Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan ZAGREB – SPLIT - RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u dogovoreno vrijeme. Prijava i let za Rim preko Splita. Po slijetanju u Rim transfer autobusom do grada. Smještaj u hotel u centru Rima. Navečer predlažemo odlazak sa pratiteljem putovanja metroom do nekog od poznatih rimskih trgova, okupljališta Rimljana sa mnoštvom restorančića i taverna. Slobodno vrijeme do zajedničkog povratka do hotela. Noćenje.

2. dan RIM                                
Doručak. Krećemo sa razgledom grada od Piazza del Popolo – trga s grandioznim obeliskom, crkvom Sv. Marije del Popolo, dvjema crkvama blizankama, te vratima Porta Flaminia iza kojim se pruža ulica Via Flaminia, najpoznatija ruta prema sjeveru antičkog Rima.  Popet ćemo se na Pincio, vidikovac iznad Piazza del Popolo, dio jednog od najljepših europskih gradskih parkova Villa Borghese. Šetnja do Španjolskog trga sa Španjolskim stubama i fontane di Trevi u koju ćete moći ubaciti novčić. Nastavak do Piazze Navona – jednog od najljepših rimskih trgova sa baroknim palačama, crkvom Svete Agnese te predivnim fontanama. Pauza za ručak. Poslijepodne odlazimo do Vatikana - države unutar grada Rima, najmanje države, sa najvećom crkvom na svijetu – bazilikom Sv. Petra. Obilazak bazilike Sv. Petra sa pratiteljem, te slobodno vrijeme za uspon na kupolu svetog Petra sa koje se pruža prekrasan pogled na Rim.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM
Doručak. Krećemo u razgled Rima sa pratiteljem putovanja: crkva San Pietro in Vincoli sa Michelangelovim Mojsijem  te odlazak do najvećeg svjetskog amfiteatra – Rimskog Koloseuma (izvana). Nastavljamo šetnju do Trajanovih tržnica, Trajanovog stupa i Rimskog Foruma, glavnog trga iz doba rimskog carstva, gdje su se donosile najvažnije odluke za cijelo carstvo. Penjemo se na brežuljak Kapitol s Kapitolinskim muzejima, trgom Campidoglio, te kipom Marka Aurelija i Michelangelovim stubama, La Cordonata, odakle se pruža pogled na Marcelovo kazalište.  Na Kapitolu je i crkva Santa Maria in Aracoeli.  Završavamo šetnju na najvećem rimskom trgu - Piazza Venezia na kojem se nalazi grob Neznanom vojniku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia.  Slobodno poslije podne za vlastite programe. Ukoliko želite popodne iskoristit za posjet muzejima, rezervirajte termin online. Pročitati napomenu dolje niže. Navečer  predlažemo odlazak na Trastevere – poznatu rimsku četvrt mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Povratak do hotela. Noćenje

4. dan RIM – SPLIT - ZAGREB
Doručak. Check out iz hotela. Kofere ostavljamo u garderobi na recepciji. Odlazak do Stazione Termini i razgled Piazza della Republica, Dioklecianove terme, crkva Santa Maria degli Angeli.  Slobodno vrijeme. Sastanak sa pratiteljem u 15h u hotelu te transfer do zračne. Let za Zagreb u 18:00 sati sa međuslijetanjem u Splitu. Dolazak u Split u 19:15 te u Zagreb u 20:40. 

****Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili fakultativnih sadržaja  podložan je promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


Fotografije & video

01


6

Rim, zimski blagdani u Rimu

Putovanje u Rim, zrakoplovom

Rim, zimski blagdani u Rimu

autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Rim - Koloseum, simbol grada i najveći amfiteatar na svijetu

Rim Piazza di Spagna, putovanje u Rim zrakoplovom iz zagreba i Splita, garantirani polasci

Rim, Piazza di Spagna i poznate Španjolske stepenice

najpoznatija fontana na svijetu, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantiran

Rim - Fontana di Trevi

Rim, koloseum, putovanje zrakoplovom, mondo travel

Rim, koloseum

Berninijeva Piazza Navona, putovanje u Rim zrakoplovom

Rim, trg Piazza Navona

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI SA UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA (U IZNOSU 158 Eur ili 1190,45 kn)

HOTEL SAN MARCOI

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb– Rim –Zagreb, sa zrakoplovnim pristojbama
 • smještaj u hotelu 3/4* iz RAELI GROUP u zoni Stazione Termini (strogi centar) na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi (na polasku 22.02. smještaj u hotelu Andreotti) (NA POLASKU 16.3. SMJEŠTAJ U HOTELU B&B Hotel Roma Tuscolana San Giovanni)
 • transfer autobusom zračna luka – hotel- zračna luka
 • sve razglede prema programu
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana; fakultativne izlete;
 • napojnice vozačima, vodiču, restoranima obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • doplata za jednokrevetnu  sobu 152,63 €/ 1150,00 kn 

Doplate i popusti:

Obavezne doplate na licu mjesta:

•    boravišna pristojba u iznosu od 4-6 EUR po odrasloj osobi/ po noćenju (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
•    slušalice za razgled grada 4 EUR po danu / po osobi 

PREDLOŽENA DOPLATA: Ako ste zadovoljni uslugom pratitelja putovanja uobičajena napojnica je  5 -10 eur po osobi 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA I REZERVACIJA TERMINA:

Rezervirati online muzej koji želite posjetiti u vlastitim aranžmanu što prije jer se termini brzo rasprodaju.
•    3. dan puta - termin izaberite od 13.30h nadalje (Vatikanski muzeji ili Koloseum)
•    Vatikanski muzeji i Sikstinska kapela: 21 Eur – predlažemo kupovinu ulaznica unaprijed ukoliko će biti raspoloživih termina (preporučamo online, zbog velikih redova na blagajni)
•    Koloseum, Forum i Palatin – 22 Eur  (rezervacija isključivo online)
•    za većinu drugih muzeja u Rimu moguće je kupiti karte i na licu mjesta

Sav razgled po Rimu će se obavljati pješice i metroom. Cijena jedne karte metroom iznosi cca 1,50 eur po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu stoji 7,00 eur (moguća promjena), trodnevna karta je 18 eur

Popusti:

•    dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju –  40 EUR / 301,38 KN  

Informacije:

RED LETENJA:

OU 380

ZAGREB

14:35 – SPLIT 16:05

RIM FCO

17:05

OU 381

RIM FCO

18:00 – SPLIT 19:10

ZAGREB

20:35

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Prtljaga: u cijenu aranžmana uključeno je 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20) 

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, ZADRA ILI PULE – 60 EUR / 452,07 kn 
(raspoloživost i potvrda letova na upit )

Važna napomena: Grupa za Rim je zakupljena za letove iz Zagreba preko Splita/Dubrovnika za Rim. Ukrcaj putnika u Splitu ili Dubrovniku morate svakako najaviti prilikom rezervacije aranžmana, u protivnom putnicima neće biti moguć ukrcaj u Splitu/Dubrovniku.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Ograničenje za unos tekućine u zrakoplov:
U zrakoplov se smiju unositi:
-    tekućine kupljene u duty free prodavaonicama ili u zrakoplovu, pod uvjetom da su spremljene u prozirne plastične vrećice, zapečaćene prilikom kupnje (STEB) i ne smiju se otvarati do krajnjeg odredišta
-     tekućine pakirane u pojedinačnim pakiranjima do 100 ml ili 100 g u prozirnoj plastičnoj vrećici sa zatvaračem (ukupna zapremina do 1 litre)
-    tekućine koje se tijekom leta koriste u medicinske svrhe ili zbog posebnih prehrambenih potreba (dječja hrana).
Ostale tekućine mogu se prevoziti u predanoj prtljazi.
Zabranjene elektroničke naprave:
-    Elektronički uređaji za simuliranje pušenja ne smiju se koristiti u zrakoplovu
-    Samobalansirajući uređaji koji sadrže litijeve baterije nisu dozvoljeni u ručnoj i predanoj prtljazi

VAŽNE INFORMACIJE:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 
GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH  za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo vam 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45-7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11-7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter