Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

9 dana / 8 noćenja zrakoplovom

Vrijednost više:

Centralno pozicioniran hotel 3* u Ateni, hotel 4* u centru grada Zakintosa, uključen odlazak u najznačajnije grčko svetište Delfi te Argolidu, Mikenu, Epidaurus!

1. DAN: ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova Air Serbia na liniji JU231 u 10:00 sati, s međuslijetanjem u Beogradu. Dolazak u Atenu u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u popodnevnu šetnju glavnim grčkim gradom Atenom. Slobodno vrijeme, preporučamo kušanje čuvene musake, pite gyros ili souvlaki te isprobajte grčko tradicionalno piće – rakiju Uzo ili Metaxu. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama, na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koji garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.

2.DAN: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. god. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i  Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki. Noćenje.

3.DAN: ATENA – KRSTARENJE 3 OTOKA: HYDRA/POROS/AEGINA (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na fakultativni izlet na 3 otoka (ručak uključen): Hydra-Poros-Aegina. Slijedi transfer do luke ukrcaja i odlazak na otok Hydra. Po dolasku na otok zadivit će vas nevjerojatna arhitektura ovog lučkog grada. Slobodno vrijeme za šetnju uskim ulicama i otkrivanje čari otoka. Nastavak vožnje prema Porosu, tihom i zelenom otoku poznatom po ugodnim plažama i mirisu limuna nošenim ljetnim povjetarcem. Boravak na otoku predviđen je ca 1 h. Nastavak krstarenja do Aegine u kojoj ćete upoznati njenu povijesnu i mitološku baštinu. Otok je također imao značajnu ulogu u razvoju Grčke kao morske sile. Boravak na otoku ca 2 h te povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje u hotelu.

4. DAN: ATENA – DELFI – KYLLINI – ZAKINTOS

Ujutro nakon doručka odlazak do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Nastavak puta prema luci Killini gdje se ukrcavamo na brod prema Zakintosu. Dolazak u Zakintos te transfer do hotela. Smještaj u sobe te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

5. DAN: ZAKINTOS – SHIPWRECK'S BEACH (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Preporučujemo fakultativni izlet do jedne od najpoznatijih svjetskih plaža THE SHIPWRECK’S BEACH – NAVAGIO. Plaža je zaštitni znak otoka i često krasi naslovnice mnogih turističkih brošura i razglednica te jedna od najfotografiranijih plaža na svijetu. Povratak brodom i autobusom prema hotelu. Noćenje.

6. DAN: ZAKINTOS

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u prirodnim ljepotama Zakinthosa, kupanje, sunčanje i istraživanje otoka. Ukoliko možete izdvojiti par sati bez kupanja na plaži svakako razmislite o posjetu starim ruševinama venecijanskog dvorca smještenog u parku s borovom šumom, bizantskom muzeju ili Romskoj palači. Za ručak ili večeru svakako predlažemo da isprobate neko od tradicionalnih jela poput musake, svježe ribe, feta sira s domaćim maslinama, tyropitu (pitu sa sirom) ili spanakopitu (pitu s feta sirom i špinatom) uz neizostavni desert poput baklave ili galatoboureko (krem pita). Noćenje u hotelu.

7. DAN: ZAKINTOS – OTOK KORNJAČA MARATHONISI (FAKULTATIVNI IZLET)

Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje ili istraživanje gastronomije. Zakintos ima dugu gastronomsku tradiciju. Poznat je po uzgoju mnogih organskih proizvoda poput rajčica, slatkih dinja, grožđica koje su se prije 30-ak godina izvozile po cijelom svijetu i činile jedan od najvećih prihoda otoka. Nikako nemojte izostaviti degustaciju meda ili maslinovog ulja. Preporučujemo odlazak na izlet brodom oko otoka Marathonisi u kojem možete vidjeti kornjače, špilje i mnoge skrovite uvale (uz doplatu). Noćenje.

8. DAN: ZAKINTOS – PELOPONEZ (ARGOLIDA) – MIKENA – ATENA

Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te transfer do luke od kuda brodom krećemo prema luci Killini od kuda autobusom nastavljamo put kroz živopisni krajolik Peloponeza do Argolide. Posjet Mikeni poznatoj po kiklopskim zidinama s Lavljim vratima i Atrejevom grobnicom. Nastavak puta i zaustavljanje kod Epidaurusa gdje ćemo posjetiti poznato starogrčko kazalište. Na povratku kratka stanka u Korintu kod poznatog Korintskog kanala uz slobodno vrijeme za fotografiranje. Povratak u Atenu. Prijava u hotel, noćenje.

9. DAN: ATENA – ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe i kupovinu suvenira. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 16:35 sati uz međuslijetanje u Beogradu, nastavak putovanja u 18:30 sati s dolaskom u Zagreb u 19:40 sati. Kraj programa.

**Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta i ulaznica.*


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb (s međuslijetanjem u Beogradu)
 • 4 noćenja u hotelu 3* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • 4 noćenja u hotelu 4* na Zakintosu u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Ateni, transfer hotel/luka ukrcaja
 • karte za brod Kyllini – Zakintos - Kyllini
 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča
 • izlet Peloponez: tura Argolida – Mikena te izlet Delfi uključeni u cijenu (ulaznice u lokalitete nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta)
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka  i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.390 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana;
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Doplate i popusti:

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.390 kn

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

Informativna cijena fakultativnog programa:

 • tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom: 35 Eur po osobi
 • THE SHIPWRECK BEACH – NAVAGIO:  polazak autobusom/minibusom iz hotela, vožnja brodom do Shipwreck plaže, uključen ručak u taverni (minimalno 10 prijavljenih putnika): 50 Eur, *panoramska platforma trenutno je zatvorena zbog sigurnosnih razloga
 • MARATHONISI OTOK KORNJAČA:  polazak autobusom/minibusom iz hotela, odlazak brodom do otoka Marathonisi , odazak do Keri špilja, vrijeme za kupanje, trajanje izleta oko 3h. (minimalno 10 prijavljenih putnika): 40 Eur
 • izlet tri otoka: Hydra-Poros-Aegina (ručak uključen, uključen transfer hotel-luka ukrcaja-hotel, minimalno 12 prijavljenih putnika): 100 Eur

Informativne cijene ulaznica:

 • ulaznica Epidaurus: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu
 • ulaznica Mikena: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu
 • ulaznica Delfi: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu

Popusti i doplate:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
 • Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 300 kuna za treću osobu.

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

JU231         ZAGBEG          1000  1105                                          
JU512         BEGATH           1220  1450                                          
JU513         ATHBEG           1635  1715                                          
JU234         BEGZAG          1830  1940

PRIJEVOZNIK: Air Serbia
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Od 1. 1. 2018. u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


4

Grčka, Zakintos- poznata plaža Navagio

Navagio, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Zakintos- poznata plaža Navagio

Atena, prekrasan pogled na grad i Akropolu

Atena, pogled na grad i Akropolu

Najznačajnije grčko svetište, posvećeno starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu

Delphi, najznačajnije grčko svetište

Shipwreck, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Zakintos-Shipwreck, plaža Navagio

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter