Mondotravel

O putovanju:

Kada:

30.12.2021.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan 30.12. ZAGREB – AMSTERDAM-  NEW YORK

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 06:20. Let preko Amsterdama u 08:20 do glavne zračne luke u New Yorku John Fitzgerald Kennedy.  Slijetanje u New York u 15:50 po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na Manhattanu, smještaj u hotel. Šetnja s pratiteljem Times Squareom, najživljim dijelom Manhattana koji nikada ne spava i gdje možete šetati, kupovati i jesti do kasnih noćnih sati. Slobodno vrijeme. Biti u New Yorku, a ne kušati hot dog je kao i da niste bili u New Yorku. Predlažemo da kušate hot dog u kultnom restoranu Gray s Papaya koji će vas zasigurno oduševiti. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: 31.12.  NEW YORK

Doručak. Predlažemo razgled grada autobusom kako bi najbolje upoznali  Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo kroz sve gradske četvrti Manhattana i vidjeti Gornji Manhattan sa Lincoln centrom koji je središte glazbenih dogadjanja ( tu se nalazi opera Metropolitan, Njujorška filharmonija, Njujorški balet... ); Central Park sa brojnim jezerima i spomenicima;  Dakota House dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine; teatar  Apollo;  najstariji univerzitet Columbia; Harlem; »Muzejsku milju« sa svjetski poznatim muzejima Guggenheim i Metropolitan muzej umjetnosti; po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler kao i Grand Central postaju izgrađene u stilu art deco; elegantnu Petu aveniju sa najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Predlažemo posjet Nacionalnoj bibilioteci u kojoj su snimani razni američki filmovi poput Da Vinciev kod, Dan poslije…. Ulaz je besplatan, a ljepota knjižnice koja se prostire na 3 kata nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pripreme za najluđu noć u godini te doček Nove godine na Times Squeru ili nekom od mnoštva restorana koji nude nezaboravan doček u ovom kozmopolitskom gradu! SRETNA NOVA GODINA!!!

3.dan: 01.01. NEW YORK                                                                        SRETNA NOVA GODINA!!

Doručak. Nastavljamo sa razgledom grada. Predlažemo vožnju brodom u oko Mahnattana. Proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u,  izgrađen 1884g. povodom  stote obljetnice  američke nezavisnosti postignute 1776g.  kao  i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine.  Ljubitelji mostova doći će na svoje jer će  imati prilike vidjeti  čuveni Brooklyn bridge koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke Hudson. Nakon vožnje brodom nastavljamo razgled Donjeg Manhattana. Madison Square Garden, Flatiron zgradu, poznate četvrti Greenwich Village; Soho; Financijsku četvrt sa poznatom burzom; »Ground Zero« - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu; China Town; Little Italy; East Village; zgradu Ujedinjenih naroda, Rockefeller Centar. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak i shopping ili posjet jednom od muzeja (Guggenheim museum, „MoMa“ ( Muzej moderne umjetnosti ), Museum of Natural History, Art Museum). Odlazak na Empire State Building gdje ćemo sa 320m visine doživjeti New York u predvečerje  kada se pale sva svjetla velegrada (fakultativno).  Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: 02.01. NEW YORK

Doručak. Slobodan dan u New Yorku za vlastite sadržaje. Predlažemo cjelodnevni odlazak u jedan od poznatih trgovačkih centara – poznati kao Premium Outlets  u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess i drugi). Poslijepodne predlažemo šetnju preko Brooklyn bridgea do šarmantnog Brooklyna ili uživajte u klizanju ispod najvećeg božičnog drvca na svijetu u Rockfeller centru ili romatičnu šetnju prekrasnim Central parkom.   Navečer predlažemo odlazak na čuveni Broadwayski spektakl „ The Christmas Spectacular „ u čuvenoj dvorani Radio City na Bradwayu. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 03.01. NEW YORK – ( FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON ) – NEW YORK

Doručak. Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a,  Bijela kuća,  State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6.dan 04.01. NEW YORK – SLOBODAN DAN ZA MUZEJE ILI FAKULTATIVNI IZLET U BOSTON

Doručak. Slobodan dan New Yorku za posjet jednom od mnoštva ponajboljih svjetskih muzeja. Predlažemo uz doplatu cjelodnevni izlet u Boston, grad koji najviše podsjeća na stare europske metropole. Razgled jednog od najpoželjnijih gradova SADa, sa najpoznatijim svjetskim sveučilištima, poput Harvarda i MIT ( moguće dogovoriti grupne razglede ). Boston je jedan od najstarijih gradova SADa, sa bogatom poviješću i sa velikom važnosti u povijesti nezavisnosti SAD. U razgledu ćemo proći dobar dio tzv. Freedom Traila ili staze slobode, 2,5 milje označene staze kroz važne elemente povijesti grada i države. Slobodno vrijeme u kojem predlažemo ručak u jednom od brojnih tradicionalnih restorana. Oko 17 sati napuštamo Boston i vraćamo se prema New Yorku. Noćenje.

7.dan: 05.01. NEW YORK – AMSTERDAM –  ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Stvari ćemo ostaviti u čuvanom prostoru te nastavljamo uživati u New Yorku. Zajedno ćemo prošetati do jedne od novijih atrakcija grada Hudson Yards i the Vessel, impresivne zgrade koja je visoka 45 metara ima 154 međusobno povezana stepeništa te gotovo 2500 stepenica. Do vrha možete doći pješice ili liftom, a usput imate oko 80 mjesta za predah i fotografiranje. Ulaz je besplatan. Nakon toga prošetat ćemo Parkom budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel.  Nadzemna stara  teretna željeznička pruga preobličena je u javni park dug cca  2.50 km uobličen u prekrasnu zelenu šetnicu koja se proteže kroz nekoliko okruga. Na samoj šetnici nalaze se mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovci gdje možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson na zapadnoj strani Manhattana. The High Line je postao jedan od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak na izvrsnoj Chelsea marketu koja je postala najveća njujorška tržnica gdje možete kušati razne specijelitete po prihvatljivim cijenama. Slobodno vrijeme  da vidimo stvari koje nismo stigli vidjeti, posjetimo neki od brojnih muzeja ili se prepustimo shoppingu u najvećoj robnoj kući na svijetu, Macys. Prema želji putnika, mogućnost odlaska u pratnji pratitelja putovanja do nekada vrlo opasnog kvarta Harlem, koji je danas vrlo sigurna četvrt, pun raznih trgovina i kioska sa odličnom uličnom hranom po vrlo povoljnim cijenama. Također predlažemo šetnju preko Brooklyn mosta do Brooklyna od kuda se pruža predivan pogled na Manhattan, mjesto gdje ćete moći vidjeti kip Slobode i južni dio Manhattana. Povratak u hotel po stvari te  transfer do zračne luke. Prijava za let te let za Amsterdam u 18:35

8.dan: 06.01. AMSTERDAM– ZAGREB
Slijetanje u Amsterdam u  07:30. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 12:45. Slijetanje u Zagreb u 14:35 Kraj programa.


Fotografije & video

01


13

New York, Vatromet iznad Kipa Slobode

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, nova godina New York

New York, Vatromet iznad Kipa Slobode

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, nova godina New York

New York - novogodišnji vatromet

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York, Rockefeller Center - poznati kompleks starih art deco zgrada i modernih nebodera

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, nova godina New York

New York, Rockefeller Center i poznato klizalište

New York putovanje, žuti taxi, grupni polasci za SAD, najbolji pratitelji na putovanju u New York

New York, žuti taxi na Manhattanu

New York, Broadway

New York, Broadway

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York, Manhattan i pogled na Empire state building

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, doživljaj Times Square-a

New York - užurbani i slikoviti Times Square

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, kip slobode New York

New York, Kip Slobode i Manhattan - najpoznatiji simboli New Yorka

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York, Times Square - najpopularnije mjesto na svijetu

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, nova godina New York

New York - popularni Central Park u zimskom ruhu

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD

New York, Brooklyn Bridge

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New york, Fifth Avenue - popularna ulica s brojnim svjetskim brendovima

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

30.12.2021.

Garantirano

10.990 kn

cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
Avionske pristojbe (podložne promjenama) - 3.090 kn
 • Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj  sobi: 8.790,00 kn
 • Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi: 7.980,00 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu:  4.990 kn

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.090 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)

Boravišna taksa u iznosu od 3 USD po osobi i danu ( plaćanje na licu mjesta )

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa),
 • boravak u hotelu na osnovi 6 noćenja
 • transfer na relaciji zračna luka JFK – hotel – zračna luka JFK  prema programu,
 • svi razgledi prema programu u pratnji pratitelja putovanja,
 • licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • obroke i usluge, napojnice za lokalne vodiče i vozače,
 • dodatne ponude i putno osiguranje (preporučamo)

Doplate i popusti:

Informativne cijene dodatnih usluga:

 • cjelodnevni fakultativni izlet u Washington sa pratiteljem putovanja –220 USD – potrebno min 10 prijavljenih
 • cjelodnevni fakultativni izlet u Boston sa pratiteljem putovanja –220 USD – potrebno min 10 prijavljenih
 • New York city pass za TOP atrakcije New Yorka – 99 USD
 • Organizirani izlet u jedan od najpoznatijih Premium Outleta - carstvo shoppinga cca 50 USD, potrebno min 10 prijavljenih

NEW YORK CITY PASS za TOP 3 atrakcije/sadržaja (uključuje  24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattna do Kipa slobode )

( Vaša ušteda je oko 30 % u odnosu na kupovinu pojedinačnih ulaznica )  NAŠA PREPORUKA JER HOP ON AUTOBUSIMA SE KORISIMO ZA RAZGLED

Informacije:

RED LETENJA NA KLM-u

OU 450

Zagreb 

08:20

Amsterdam

10:30

KL 641

Amsterdam

13:35

New York ( JFK )

15.55

KL 642

New York ( JFK )

18:35

Amsterdam

07:30 +1

KL 1943

Amsterdam

12:45

Zagreb

14:35

*po lokalnom vremenu, vremenska razlika iznosi - 6 h.

Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1  komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu do max težine 8 kg

Napomena: moguće su promjene satnice kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani za ulazak u SAD ( Sjedinjene Američke države ) više NE TREBAJU vizu ! Za putovanje u SAD bez viza potrebno je samo odobrenje od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA. Trrošak registracije  je 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 300 kn + PDV po osobi. Putnici s valjanom američkom vizom nisu dužni napraviti ESTA registraciju.

Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju. 
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
Za ulazak u SAD putnici trebaju biti kompletno cijepljeni te moraju imati negativan PCR test nalaz na engleskom jeziku, ne stariji od 72 sata prije ulaska u SAD. Za putovanje u SAD potrebna je valjana biometrijska putovnica.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter