Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

Pariz je prekrasan u svako doba godine, ali mu Božić jako dobro stoji!  Okićene ulice grada, obasjane povijesne zgrade i spomenici, adventska svjetla i ukrasi još više ističu njegovu magičnu ljepotu! Posjetitelji mogu uživati u bogatom programu događanja: prigodni koncerti, predstave, izložbe, posebni programi za djecu i odrasle. Božićni sajmovi se održavaju po cijelom gradu, poput onog na Champs de Mars, gdje možete kušati gurmanska jela, okrijepiti se vrućim vinom i delicijama, te kupiti tradicionalne proizvode.

1. dan, Zagreb – Pariz

Sastanak putnika s u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let zrakoplovom Croatia Airlinesa OU 470 za Pariz u 8.25h, s dolaskom u 10.30h. Nakon slijetanja, ukrcaj u autobus, vožnja do bazilike Saint-Denis u sjevernim predgrađima Pariza u kojoj su pokopani gotovo svi francuski kraljevi i kraljice od 10.-18.st. zbog čega je često zovu kraljevskom nekropolom Francuske. Bazilika posvećena zaštitniku Francuske, svetom Denisu, predstavlja dragulj gotičke arhitekture s preko 70 impresivnih nadgrobnih spomenika urešenih skulpturama iz gotičkog, renesansnog i baroknog perioda. Nakon razgleda bazilike, nastavak panoramske vožnje pokraj Slavoluka pobjede do Trocadera odakle se pruža pogled na Eiffelov toranj. Kratka foto pauza, nastavak do Avenue du Président Wilson gdje se nalazi muzej Yves Saint Laurenta, kultni lokal Crazy Horse te skulptura Plamen slobode iznad podvožnjaka gdje je poginula britanska princeza Diana. Preko Seine dolazimo do središta UNESCO, École Militaire i zdanja Hôtel des Invalides, pored najljepšeg pariškog mosta Pont Alexander III, uz zdanje nekadašnje Palače Bourbon do Rive Gauche te kultnim bulevarom Saint-Germain des Prés do Sorbone i Panteona. Kratka pauza za šetnju prekrasnim vrtovima Palače Luxembourg do kultne crkve Saint Sulpice poznate iz romana “Da Vincijev kod“ te najstarije crkve u Parizu Saint Germain des Prés. Nastavak vožnje pokraj muzeja Louvre, Opere Garnier, trga Vendôme, slavnog hotela Ritz do Trga Concorde s pogledom na čuveni park Tuilleries, Piramidu, Carrousell, Obelisk i Champs Élysées. Smještaj u hotel. Odlazak javnim prijevozom u šetnju do elegantne avenije Champs Elysées, kojoj u božićno doba čaroban ugođaj daje svjetlosna instalacija Flamboyance u crvenoj boji. Nastavljamo do šarmantne i živahne Latinske četvrti s mnogobrojnim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Pariz – Versailles – Pariz

Doručak. Odlazak brzim vlakom na poludnevni izlet do veličanstvenog dvorca Versailles, remek djela francuskog klasicizma, rezidencije kraljeva od Luja XIV do Luja XVI, koji se ubraja među najraskošnije barokne palače na svijetu (doplata za ulaznicu). Luj XIV „Kralj Sunce“ je na mjestu skromnog lovačkog paviljona dao izgraditi raskošnu palaču s vrtovima što je postalo simbolom francuske moći, a zato je i poznata izreka „Versailles je stvoren za razonodu, a Pariz za slavu“. Individualna šetnja kraljevskim apartmanima, dvoranom ogledala te vrtovima i perivojima. U najraskošnijoj sobi dvorca, poznatoj „Dvorani ogledala“ sa 17 velikih ogledala nasuprot prozora koji gledaju na vrt od 815 hektara 1919.g. potpisan je Versajski mirovni ugovor kojim je završen 1.svjetski rat. Povratak u Pariz. Odlazak javnim prijevozom do Louvrea, jednog od najvećih i najbogatijih svjetskih muzeja, otvorenog u 18 st.za vrijeme Francuske revolucije. Nekadašnja rezidencija francuskih kraljeva do njihovog preseljenja u Versailles posjeduje najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela, među kojima je i da Vincijeva Mona Lisa, a prepoznatljiva staklena piramida na ulazu postala je globalni simbol muzeja. Individualni razgled (doplata za ulaznicu). Predlažemo posjet još nekim od pariških muzeja: izvrsni muzej Orangerie u nedalekom parku Tuillerie Jardin, muzej Rodin, Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista: Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha. Nastavljamo do umjetničke četvrti Montmartre, omiljene pariške adrese boema i umjetnika, koju su u drugoj polovici 19.st proslavili mnogi poznati umjetnici kao što su Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, Picasso… Posjet bazilici Sacré-Coeur koju Parižani zovu “bijela golubica“ te šetnja živopisnim trgom slikara Place du Tertre i ulicom Lepic gdje ćemo vidjeti Renoirov restoran, Moulin de la Galette, i kuću u kojoj je živio Van Gogh. Za večernje sate predlažemo odlazak na predstavu “Féerie” u legendarni cabaret Moulin Rouge u kojem se preko 120 g. pleše francuski cancan. Predstava u 23.00 sata s 4 tematske cjeline uključuje ½ boce šampanjca (doplata kod prijave).  Noćenje.

3. dan, Pariz

Doručak. Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja do Eiffelovog tornja, najpoznatijeg simbola Pariza. Liftom se možete odvesti do vrha odakle se pruža predivan pogled na grad (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili preko interneta). Od Eiffelovog tornja predlažemo fakultativni odlazak na jednosatnu vožnju brodom rijekom Seinom, ispod 24 pariška mosta (doplata za ulaznicu), pogled na znamenitosti Pariza iz drugačije perspektive. Obilazak „božićnog sela“ u blizini tornja s mnogobrojnim štandovima gdje možete kušati razne lokalne delikatese, tradicionalni božićni kolač Bûche de Noël u obliku panja i sl. Predlažemo zajedničku večeru u lokalnom restoranu te odlazak u crkvu St-Germain-des-Prés na «ponoćku». Noćenje.

4. dan, Pariz – Chartres – Pariz

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet brzim vlakom (sat vremena vožnje od Pariza) do grada Chartres u kojem se nalazi veličanstvena katedrala Notre Dame iz 12.st., „Biblija u kamenu“, jedna od najvećih i najljepših u Europi i s najimpresivnijim vitrajima na svijetu iz 12. i 13. st. To remek-djelo visoke gotike nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom, a predstavlja pravo čudo srednjovjekovnog umijeća graditeljstva. Na podu glavnog broda nalazi se oko 800 godina star „labirint“ s 11 krugova za hodočasnike koji su ih prolazili na koljenima u znak pokore. Nakon posjete katedrali (besplatan ulaz), šetnja kamenim ulicama grada označenom turističkom rutom preko srednjovjekovnih mostova. Povratak u Pariz. Odlazak do najstarijeg dijela Pariza, otočića Ile de la Cité, na kojem se nalazi znamenita katedrala Notre Dame i crkva Sainte Chapelle, remek-djelo srednjovjekovne umjetnosti. Predlažemo odlazak na zajednički ručak u lokalnom restoranu. Noćenje.

5. dan, Pariz – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke Pariz CDG, prijava na let zrakoplovom Croatia Airlines OU 471 iz Pariza za Zagreb u 11.20h, s dolaskom u Zagreb u 13.10h.


Fotografije & video

01


3

Pariz, Champs-Elysees avenija i Slavoluk pobjede

Champs Elysees i slavoluk pobjede, putovanje Pariz avionom

Pariz, Champs-Elysees avenija i Slavoluk pobjede

Okićeni bor ispred crkve Notre Dame, putovanje u Pariz

Advent u Parizu, crkva Notre Dame

Putovanje zima u Parizu, Eiffelov toranj u snijegu

Zima u Parizu, Eiffelov toranj

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • transfere od/do zračne luke Pariz CDG do hotela
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
 • 1 kom. prtljage koji se predaje kod prijave do 23 kg + 1 kom. ručne prtljage do 8 kg. (dimenzije 55X40X23)
 • posjet bazilici Saint Denis s ulaznicom
 • panoramski razgled grada
 • voditelja putovanja
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu 2 Eur po osobi/danu
 • plaćanje na recepciji hotela
 • vožnju brodom Seinom: 17 Eur, djeca 4-11 g. – 8 Eur (plaćanje u Parizu)
 • ulaznice za muzeje i znamenitosti
 • karte za javni prijevoz
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn (197,76 Eur)

Popusti: za djecu od 2 do 12 god. na 3.pomoćnom ležaju 400 kn (53,09 Eur),  za osobe starije od 12 god. na 3 pom. ležaju 200 kn (26,54 Eur)

Obavezna doplata kod prijave:

 • zrakoplovne pristojbe 1.190 kn/ 157,94 Eur (podložne promjenama)
 • Doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika: 420 kn (55,74 Eur – na upit)

Doplate kod prijave: cabaret show Moulin Rouge: 940 kn/ 124,76 Eur (uklj.1/2 boce šampanjca, show u 23.00 sata, trajanje cca 2 sata), ulaznica za Louvre 128 kn (16,99 Eur) s fiksnim terminom (besplatan ulaz za državljane EU koji su mlađi od 26 g.)

Doplata za zajedničku večeru 24.12. na Badnjak (meni od 3 slijeda): 45 Eur (rezervacija kod prijave, plaćanje u Parizu)

Doplata za zajednički ručak 25.12. na Božić (meni od 3 slijeda): 45 Eur (rezervacija kod prijave, plaćanje u Parizu)

Informacije:

Smještaj: hotel Ibis Styles Paris Bercy, METRO linija 14 i 6, u blizini Gare de Lyon.

Informativne cijene ulaznica: 

 • Eiffelov toranj od 10,50 eur do 26,10 Eur, ulaznice se mogu kupiti na blagajni na licu mjesta ili preko interneta: https://www.toureiffel.paris/en/rates-opening-times
 • Muzej Orsay 16 Eur, Disneyland (1 park) u adventskom i novogodišnjem terminu odrasli 119 Eur (djeca od 3 do 11 g. 109 Eur), ostale dane: odrasli 75 Eur (djeca od 3 do 11 g. 69 Eur)

informacije: https://www.disneylandparis.com/en-usd/destinations/disneyland-park/
Gradski prijevoz: 

preporučujemo kupnju NAVIGO pass tjedne karte koja vrijedi od ponedjeljka do nedjelje (cijena 22.80 Eur) za neograničeno korištenje svih vrsta javnog prijevoza: bus, tramvaj, podzemna željeznica, RER od 1-5 zone (uključujući Disneyland, Versailles, Chartres), dodatni dan nakon nedjelje može se nadopuniti dnevnom kartom.

informacije: https://www.iledefrance-mobilites.fr/en/tickets-fares/media/navigo-travel-card

Cijena jednokratne karte za 2 zone: 1,90 Eur, karnet 10 karata za 2 zone 16.90 Eur

Radno vrijeme značajnih muzeja: 

 • Louvre: 9.00-18.00, osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21:45)
 • Muzej Orsay: 09.30-17.30, osim ponedjeljka i praznika (četvrtkom 10:00 – 21:45).

Red letenja: 

 • OU 470/ ZAGREB PARIZ / 8:20 10:30
 • 22.12.2022./OU 4651/ SPLIT ZAGREB / 6:50 7:35
 • OU 661/ DUBROVNIK ZAGREB/ 6:40 7:35
 • 26.12.2022./OU 471/ PARIZ ZAGREB/ 11:20 13:10
 • OU 654/ ZAGREB SPLIT/ 20:00 20:45
 • OU 662/ ZAGREB DUBROVNIK/ 14:50 15:45

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 100

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter