Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – BEČ – MARRAKECH
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Beč u 07.50 sati, dolazak u Beč u 08.45 sati. Nastavak putovanja za Marrakech u 10.15 sati na liniji OS 899. Po dolasku u Marrakech u 13:20 panoramska vožnja gradom. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Zajednički odlazak na Jemma El-Fna, najpoznatiju tržnicu Afrike, miks mirisa, okusa i zvukova koji je onaj istinski, pravi doživljaj Maroka. Uživanje u lokalnoj kuhinji, čaju ili pak šetnja soukovima uz obavezno cjenkanje i kupnju suvenira. Povratak u hotel na večerau. Nakon večere predlažemo istraživanje noćnog života grada.  Noćenje.

2. dan: MARRAKECH- CASABLANCA
Doručak. Vožnja prema Casablanci. Slijedi razgled Casblance: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana -fakultativno razgled unutrašnjosti)) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu koja je građena od 1986. do 1993. godine na obali Atlanskog oceana. Džamija je izgrađena u modernističkom maurskom stilu, površine 40.000 m² što je čini jednom od najvećih na svijetu, a može primiti 22.500 vjernika. Njen je minaret visok 210 m te je zanimljivost da se hodža na njega vozi liftom kada poziva na molitvu.   Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

3. dan: CASABLANCA – RABAT- MEKNES – FES
Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike i poznatog trga El Hedim.  Vožnja do Fesa. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan FES
Nakon doručka razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud. Šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka – tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Bouanania, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fes je osnovao Moulay Idriss tijekom 8. stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija.
Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

5. dan: FES- IFRANE- MIDELT- ERRACHIDIUA – ERFOUD- MERZOUNGA ( NOĆ U PUSTINJI U LUKSUZNOM KAMPU)
Nakon doručka vožnja prema pustinji  s pauzom za ručak u  Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa koji se često naziva “Švicarska Maroka”,  mondeno zimovalište,  ako imamo sreće, možemo sresti majmune koji žive u obližnjim šumama. U Efroudu, poznatpm kao „vrata sahare” dolinom Ziz prošaranom palmama koje su domaćin godišnjeg festivala datulja se opraštamo od autobusa i sjedamo po četvero u jeep-ove kojima se vozimo dinama do Merzouge i uživamo u prekrasnom zalasku sunca. Po dolasku (fakultativno) krećemo na jahanje deva u pustinji uz zalazak. Smještaj u luksuznom kampu. Večera. Noćenje.

6. dan: MERZOUNGA - TINGHIR - OURZAZATE 
Doručak. Vožnja  do  Tineghira cestom „Tisuću kazbi“. Dolazite do klanca Todra čije se strme stijene uspinju i do 400 m i koje su služile kao pozadina  mnogim filmovima–slobodno vrijeme.
Ourzazate  se nalazi na nadmorskoj visini od 1.160 metara. Nastanjuju ga Berberi koji su zaslužni za njegovu jedinstvenu arhitekturu.  Posjet Kazbi Taourirt-sjedištu Paše Glaouia.  Mali dio kasbe obnovljen je 1990-ih uz pomoć UNESCO-a i sada je otvoren kao povijesna atrakcija. Mogućnost posjete Atlas studios gdje su snimani brojni filmovi(fakultativno).  Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan: OURZAZATE- AIT BEN HADDOU-MARRAKECH
Doručak. Dan započinjemo posjetu  Ait Ben Haddou – pitoreksnom berberskom gradiću na karavanskoj  ruti s očuvanom kazbom,  nekad jednom od najvažnijih utvrđenih uporišta na staroj Cesti soli. Razgled Kazbe koja je na popisu UNESCO svjetske baštine.  Nevjerojatno lijepa Ait Ben Haddou Kasbah jedna je od najfotogeničnijih zgrada Maroka. Njegova prostrana narančasta zidina od opeke smjestila se usred polja badema  te se smatra jednom od najljepših zgrada izgrađenih od blata u zemlji, a njezina je ljepota desetljećima očarala Hollywood, te su ovdje snimani prizori iz Lawrencea Arabije, Isusa iz Nazareta i Gladijatora. Nakon razgleda vožnja prema Marrakechu. Dolazak i smještaj u hotel. Večera. 

8. dan: MARRAKECH
Odlazak na razgled grada: Saadienske grobnice, palača El Badi, Bahia, grobnice Saadiens, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu ILI fakultativni odlazak na „Fantasia show uz večeru“. Noćenje.

9. dan: MARRAKECH – FRANKFURT– ZAGREB 
Doručak. Slobodan dan do transfera za shopping, uživanje u čaju od mente na jednom od rooftop barova ili rijada.. U dogovoreno vrijeme transfer do zračne luke. Prijava na let za Frankfurt  LH4371  16:51. Po dolasku u Frankfurt u 21:00 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 22:05  sati na liniji LH1404. Dolazak u Zagreb predviđen je u 23.30 sati.

 


Fotografije & video

01


10

Maroko, Stabla naranče u Maroku ukras su u brojnim vrtovima

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Stabla naranče u Maroku ukras su u brojnim vrtovima

Putovanje u Maroko, Mondo travel, direktan let za Maroko, Marrakech

Maroko, crveni grad Marrakech

Mondo travel,putovanje u Maroko, putovanje zrakoplovom

Maroko, Essaouira -drevni ribarski gradić

Putovanje u Maroko,Mondo travel, garantirani polasci

Maroko, plavi grad Chefchaouen

maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš, glavni trg- Jamaa el Fna

Putovanje u maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marakeš Medina, pogled na krovove grada

Tvornica kože Fez, putovanje maroko, mondo travel, putovanje zrakoplovom, garantirano putovanje

Maroko, Fez - tvornica kože

džamija Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci, garantirani polasci

Maroko, Casablanca - Džamija Hassana II

arhitektonski detalji džamije Hassana II, casablanca, maroko, mondo travel, grupni polasci

Maroko, Casablanca - arhitektonski detalji džamije Hassana II

marokanski čaj od mente, putovanje maroko, mondo travel, daleka putovanja

Maroko, Marokanski čaj od mente u tradicionalnim čašama

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA
(U IZNOSU 290 EUR ili 2.185,01 kn):

 

 

FIRST MINUTE EUR

REDOVNA CIJENA EUR

01.04-09.04.

1.450 EUR

1.490 EUR

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4* prema programu
 • 1 noćenje u luksuznom kampu u pustinji na bazi polupansiona
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • lokalne vodiče u svim kraljevskim gradovima na engleskom jeziku
 • lokalnog pratitelja putovanja na engleskom jeziku
 • licenciranog voditelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • ulaznice za Madrassa Bouanania u Fesu, palaču Bahia u Marrakechu, grobnice Saadiens u Marrakechu, Kasbah Taourirt u Ouarzazate)
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 280 EUR
 • doplatu za napojnice lokalnim vodičima i vozačima 35€ po osobi – OBAVEZNA DOPLATA
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

Doplate i popusti:

Popusti:

 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!
 • dijete do 12 g  na pomoćnom ležaju popust 300 EUR

Fakultativni izleti/ulaznice: ( plaćanje na licu mjesta)

 • ulaznica u vrtove Majorelle 16 €
 • ulaznica za džamiju Hassan II u Casablanci – 16 EUR
 • jahanje deva u pustinj - 25 EUR
 • posjet Atlas studiju u Ouarzazate- 10 EUR
 • večera uz Fanstasia show u Marrakechu 65 EUR ( cijena uključuje odbitak za večeru u hotelu)

 

 

Informacije:

Informacije o letu:

OS 682    Zagreb     07:50    Beč    08:45
OS 899    Beč    10:15    Marrakech    13:20
LH4371    Marrakech    15:15    Frankfurt    21:00
LH1404    Frankfurt    22:05    Zagreb     23:30

Informacije o avio prijevozniku: Lufthansa / OU /Austriian Airlines

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage (max. 8 kg) unijeti u zrakoplov.

Napomene:
•    Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Površina: 446.550 km2
Broj stanovnika: oko 36.000.000
Glavni grad: Rabat
Jezik: arapski, francuski
Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 USD = oko 8,45 MAD
Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.
Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +212
Korisna web stranica: www.visitmorocco.com
Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakechu i Fesu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Maroko potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan  prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  


MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569.. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. 
•    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter