca. 225 km, 4-5h vožnje)

Doručak te odlazak na razgled New Delhija, poznatog i kao Lutyensov Delhi, po britanskom arhitektu Sir Edwin Lutyensu koji je odigrao ključnu ulogu u projektiranju i izgradnji grada u kojem je danas sjedište indijske vlade. Vožnja pokraj   Predsjedničke rezidencije, Parlamenta i ostalih zgrada vlade; avenija Rajpath; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; zgrada Vrhovnog suda; Qutb Minar (kula pobjede), toranj od crvenog pješčenjaka koja čini dio kompleksa Qutb (UNESCO), jednog od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Slijedi polazak prema srednjovjekovnoj  Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Po dolasku, posjet vrtnom kompleksu Mehtab Bagh (Mjesečevi vrtovi Agre), jednom od posljednjih mogulskih vrtova u gradu. Savršeno je usklađen s vrtovima Taj Mahala i pruža prekrasan pogled na sami Taj s druge strane rijeke Yamuna. Uz vrt se veže legenda oko crnog Taj Mahala kojeg je moćni vladar Džahan-šah želio izgraditi za svoje posljednje počivalište. Smještj u hotel. Noćenje. 

4. dan        AGRA 

Doručak. Odlazak do veličanstvenog Taj Mahala (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi spomenuti car Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan        AGRA – FATEHPUR SIKRI – ABHANERI –  JAIPUR (cca. 260 km, 5-6h vožnje)

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Na putu ćemo se zaustaviti u Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je jedno kratko vrijeme bio mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Usputno zaustavljanje i u selu Abhaneri u kojem se nalazi Chand Baori, stepenasti bunar jedinstvene konstrukcije. Jedan je od najslikovitijih bunara takve vrste na svijetu, a dubina od oko 30 m čini ga jednim od najdubljih i najvećih bunara u Indiji. Zbog suhe klime takvi su bunari česti u ovom dijelu zemlje jer skupljaju podzemne vode i skladište je. Dolazak u Jaipur i smještaj u hotel. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje. 

6. dan        JAIPUR

Doručak. U prijepodnevnim satima odlazak do tvrđave Amber, veličanstvene radžastanske palače iz 16. stoljeća smještene u slikovitim brdima nedaleko Jaipura. Unutar njezinih neosvojivih zidova krije se prava orijentalna oaza čudesnih lukova, drevnih mozaika, fontana, vrtova... Na putu prema tvrđavi stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala - Palače vjetrova, znamenite građevine s preko 900-tinjak prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej te opservatoriju Jantar Mantar, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora. Tijekom poslijepodnevnog razgleda imat ćete priliku iskusiti i vožnju tradicionalnom rikšom. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na bollywoodsku kino predstavu u Raj Mandir, također jedan od simbola grada kojeg često nazivaju „ponosom Azije“ zbog svog Art Deco stila i raskošnog interijera. Noćenje. 

7. dan        JAIPUR – DELHI (cca. 300 km, 5-6h vožnje)

Nakon doručka uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... U poslijepodnevnim satima polazak prema Delhiju. Po dolasku, noćenje u jednom od hotela u blizini zračne luke.  

8. dan        DELHI – ISTANBUL – ZAGREB   

Odjava iz hotela, upakirani doručak. Prijevoz u zračnu luku i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu TK 717 u 06.45h / 06.30 u travnju, s dolaskom u 11.35h / 10.55h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.40h / 18.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.00h /19.30h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 


Fotografije & video

01


7

Indija - New Delhi, voće na tržnici

voće na tržnici, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija - New Delhi, voće na tržnici

India, Jaipur, palača Dzhal-Mahal

India, Jaipur, palača Dzhal-Mahal

Hawa Mahal, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Jaipur-Rajasthan, palača vjetrova Hawa Mahal

Hawa Mahal, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Jaipur-Hawa Mahal, jedan od najatraktivnijih spomenika u Indiji

Fatephur Sikri, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Fatehpur Sikri-prvi planirani grad Mogulskih vladara Indije

Taj Mahal, putovanje Indija, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Taj Mahal, UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine

Gurudwara Guru Ka Taal,putovanja zrakoplovom, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Indija, Agra-Gurudwara Guru Ka Taal, sikhsko hodočasničko mjesto

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

17.02.2025.

POSEBNA PONUDA

ULTRA FIRST MINUTE

1.470 €

1.600 €

23.04.2025.

POSEBNA PONUDA

ULTRA FIRST MINUTE

1.470 €

1.600 €

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 345 €):

Ultra first minute

1.470 €

First minute

1.535 €

Redovna cijena

1.600 €

Doplata za jednokrevetnu sobu

450 €

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Pristojbe zračnih luka od 345 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Uključen 1 komad predane prtljage do 30 kg, 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm) + 1 osobni predmet (do 4 kg, dimenzija 40x30x15 cm);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Delhiju u hotelu 5* (Vivanta Dwarka, Radisson Blu Dwarka, WelcomHotel by ITC Dwarka ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom (rana prijava u hotel računa se pod 1. noćenje);
 • Smještaj u Agri u hotelu 5* (Courtyard by Marriott, Grand Mercure, Double Tree by Hilton ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Jaipuru u hotelu 5* (Intercontinental, Hilton Jaipur, Radisson Jaipur City Center, Holiday Inn City Center ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • U Jaipuru vožnju džipom do tvrđave Amber i vožnju rikšom po gradu;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu; trošak indijske e-turističke vize od 24 €; posredovanje agencije pri ishođenju vize od 20 €; fakultativne usluge i sadržaje, kao i obroke koji nisu navedeni u programu putovanja; obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice lokalnih vodiča i vozača cca. 50 USD; osobne troškove; putno osiguranje (preporučujemo).

Doplate i popusti:

Popusti za djecu:

 • Dijete 2-5,99 godina bez ležaja (u krevetu s roditeljima): 665 €
 • Dijete 6-11,99 godina bez ležaja (u krevetu s roditeljima): 500 €
 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 105 €  

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac). Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih putnika):

 • Polupansion (7 večera u hotelima, bez pića – preporuka!): 190 € odrasli, 115 € dijete 2-11,99 godina;
 • Predstava Saga o ljubavi u Agri: 45 €  (uključeno: ulaznica - platinum kategorija/prvih 7 redova, povratni transfer, asistencija lokalnog predstavnika);
 • Bollywoodska kino predstava u Jaipuru: 20 € (uključeno: ulaznica – diamond, emeralald ili premium kategorija, povratni transfer, asistencija lokalnog predstavnika)

Viza:

 • Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.
 • Istu je moguće ishoditi osobno u Indijskoj ambasadi u Zagrebu ili online putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
 • Sve informacije oko postupka i potrebne dokumentacije dostupne su na spomenutoj poveznici ili internetskim stranicama ambasade https://www.indianembassyzagreb.gov.in/page/visa/
 • Cijena online e-turističke vize do 30 dana boravka iznosi 24 €.
 • GO putnička agencija može posredovati pri ishođenju online vize uz naknadu od 20 €.
 • Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

 

Informacije:

Red letenja:

Polazak 17.2.:

 • TK1054 17FEB  ZAGREB     ISTANBUL   09:30 13:45
 • TK 716   17FEB  ISTANBUL  DELHI          20:35 05:05+1
 • TK 717   24FEB  DELHI          ISTANBUL   06:45 11:35
 • TK1055 24FEB  ISTANBUL  ZAGREB      18:40 19:00

Polazak 23.4.:

 • TK1058 23APR  ZAGREB      ISTANBUL  13:35 16:50
 • TK 716   23APR  ISTANBUL  DELHI          20:15 04:50+1
 • TK 717   30APR  DELHI          ISTANBUL   06:30 10:55
 • TK1055 30APR  ISTANBUL   ZAGREB      18:20 19:30

*sve lokalna vremena

Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija
Glavni grad: New Delhi
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.354.051.854 (2018.)
Službeni jezik: hindu, engleski i 21 regionalni jezik
Vremenska razlika: u odnosu na Hrvatsku +4.30h/+3.30h u travnju 
Novčana jedinica: indijska rupija – INR (100 paisa); 1 EUR ≈ 90,45 INR; 1 USD ≈ 83,17 INR
Električni napon: 230-240V/50 Hz, potreban adapter.
Piće i hrana: savjetuje poseban oprez prilikom konzumacije hrane i pića. Nipošto ne treba piti bilo koju drugu osim dobro filtrirane vode ili još bolje one koja se može kupiti u neotvaranim bocama (obavezno provjeriti da li je čep originalno zatvoren!) od sigurnih proizvođača na sigurnim prodajnim mjestima. Isto vrijedi i za sigurno konzumiranje hrane. Potrebno je izbjegavati hranu i sokove na ulici, piti pića bez leda. Tijekom putovanja preporučamo jesti u boljim restoranima ili hotelima i paziti na higijenu ruku. O sigurnosti i zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama https://mvep.gov.hr/, www.who.int i www.hzjz.hr     

 


Odjeća: Lagana, jednostavna i neobavezna odjeća. Preporučljivo je imati pokrivena ramena, ruke do lakta, odnosno nadlaktice, trbuh, dekolte i koljena, odnosno noge. Za posjet nekim hramovima i džamijama potrebna su prekrivala (ponesite svakako šal), a obuća se ostavlja na ulazu pa je dobro ponijeti čarape. Lagana, jednostavna i neobavezna odjeća. Noći su hladnije pa ponesite svakako jaknu, vestu ili džemper.
Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po 
pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo! Klima: od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći.  
Pozivni broj zemlje: +91
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Putna isprava: putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

NAPOMENE: 
Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. 
Cijene fakultativnih sadržaja bazirane su prema stanju iz lipnja 2024. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter