Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan: ZAGREB – BEČ – MARRAKECH

SUSRET S CRVENIM GRADOM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska. Prijava na let Austrian Airlines OS 682 za Beč s polaskom u 7.55 sati, te dolaskom u 8.50 sati. Nastavak leta iz Beča za Marrakech na liniji OS 899 u 10.10 sati, s dolaskom u 14.15 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi ukrcaj u autobus, te panoramska vožnja širokim avenijama modernog dijela grada izgrađenim po francuskim urbanističkim normama XX stoljeća. Marrakech, poznat i kao ' crveni grad' zbog boje pročelja zgrada, jedan je od najzanimljivijih i najljepših marokanskih gradova, kojeg je u 11 st. utemeljila dinastija Almoravida, posebno intenzivno razdoblje grad je doživio u 16. st pod Saaditskom dinastijom , te u 20. st., u razdoblju francuskog protektorata, kada je ekscentrični marakeški paša, poznat kao „Gospodar Atlasa“, postao veliki ambasador mjesta i Marrakech se upisao na turistički zemljovid najglamuroznijih mjesta na svijetu kao 'biser Juga'. Slijedi razgled pješice: posjet Medini, tradicionalnom starom dijelu grada pod UNESCO zaštitom, s marakeškim „sukovima“ s milijun boja, zvukova,mirisa. Pogled na kraljevsku palaču, te posjet bogato ukrašenim kraljevskim grobnicama Saaditske dinastije iz 16.st., zaboravljenim i ponovno otkrivenim tek u 20. st. Nastavak do nekadašnje židovske četvrti Mellah i sefardske sinagoge Slaat al Lazama iz 15 st., posjet tradicionalnoj berberskoj ljekarni kod starih gradskih vrata Bab Agnau s izvrsnim izborom certificiranih kozmetičkih ulja i krema od argana, jojobe, aloe vere, marokanskih ruža, berberske smokve te raznoraznih orijentalnih začina. Nastavak do Almohadske džamije Koutoubia iz 12.st., s gotovo 77 m visokim minaretom,  najprepoznatljivijim simbolom Crvenog grada u kojem je zabranjena gradnja zgrada viših od njega. Razgled završava kod „duše grada“, živopisnog trga Jemmaa el-Fna, na UNESCO listi nematerijalne baštine, gdje možete uživati u jedinstvenoj atmosferi cjelodnevnog sajma s tržnicama, krotiteljima zmija, akrobatima, ponudi tradicionalnih proizvoda, Hitchcock je tu snimio film „Čovjek koji je previše znao“. Slobodno vrijeme, transfer do hotela. Večera. U dogovoru s voditeljem putovanja,  predlažemo posjet vrtovima i barovima kultnog hotela La Mamounia u kojem odsjedaju najveće svjetske zvijezde, te Sky baru četvrti Gueliz. Noćenje.

2. dan: MARRAKECH

MARRAKECH - SRCE MAGREBA

Doručak. Odlazak do impresivne egzotične palače Bahia, s prepoznatljivim, šarenim keramičkim pločicama i raskošnim prozorima, čije ime na arapski znači „sjaj“.  Ime je dobila po supruzi nekadašnjeg Velikog vezira Si Mousse, tu se nalazio i harem njegovih službenih konkubina. Palača je povremeno u upotrebi marokanske kraljevske obitelji (doplata za ulaznicu).  Marrakech je prepun parkova, najpoznatiji je Majorelle, remek-djelo slikara iz Francuske Jacques Majorelle, zeleno-plava oaza s kaktusima, palmama i biljkama iz cijelog svijeta, prepuna detalja u kraljevsko plavoj boji, nijansa koje se danas naziva i majorelle plava ili berbersko plava. Imanje s vrtovima je nakon smrti slikara kupio slavni francuski modni dizajner Yves Saint Laurent čija je urna pohranjena u vrtu, tu se nalazi i muzej s njegovim poznatim kreacijama (doplata za ulaznicu).  Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklorno - konjanički spektakl  "Berberska Fantazija Chez Ali" s uključenom večerom (doplata). Noćenje.

3. dan: MARRAKECH - BENI MELLAL - IFRANE – FEZ

ZELENIM PADINAMA ATLASA-MEĐU BERBERIMA

Rani doručak. Odjava iz hotela, vožnja podnožjem Srednjeg Atlasa krajolikom koji postupno mijenja boju od crvene do zelene. Dolazak u Beni Mellal, središte poljoprivredne regije, pauza za osvježenje i ručak. Nastavak vožnje padinama Atlasa cestom koja vijuga kroz berberska mjesta do naselja Ifrane, centru tzv. marokanske Švicarske. Smješten na visini od oko 1800 m/ndv, nekadašnje ljetno odmorište kolonijalne elite postalo je zimski centar i sveučilišni grad zajedničkim naporima saudijskog i marokanskog kralja koji ovdje imaju i ljetne rezidencije. Kratko zaustavljanje za foto pauzu ispred skulpture lava u središtu mjesta i predah u francuskoj slastičarnici gdje možete kušati odlične kolače i kavu. Nastavak vožnje niz padine Atlasa, posjet berberskom naselju Immouzer du Kandar gdje se nalaze trogloditske nastambe. Kasno poslijepodne dolazak u Fez, drugi najveći grad Maroka i jedan od 4 „kraljevska grada“, u prošlosti prva povijesna prijestolnica s kraja 8 st. odakle je vladalo  nekoliko slavnih dinastija. Najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji nalazi se u Fezu, Medina je najveća na svijetu, kao i najveće gradsko područje bez automobilskog prometa. Smještaj u hotel. Predlažemo orijentacijsku šetnju novim dijelom grada u dogovoru s pratiteljem putovanja. Večera. Noćenje.

4. dan: FEZ

AUTENTIČNI MAROKO

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled i uzbudljivi susret s tradicionalnim načinom života kao što se živjelo i prije tisuće godina: palača El Mokri, spoj tradicionalne marokanske arhitekture i novog evropskog stila, Fes el Jedid s grobnicama marokanske dinastije Beni Merin iz 14-15 st., pogled na veličanstvene dveri Kraljevske palače u Fezu, poklon lokalnih obrtnika, šetnja starom židovskom četvrti do sinagoge te Velike medine starog dijela grada pod UNESCO zaštitom, šetnja pored bogato ukrašenih  povijesnih zdanja iz zlatnog doba Feza: džamija al-Karaouine i mauzolej Idrissa II, medresa Attarine, fontana i funduk (konak). Posjet prekrasnoj medresi Bou Inania iz 14 st. koja predstavlja vrhunac povijesne marokanske marinidske arhitekture, nastavak do palače Fondouk al Nejjarine, nekadašnjeg odredišta mnogih trgovaca koji su karavanama stizali u Fez, danas je tu Muzej drvenih rezbarija. Posjet sukovima, pogled na štavionicu kože Tannerie,  upoznavanje sa starim obrtima, poseban izum  je  čuvena  lokalna inačica plave boje tzv. Berberska plava. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od mnogobrojnih  restorana na krovnim terasama oko prekrasnih „Plavih vrata“ Bab Boujloud, šetnju i shopping. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: FEZ - MEKNES - RABAT– CASABLANCA

OD ZABRANJENOG DO GLAVNOG GRADA

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Meknesa, „marokanskog Versaillesa“, kraljevskog grada opasanog trostrukim redom 40 km utvrđenih zidina s gradskim vratim Bab Mansour, najljepšim na sjeveru Afrike. Grad je sve do druge polovine 19 st. bio zabranjen za strance. Razgled umjetnog jezera Sahrij Swani s ostacima kraljevskih konjušnica, posjet mauzoleju emira Moulay Ismaila.. Ručak u lokalnom restoranu. Kratka šetnja oko trga El Hedim, te nastavak do antičkog Volubilisa. Razgled ostataka jednog od najvažnijih  starorimskih središta sjeverne Afrike, provincije Mauretania Tingitana, na mjestu bivše feničke kolonije iz 3.st p.n.e. , u kojem su kasnije nastavili živjeti lokalni Berberi. Nastavak putovanja do Rabata, nekadašnje prijestolnice dinastije Almohada iz 12.st, danas službenom glavnom gradu Maroka. Razgled dvorišta  i vanjskog dijela Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura, parka i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji se je u pregovorima s Francuzima izborio za  neovisnost Maroka . Nakon šetnje Kasbah Oudayas slobodno vrijeme u novom dijelu grada. Poslijepodne nastavak vožnje do Casablance, glavnog gospodarskog središta Maroka i najveće afričke pomorske luke. Smještaj u hotel. Večera. Za večernje sate u dogovoru s voditeljem preporučujemo izlazak do barova i diskoteka na promenadi Ain Diab koji su otvoreni cijelu noć, te posjet Rick's Café dizajniranom u stilu bara iz kultnog filma Casablanca (doplata). Noćenje.

6. dan: CASABLANCA

POVRATAK u EVROPSKI SVIJET

Doručak. Razgled ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V, rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled s vanjske strane veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu, nastavak pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Predlažemo odlazak do najvećeg gradskog parka gdje možete uživati u šetnji, kafeima, zabavnom parku Jasmina. Večera. Transfer do zračne luke u Casablanci u 23.30 sati. 

7. dan: CASABLANCA – FRANKFURT – ZAGREB

Nakon dolaska u zračnu luku, slijedi prijava na let kompanije Lufthansa za Frankfurt LH1331 u 2.35 sati. Po dolasku u Frankfurt u 06.10 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta na liniji LH1414 za Zagreb u 12.40 sati s dolaskom u 13.20 sati.


Fotografije & video

01


10

Maroko, crveni grad Marrakech

Putovanje u Maroko, Mondo travel, direktan let za Maroko, Marrakech

Maroko, crveni grad Marrakech

Mondo travel,putovanje u Maroko, putovanje zrakoplovom

Maroko, Essaouira -drevni ribarski gradić

Putovanje u Maroko,Mondo travel, garantirani polasci

Maroko, plavi grad Chefchaouen

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Stabla naranče u Maroku ukras su u brojnim vrtovima

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš, glavni trg- Jamaa el Fna

Putovanje u maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš Medina, pogled na krovove grada

Tvornica kože Fez, putovanje maroko, mondo travel, putovanje zrakoplovom, garantirano putovanje

Maroko, Fez - tvornica kože

džamija Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci, garantirani polasci

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

arhitektonski detalji džamije Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci

Maroko, Casablanca - arhitektonski detalji džamije Hassana II

marokanski čaj od mente, putovanje maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marokanski čaj od mente u tradicionalnim čašama

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

*First Minute cijena po osobi

Redovna cijena po osobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

5.990 kn (795,01 Eur)

6.150 kn ( 816,25 Eur)

1.150 kn (152,63 Eur)

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.550 kn/205,72 Eur  (plaćanje u agenciji kod prijave)

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (uključen 1 komad predane prtljage po osobi (svaki kofer do 23 kg)  + 1 komad ručne prtljage do 8 kg (dimenzija 55x40x23 cm),
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 polupansiona (doručak i večera) u hotelima 4* prema programu,
 • prijevoze i razglede prema programu,
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu,
 • ručak u Rabatu,
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.550 kn /205,72 Eur ,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 40 EUR (plaćanje na licu mjesta),
 • dodatne usluge, obroke,
 • izlete i ulaznice koji nisu navedeni u programu,
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Doplate za fakultativne sadržaje (rezervacija kod prijave, plaćanje na licu mjesta):

 • Chez Ali Fantasia folklorni spektakl s večerom i transferom (min 10 prijavljenih): 60 Eur
 • ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 16 EUR
 • ulaznica u vrtove i muzej Majorelle u Marrakechu: 12 EUR
 • rezervacija za Rick's Café u Casablanci: 40 Eur (uključuje zakusku i piće „open bar“ u trajanju 1 sat)

Informacije:

Trajanje putovanja:  7 dana / 5 noćenja

Red letenja:

OS 682 ZAGREB BEČ                                         07:55 08:50

OS 899 ZAGREB MARRAKECH                      10:10 14:15

LH1331  CASABLANCA FRANKFURT            02:35 06:10

LH1414  FRANKFURT ZAGREB                       12:40 14:00

Važne napomene:

- Viza za Maroko nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

-Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu.

- Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj kategorizaciji i može biti različita od evropskih standarda.

- U skladu s uvjetima zrakoplovne kompanije za grupe, pristojbe zračnih luka su podložne promjeni, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju povećanja cijene, agencija zadržava pravo tražiti nadoplatu od putnika.

- Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja, izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i drugim izvanrednim okolnostima.

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.

 

COVID 19 mjere: Marokanske vlasti su ukinule nadzor nad mjerama sprječavanja širenja zaraze pri ulasku u zemlju. Nije više potrebno predočavati nalaze PCR testiranja niti potvrde o cijepljenju.

Informacije možete pronaći na web stranici MVEP:

https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=86

Svi putnici prilikom dolaska u Maroko trebaju predati popunjen formular „zdravstvena knjižica“ (fiche sanitaire), koja se može preuzeti online (http://www.onda.ma/form.php), na kojoj treba navesti osnovne podatke, točnu adresu za vrijeme boravka u Maroku (informacija na završnom pismu), te dva kontakt telefonska broja na kojima će putnik biti dostupan.

*Mjere su podložne promjenama do polaska, o čemu će putnici biti pravovremeno obaviješteni.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Informacije o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje možete provjeriti na web stranici Ministarstva vanjskih poslova: www.mvep.hr

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter