Mondotravel

O putovanju:

Kada:

30.06.2023. | 01.09.2023.

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB – BAD AUSSEE – HALSTATTSKO JEZERO – BAD ISCHL - HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. prema zemljopisnom središtu Austrije mjestu Bad Aussee, poznatom po održavanju Festivala narcisa. Šetnja do parka u gradskom središtu i spomenika - kamena koji označava središte Austrije, kao i do poznatog Mercedes mosta, sagrađenog u obliku znaka za automobile Mercedes. Posjet tradicionalnom proizvođaču medenjaka uz mogućnost kupovine. Vožnja  prema Hallstatskom jezeru i jednim dijelom romantične ceste dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta - mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1svjetskog rata - župna crkva - vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner” i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Ovdje je Carska vila i park - ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Vožnje kroz lijepe planinske predjele, mala mjesta i prirodne ljepote. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje. 

 

2. DAN   HOTEL – JEZERO WOLFGANGSEE - ST. GILGEN – ST. WOLFGANG – MONDSEE  -TRAUNSEE  - GMUNDEN  -HOTEL
Doručak. Nastavak posjeta malim ljupkim gradićima na jezerima. Posjet slikovitom mjestu na jezeru Wolfgangsee St. Gilgenu. Ovdje je kuća Mozartove majke, prošetati ćemo uz kuću do glavnoga trga, crkve sv. Egidija, gradske vijećnice i starog hotela Post s oslikanom fasadom.  Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru. Vožnja do jezera Mondsee i posjet baroknom mjestu Mondsee s velikom bogato ukrašenom crkvom poznatom iz filma „Moje pjesme, moji snovi“.  Nastavak puta romantičnom cestom austrijskih jezera uz jezero Attersee do jezera Traunsee. Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu - šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Povratak u hotel. Noćenje.


3. DAN HOTEL – JEZERO MILLSTÄTTERSEE  -VELDEN I JEZERO WÖRTHERSEE - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema koruškim jezerima. Posjet gradiću Millstatt na jezeru Millstätter See. Ovo je mjesto poznato po benediktinskom samostanu iz 11. stoljeća. Šetnja uz obalu jezera i otmjene habsburške vile, te do glavnog trga. U ovom je mjestu bilo prvo kupalište na koruškim jezerima u 19. stoljeću u doba kad gradsko plemstvo otkriva ljepote jezerskih krajolika. Na kraju naše ture po romantičnim gradićima zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru) na jezeru Wörthersee - jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Šetnja uz obalu jezera i vile austrijskog plemstva.  Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 


Fotografije & video

01


7

Austrija , Austrijska jezera - Hallstatt

Putovanje austrijska jezera putovanje u salzburg, hallstatt

Austrija , Austrijska jezera - Hallstatt

Hallstatt putovanje, putovanje austrijska jezera, Mondotravel

Austrija, Hallstatt i austrijska jezera

St. Gilgen, Austrija, putovanje u salzburg, mondo travel

Austrija, Austrijska jezera, St. Gilgen na jezeru St. Wolfgang

Austrijska jezera - BAD ISCHL

Austrijska jezera - BAD ISCHL

Salzburg putovanje, St Wolfgang, jezero Wolfgangsee, Mondo travel

Austrija, St Wolfgang, jezero Wolfgangsee

Statua Mozarta u St.Gilgenu, putovanje austrijska jezera, Mondo travel

Austrijska jezera, St. Gilgen - Mozartova statua ispred Mozartove kuće

Woerther See u Austriji, potovanje Klagenfurt i Villach, garantirani polazak

Austrija, Jezero Woerther See

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.06.2023.

STOP BOOKING

230 € / 1,732.94 kn

01.09.2023.

Garantirano

FIRST MINUTE

219 € / 1,650.06 kn

230 € / 1,732.94 kn

POLASCI

CIJENA

30.06.-02.07.  01.09.-03.09.2023.

 

FIRST MINUTE: 219  EUR/ 1.650,05 kn

REDOVNA CIJENA: 230 EUR / 1.732,93 kn

 

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Salzkammerguta
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Fakultativni program:
Plovidba po jezeru Wolfgangsee uz trošak rezervacije 10 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta)

Doplata: 
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 89 EUR/670,57 kn

Trokrevetne sobe:
Smještaj u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta za treću osobu.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn 
•    sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru  7 EUR / 52,74 kn 

Informacije:

Preporuka putovanja:
Ovo putovanje preporučujemo svima koji vole velike prirodne ljepote, planinske i jezerske krajolike, uživanje u ugođaju malih ljupkih gradića, šetnje uz jezera, posjet tradicionalnom restoranu ili finoj kavani s pogledom na jezero uz kavu i kolač... Gradići koji se posjećuju nisu veliki i nemaju veliki broj spomenika ili muzeja, ali pružaju odlične motive za fotografiranje i „guštanje” u bezbroj sitnih ljupkih detalja, malih crkvica, cvjetnih balkona, uređenih parkova....

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 


Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter