Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – MARRAKECH
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt  u 06.35 sati na liniji LH1405 , dolazak u Frankfurt u 08.10 sati. Nastavak putovanja za Marrakech u 10.55 sati na liniji LH4370. Po dolasku u Marrakech u 14:35 panoramska vožnja gradom. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Zajednički odlazak na Jemma El-Fna, najpoznatiju tržnicu Afrike, miks mirisa, okusa i zvukova koji je onaj istinski, pravi doživljaj Maroka. Uživanje u lokalnoj kuhinji, čaju ili pak šetnja soukovima uz obavezno cjenkanje i kupnju suvenira. Povratak u hotel na večerau. Nakon večere predlažemo večernju šetnju gradom.  Noćenje.

2. dan: MARRAKECH
Doručak. Odlazak na razgled grada: Saadienske grobnice, palača El Badi, Bahia, grobnice Saadiens, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu ILI fakultativni odlazak na „Fantasia show uz večeru“. Noćenje.

3. dan: MARRAKECH – AIT BEN HADDOU-OURZAZATE
Doručak. Vožnja prema Ouarzazateu preko planinskog lanca Visokog Atlasa i prijevoja Tizi N'Tichka (2260 m n.v,najviši vrh Sj.Afrike-većinom godine pod snijegom). Dan započinjemo posjetu  Ait Ben Haddou – nekad jednom od najvažnijih utvrđenih uporišta na staroj Cesti soli, razgled Kazbe koja je na popisu UNESCO svjetske baštine.  Nevjerojatno lijepa Ait Ben Haddou Kasbah jedna je od najfotogeničnijih zgrada Maroka. Njegova prostrana narančasta zidina od opeke smjestila se usred polja badema  te se smatra jednom od najljepših zgrada izgrađenih od blata u zemlji, a njezina je ljepota desetljećima očarala Hollywood, te su ovdje snimani prizori iz Lawrencea Arabije, Isusa iz Nazareta i Gladijatora. Nastavak vožnje do Ouarzazate pri čemu ćemo vidjeti neka od najstarijih berberskih naselja u Maroku. Ouarzazate je dom veličanstvene Taourirt Kasbah.  Šetnja gradom i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: OURZAZATE – TINGHIR-ERFOUD- MERZOUNGA- JAHANJE DEVA ( NOĆ U PUSTINJI U LUKSUZNOM KAMPU)
Doručak. Ourzazate  se nalazi na nadmorskoj visini od 1.160 metara. Nastanjuju ga Berberi koji su zaslužni za njegovu jedinstvenu arhitekturu.  Posjet Kazbi Taourirt-sjedištu Paše Glaouia.  Mali dio kasbe obnovljen je 1990-ih uz pomoć UNESCO-a i sada je otvoren kao povijesna atrakcija Nastavak puta za Erfoud preko Tineghira. Vožnja cestom „Tisuću kazbi“. Dolazite do klanca Todra čije se strme stijene uspinju i do 400 m i koje su služile kao pozadina  mnogim filmovima–slobodno vrijeme  te polazak prema Erfoudu-poznat kao „vrata sahare” dolinom Ziz prošaranom palmama koje su domaćin godišnjeg festivala datulja u Erfoudu. U Efroudu se opraštamo od autobusa I sjedamo po četvero u jeep-ove kojima se vozimo dinama do Merzouga I uživamo u prekrasnom zalasku sunca. Po dolasku, krećemo na jahanje deva u pustinji uz zalazak. Smještaj u luksuznom kampu. Večera. Noćenje.

5. dan: MERZOUNGA – ERFOUD- ERRACHIDIUA – MIDELT-IFRANE-FES
Nakon doručka vožnja prema Fesu s pauzom za ručak u  Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa koji se često naziva “Švicarska Maroka”,  šarmantan ski centar u kojem, ako imamo sreće, možemo sresti majmune koji žive u obližnjim šumama. Nastavak puta za Fes u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled. Panoramski razgled grada. Večera u hotelu.  Noćenje.

6. dan: FAKULTATIVNI IZLET CHEFCHAOUEN – „PLAVI GRAD“
Doručak.  Predlažemo fakultativni izlet u Chefchaouen ili slobodan dan u predivnom Fesu. Chefchaouen, poznat je pod nazivom „Plavi grad“. Ovaj živopisni grad smjestio se u podnožju planine Rif, svega 3,5  sata od grada Fesa. Jedinstven je upravo po tome što je ovdje sve obojano u plavu boju: vrata, zidovi, fasade, prozori, ulice… Da, upravo te uske ulice kojima dominira nebesko plava boja pravi su raj za putnike koji su željni otkrivanja atraktivnih i pomalo neobičnih područja, a stara maurska i španjolska arhitektura čine ga apsolutno neizostavnom turističkom destinacijom. Stari dio grada obiluje uličicama koje su prepune kafića, restorana i prodavaonica sa suvenirima i tkaninama, ali i vrijednim rukotvorinama kakvih nema u ostatku Maroka. Povratak u Fez. Večera i noćenje. 

7. dan: FES- MEKNES 
Nakon doručka odjava iz hotela i  razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud. Šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka – tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Bouanania, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fes je osnovao Moulay Idriss tijekom 8. stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike i poznatog trga El Hedim. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: MEKNES – RABAT -CASABLANCA
Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Vožnja prema Casablanci. Slijedi razgled Casblance: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana -fakultativno razgled unutrašnjosti)) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Smještaj u sobe, večera te  kraći odmor. Transfer do zračne luke. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Frankfurt  LH1331.  

9. dan: CASABLANCA – FRANKFURT– ZAGREB 
Let za Frankfurt  LH1331  01:15. Po dolasku u Frankfurt u 05:40 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12:30  sati na liniji LH1414. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.55 sati.


Fotografije & video

01


11

Maroko, Vrtovi Majorelle u Marakešu

Vrtovi Majorelle, putovanje maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Vrtovi Majorelle u Marakešu

Pustinja Sahara u Maroku, Putovanje u Maroko, putovanje zrakoplovom, mondo travel

Maroko, pustinja Sahara

Maroko, daleka putovanja, garantirani polasci

Maroko, Bab Mansour monumentalna vrata u Meknesu

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Stabla naranče u Maroku ukras su u brojnim vrtovima

Putovanje u maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš Medina, pogled na krovove grada

marokanski čaj od mente, putovanje maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marokanski čaj od mente u tradicionalnim čašama

Pustinja Sahara, Maroko, Mondo travel,putovanje u Maroko, grupni polasci

Maroko, pustinja Sahara

Putovanje u Maroko, Mondo travel, direktan let za Maroko, Marrakech

Maroko, crveni grad Marrakech

Rabat, Putovanje u Maroko,putovanje zrakoplovom, mondo travel

Maroko, glavni grad Rabat

arhitektonski detalji džamije Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci

Maroko, Casablanca - arhitektonski detalji džamije Hassana II

džamija Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci, garantirani polasci

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA
(U IZNOSU 290 EUR ili 2.185,01 kn):

Popusti:

 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4* prema programu
 • 1 noćenje u luksuznom kampu u pustinji na bazi polupansiona
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • lokalne vodiče u svim kraljevskim gradovima na engleskom jeziku
 • lokalnog pratitelja putovanja na engleskom jeziku
 • licenciranog voditelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • ulaznice za Madrassa Bouanania u Fesu, palaču Bahia u Marrakechu, grobnice Saadiens u Marrakechu, Kasbah Taourirt u Ouarzazate)
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 250 EUR/ 1.883,63 kn
 • doplatu za napojnice lokalnim vodičima i vozačima 30€ po osobi – OBAVEZNA DOPLATA
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Fakultativni izleti/ulaznice:

 • ulaznica u vrtove Majorelle 16 € ( plaćanje na licu mjesta)
 • Fakultativni izlet u Chefchaouen  ( min  15  osoba)  75 EUR / 565,09 kn
 • večera uz Fanstasia show u Marrakechu 65 EUR ( cijena uključuje odbitak za večeru u hotelu) – plaćanje na licu mjesta

Informacije:

Informacije o letu:

LH 1405

Zagreb 

06:35

Frankfurt

08:10

LH 4370

Frankfurt

10:55

Marrakech

14:35

LH 1331

Casablanca

01:15

Frankfurt

05:40

LH 1414

Frankfurt

12:30

Zagreb 

13:55

 

Informacije o avio prijevozniku: Lufthansa / OU /Austriian Airlines

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage (max. 8 kg) unijeti u zrakoplov.

Napomene:

 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

 

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Kraljevina Maroko

Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora

Površina: 446.550 km2

Broj stanovnika: oko 36.000.000

Glavni grad: Rabat

Jezik: arapski, francuski

Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%

Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti

Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 USD = oko 8,45 MAD

Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.

Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.

Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +212

Korisna web stranica: www.visitmorocco.com

Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakechu i Fesu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Maroko potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter