Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

10 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN
ZAGREB - ISTANBUL - MEXICO CITY
let, obroci u zrakoplovu

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 23.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Mexico Cityu u 2.30 sati na liniji TK181 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. DAN
MEXICO CITY
doručak, noćenje

Po dolasku u Mexico City u 8.35 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u strogom centru grada. Slijedi odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost odlaska na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu). Noćenje.

3. DAN
MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY
doručak, ručak, noćenje

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe - najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meksika. Razgled ostataka nekih od najvećih piramidalnih pretkolumbovskih građevina: hram Quetzalcoatl, Avenija mrtvih, piramida Sunca i Mjeseca. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Posjet tvornici proizvoda od opsidijana (vrsta vulkanskog stakla) i lave, degustacija tekile te prezentacija produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

4. DAN
MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
doručak, ručak, noćenje

Doručak u hotelu. Danas odlazimo na cjelodnevni izlet u Taxco, grad srebra. Kroz povijest poznat po rudnicima srebra i drugih metala, a danas po izradi filigranskih rukotvorina, srebrnog nakita i pribora te šarmantnim kolonijalnim palačama, popločenim ulicama i slikovitim okolnim krajolikom. Šetnja do glavnog trga i crkve Sv. Priske, izgrađene od ružičastog kamena, predivnog primjera novog španjolskog baroka. Slobodno vrijeme za kavu, šetnju i kupovinu suvenira. Nakon razgleda vožnja do jedne od najstarijih hacijendi u Meksiku, Hacienda Vista Hermosa. Ručak na imanju (uključen u cijenu), uz razgled. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

5. DAN
MEXICO CITY – MERIDA – UXMAL – MERIDA
doručak, ručak, noćenje

Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi. Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Nekoć veliki pretkolumbovski grad Maya, Uxmal, u značenju „triput građen“, danas je čuveni arheološki lokalitet s ostacima palača i hramova koji ostavljaju bez daha te je s razlogom upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgled lokaliteta: piramida Patuljaka (Pirámide del adivino), Guvernerova palača (Palacio de Gobernador), Dvorište redovnica (Cuadrangulo de las Monjas) i Kuća kornjača (Casa de las Tortugas). Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Povratak u Meridu te slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo šetnju čuvenom ulicom Paseo de Montejo, koja podsjeća na parišku aveniju Champs-Élysées, koju krase brojne palače, restorani, kafići, slastičarnice, trgovine. Također možete obići jedan od brojnih muzeja. Dan završite večerom u nekom od brojnih lokalnih restorana, uz tacose i meksičko pivo ili tekilu. Noćenje.

6. DAN
MERIDA - CHICHEN ITZA - XCAJUM CENOTE - CANCUN
doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled Meride. Merida, kulturna prijestolnica poluotoka Yucatan je kozmopolitski grad s kolonijalnom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Obilazak Vladine palače, Casa de Montejo, katedrale, kazališta Jose Peon Contreras i šetnja poznatim bulevarom Montejo, nazvanim po španjolskom konkvistadoru Franciscu de Montejo ("el Mozo") koji je osnovao grad 1542. godine. Potom odlazimo u muzej Palacio de Canton, zgradu koju je projektirao i izgradio talijanski arhitekt Enrico Dessert početkom 20. st., a u kojoj se danas nalazi Regionalni muzej antropologije čiji eksponati ilustriraju povijest i kulturu Yucatana s posebnim naglaskom na svakodnevni život domorodačkog, mayanskog stanovništva. Nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza, gdje ćemo vidjeti brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Po završetku razgleda zaustavit ćemo se na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se mogu pronaći na cijelom poluotoku Yucatan. Nakon ručka nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

7. DAN
CANCUN - (fakultativni izlet ISLA MUJERES) – CANCUN
all inclusive

Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlete u tematsko-ekološke parkove Xcaret ili Xel'Ha ili pak na obližnji otok Isla Mujeres odnosno u prijevodu Otok žena. Otok je udaljen od obale Yucatana otprilike 13 kilometara i posvećen je mayanskoj boginji rađanja Ixchel te je dom jedne od najljepših plaža na svijetu. Provest ćemo dan uživajući na prekrasnim karipskim plažama obljubljenima nevjerojatnim tirkiznim nijansama, u hladu kokosovih palmi, ispijanjem koktela ili pak ronjenjem i otkrivanjem živopisnog tropskog podmorja. U pauzama od kupanja predlažemo obilazak šarenih uličica ovog predivnog otoka s mnoštvom autentičnih trgovina, suvenirnica, barova i restorana. Inače na otoku je zabranjen sav promet, a obići ga možete i električnim golf vozilima. U poslijepodnevnim satima povratak u Cancun. Noćenje.

8. DAN
CANCUN – (fakultativni izlet TULUM i COBA) – CANCUN
all inclusive

Nakon doručka slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Tulum i Cobu. Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi tirkizno Karipsko more i čarobna pješčana plaža.. Upravo zahvaljujući nestvarno lijepoj kulisi koju stvara tropska plaža, Tulum je jedna od najpoznatijih meksičkih turističkih atrakcija. Tulum je bio jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova. Leži na istočnoj obali poluotoka Yucatan, na 12 metara visokoj litici koja mu je bila prirodna zaštita s jedne strane. S druge je strane grad štitio do 5 metara visok i čak 8 metara širok zid! U vrijeme Maya ovo je bio veliki utvrđeni grad i luka. Izgrađen je oko 1200. godine, u vrijeme kada je mayanska civilizacija počela lagano propadati, a ujedno je i jedan od zadnjih gradova kojeg su Maye izgradile i u kojem su živjele. Ručak (uključen u cijenu izleta). Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Povratak u Cancun. Noćenje.

9. DAN
CANCUN - ISTANBUL
doručak, let i obroci u zrakoplovu

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK181 (Turkish Airlines) u 13.40 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. DAN
ISTANBUL - ZAGREB
obrok u zrakoplovu

Dolazak u Istanbul u 9.35 sati po lokalnom vremenu. Mogućnost izlaska do centra Istanbula u pratnji voditelja putovanja (uz doplatu na licu mjesta). Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 18.15 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati po lokalnom vremenu.


Fotografije & video

01


9

Meksiko, šarene gondole za obilazak grada Mexico City

šarene gondole za obilazak grada, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, šarene gondole za obilazak grada Mexico City

Karipska bala, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Karipska obala

Palacio Bellas Artes, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-pogled na Palacio de Bellas Artes, najvažniji kulturni centar

bazilika Gospe od Guadalupe, Mondo travel,daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-bazilika Gospe od Guadalupe smatra se najvažnijom crkvom u Meksiku

El Castillo, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Chichen Itza-El Castillo (Kukulkan piramida) ima 24 m i 9 stepenasto poredanih katova

Mexico City,

Meksiko, Mexico City- zastava i predsjednička nacionalna palača

Mexico City, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Mexico City-Palacio de Bellas Artes, najvažniji kulturni centar

Teotihuacan, Mondo travel,daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko, Teotihuacan-Mjesečeva piramida u aveniji mrtvih

javni prijevoz u Meridi, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Meksiko - javni prijevoz u Meridi, najvažnijem gradu na jugoistoku Meksika

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm),
 • unutarnji let na relaciji Mexico City – Merida
 • 3 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 4+* (Hotel Histórico Central 4+* ili sl.)
 • 1 noćenje s doručkom u Meridi u hotelu 5* (Wayam Mundo Imperial 5* ili sl.)
 • 3 noćenja s all inclusive uslugom u Cancunu u hotelu 5* (Catalonia Grand Costa Mujeres 5* ili sl.)
 • razgled Mexico Citya s uključenom ulaznicom za Nacionalni antropološki muzej
 • razgled arheološkog lokaliteta s piramidama Teotihuacan te svetišta i bazilike Gospe od Guadalupe
 • izlet u grad  srebra Taxco s posjetom hacijendi Vista Hermosa
 • razgled arheoloških lokaliteta drevnih Maya; Uxmal i Chichen Itza na poluotoku Yucatan
 • 4 ručka prema programu (Teotihuacan, Hacienda Vista Hermosa, Uxmal i Chichen Itza)
 • grupne prijevoze i transfere prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • napojnice za vodiče i vozače 50 USD (plaćanje pratitelju putovanja)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 535 € (4.030,96 kn)
 • cjelodnevni izlet Tulum i Coba s ručkom, lokalnom vodičem i ulaznicama: 135 € (1.017,16 kn)
 • cjelodnevni izlet Isla Mujeres s ručkom: 95 € (715,78 kn)
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Informacije:

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

MEKSIKO

 • Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
 • Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
 • Površina: 1.972.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 112.322.000 
 • Glavni grad: Ciudad de México
 • Jezik: španjolski
 • Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
 • Vremenska razlika: -6/-7 sati
 • Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,14 kn; 1 EUR = cca 23 MXN
 • Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku. 
 • Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima. 
  Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa. 
 • Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach
 • Pozivni broj zemlje: +52
 • Korisna web stranica: www.visitmexico.com  
 • Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter